Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Kräftskiva Restaurangtips Matnyheter

Koreansk råbiff på gyozachips med snabb-kimchi

12 sep, 2025
Recept på koreansk råbiff på gyozachips med snabb-kimchi
Catarina König tar råbiffen till en ny nivå med en koreansk twist – och serverar den på gyozachips med snabb-kimchi!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumiBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Koreansk råbiff på gyozachips med snabb-kimchi

Syra, sälta, krispighet, lite smygande hetta och krämighet. Så gott!

Koreansk råbiff på gyozachips med snabb-kimchi
Catarina König
Annons

8 stycken

Tid: 30 minuter

Du behöver:

160 g nötinnanlår, ryggbiff, eller oxfilé
½–1 msk finskuren gräslök
3 krm sesamolja
1 tsk japansk ljus soja
Salt
Nymald svartpeppar

Kimchimajonnäs:

1 dl majonnäs
1–2 msk kimchi base/marinad

Snabb-kimchi:

1 dl strimlad kinakål
½–1 msk kimchi base/marinad
½ lime, pressad saft

Friterade gyozablad:

8 gyozablad
Rapsolja till fritering

Topping:

Finskuren gräslök
Rostad lök
Koriander
Vita eller svarta sesamfrön, rostade

Gör så här:

  1. Hacka köttet fint. Blanda luftigt och försiktigt ihop hacket med sesamolja, gräslök, soja, salt och peppar. Sesamoljan ska inte ta över, så smaka av till lagom mängd. Ställ i kylen.
  2. Blanda samman ingredienserna till kimchimajonnäsen och lägg i en spritspåse i kylen.
  3. Strimla kinakålen och blanda med kimchibase. Pressa över lime och lägg i en burk. Låt stå i kylen fram till servering.
  4. Hetta upp olja i en liten kastrull, ungefär 1 cm, till 165–170 grader. Klipp ev gyozabladen i mindre rundlar, 4–5 cm i diameter, som på bilden. Fritera gyozabladen hastigt tills de blir gyllene på båda sidor. Lägg upp på hushållspapper och salta lätt.
  5. Servering: Lägg upp råbiff på varje gyozachips. Lägg på snabbkimchi som fått droppa av lite. Ringla över kimchimajonnäs och toppa med rostad lök, sesamfrön och koriander.
Så gör du god pistageglass utan glassmaskinBrand logo
Så gör du god pistageglass utan glassmaskin

Recept och foto: Catarina König

Annons