Catarina Königs festligaste recept till nyår

Catarina Königs festligaste recept till nyår
På årets sista kväll slår många på stort! Här har vi samlat några av Catarina Königs festligaste nyårsrecept med allt från tilltugg, förrätter, varmrätter och efterrätter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vegetariskt med lyxkant #8 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Brand logo
Vegetariskt med lyxkant #8 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Om du söker inspiration till en festlig nyårsmiddag har du kommit rätt! Drottningen av lättlagad lyx Catarina König är en mästare på att lyfta vilken måltid som helst, såklart även på årets sista dag. Börja med ett par goda tilltugg till fördrinken, för att sedan gå över till en eller flera förrätter, som den koreanska råbiffen och friterade bao buns. Bland varmrätter finns något för alla – kött, fisk, skaldjur och vegetariskt.

Tilltugg

Smashed potatoes med brynt smör och rom

Smashed potatoes med brynt smör och rom

Inled festligheterna med smashes potators med brynt smör och valfri rom, gärna ihop med den bubbliga drinken light french diplomat.

Recept: Smashed potatoes och light french diplomat

Krispiga krustader med bagelfyllning

Krustader med bagelfyllning

Fyllda krustader är ett suveränt litet tilltugg som går fint att äta med en hand! Då kan du ha en Hugo spritz i den andra!

Recept: Krispiga krustader och Hugo spritz

Extra lyxiga ostron

Lyxiga ostron med citrus-crème fraiche, caviar och gräslöksolja

Ge ostronen en extra skjuts med citrus-crème fraiche, caviar, gräslöksolja och smörstekta brödsmulor.

Recept: Ostron caviar och gräslöksolja

Förrätter

Pilgrims- och gurkcarpaccio med chipotlemajo

Pilgrims- och gurkcarpaccio

Den mjuk, aningen söta pilgrimsmusslan gör sig otroligt bra med gurka och lyfts till nya höjder med chipotlemajon.

Recept: Pilgrims- och gurkcarpaccio

Tonfisktartar med friterad schalottenlök

Tonfisktartar med friterad schalottenlök

Denna lyxiga tartar serveras med avokado, het majonnäs och friterad schalottenlök. Mums!

Recept: Tonfisktartar

Koreansk råbiff på gyozachips

Koreansk råbiff på gyozachips med snabb-kimchi

Syra, sälta, krispiga, fin hetta och krämigt – denna lilla förrätt har allt!

Recept: Koreansk råbiff

Friterade bao buns med löjrom

Friterade bao buns med löjrom och smetana

Visst kan man fritera bao buns! Fyll med smetana, löjrom och finhackad rödlök.

Recept: Friterade bao buns

Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Brand logo
Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Varmrätter

Tagliata med oxfilé och gruyèrekräm

Tagliata med oxfilé och gruyèrekräm

Tagilata är god nog att ätas som varmrätt men funkar också att dela på som förrätt.

Recept: Tagliata med oxfilé, gruyèrekräm och semitorkade tomater

Citronrisotto

Citronrisotto med parmesan

Det vilar något festligt över risotto, här med citron och parmesan. Det må låta enkelt men det är så gott!

Recept: Citronrisotto

Grillad tonfisk med yuzuhollandaise

Grillad tonfisk med yuzuhollandaise

Det fina med tonfisk är att det är en råvara som inte behöver så mycket för att skina. Här lyfts den med enkla tillbehör som fortfarande imponerar.

Recept: Grillad tonfisk med yuzuhollandaise

Surf and turf med cowboybearnaise

Surf and turf med cowboybearnaise

Hummer och oxfilé möts i en lyxig surf anf turf täckt av Catarinas svårslagna cowboybearnaise.

Recept: Surf and turf med cowboybearnaise

Efterrätter

Chokladfondant av Catarina König

Självklart har vi tänkt på dessert också! Spana in Catarina Königs 6 lyxigaste och enklaste efterrätter!

Foto: TT, mfl