Catarina Königs festligaste recept till nyår
Om du söker inspiration till en festlig nyårsmiddag har du kommit rätt! Drottningen av lättlagad lyx Catarina König är en mästare på att lyfta vilken måltid som helst, såklart även på årets sista dag. Börja med ett par goda tilltugg till fördrinken, för att sedan gå över till en eller flera förrätter, som den koreanska råbiffen och friterade bao buns. Bland varmrätter finns något för alla – kött, fisk, skaldjur och vegetariskt.
Tilltugg
Smashed potatoes med brynt smör och rom
Inled festligheterna med smashes potators med brynt smör och valfri rom, gärna ihop med den bubbliga drinken light french diplomat.
Recept: Smashed potatoes och light french diplomat
Krispiga krustader med bagelfyllning
Fyllda krustader är ett suveränt litet tilltugg som går fint att äta med en hand! Då kan du ha en Hugo spritz i den andra!
Recept: Krispiga krustader och Hugo spritz
Extra lyxiga ostron
Ge ostronen en extra skjuts med citrus-crème fraiche, caviar, gräslöksolja och smörstekta brödsmulor.
Recept: Ostron caviar och gräslöksolja
Förrätter
Pilgrims- och gurkcarpaccio med chipotlemajo
Den mjuk, aningen söta pilgrimsmusslan gör sig otroligt bra med gurka och lyfts till nya höjder med chipotlemajon.
Recept: Pilgrims- och gurkcarpaccio
Tonfisktartar med friterad schalottenlök
Denna lyxiga tartar serveras med avokado, het majonnäs och friterad schalottenlök. Mums!
Recept: Tonfisktartar
Koreansk råbiff på gyozachips
Syra, sälta, krispiga, fin hetta och krämigt – denna lilla förrätt har allt!
Recept: Koreansk råbiff
Friterade bao buns med löjrom
Visst kan man fritera bao buns! Fyll med smetana, löjrom och finhackad rödlök.
Recept: Friterade bao buns
Varmrätter
Tagliata med oxfilé och gruyèrekräm
Tagilata är god nog att ätas som varmrätt men funkar också att dela på som förrätt.
Recept: Tagliata med oxfilé, gruyèrekräm och semitorkade tomater
Citronrisotto
Det vilar något festligt över risotto, här med citron och parmesan. Det må låta enkelt men det är så gott!
Recept: Citronrisotto
Grillad tonfisk med yuzuhollandaise
Det fina med tonfisk är att det är en råvara som inte behöver så mycket för att skina. Här lyfts den med enkla tillbehör som fortfarande imponerar.
Recept: Grillad tonfisk med yuzuhollandaise
Surf and turf med cowboybearnaise
Hummer och oxfilé möts i en lyxig surf anf turf täckt av Catarinas svårslagna cowboybearnaise.
Recept: Surf and turf med cowboybearnaise
Efterrätter
Självklart har vi tänkt på dessert också! Spana in Catarina Königs 6 lyxigaste och enklaste efterrätter!
Foto: TT, mfl

