Key lime pie i glas

Key lime pie i glas.

Gillar du key lime pie kommer du att älska den här goda och enkla efterrätten med färska jordgubbar, lime, digestivekex, kondenserad mjölk och vispgrädde. Servera i glas och toppa en limeklyfta.
14 juni, 2017

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

150 g digestivekex

50 g smör

200 g söt kondenserad mjölk

2 äggulor

1/2 dl färskpressad limejuice

1/2 tsk vaniljsocker

1/2 liter färska jordgubbar

2 dl vispgrädde

4 limeklyftor

Gör så här:

  1. Smula kexen med kniv i en matberedare.
  2. Smält smör och blanda med kexsmulorna.
  3. Rör samman kondenserad mjölk, äggulor, limejuice och vaniljsocker.
  4. Varva ”limekrämen” med kexsmulor och skivade jordgubbar i vackra glas.
  5. Garnera med vispad grädde och en limeklyfta.
Key lime pie i glas.

Key lime pie i glas.

Recept: Caroline Rittfeld och Charlotte Alexandre Nordin
Foto: Peter Erlandsson