Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Krispiga krustader med bagelröra

09 maj, 2025
Recept på krispiga krustader med bagelröra
Catarina König
Matcha krispiga krustader med god röra med en bubblig Hugo spritz – sen är feststämningen på plats!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sötsura vindruvor med champagneBrand logo
Sötsura vindruvor med champagne

Hugo spritz

Den lilla tonen av fläder i bubblet är fantastiskt god. Enkel lyx med minimal ansträngning.

1 drink

Tid: 2 minuter

Du behöver:

1 ½ cl St-Germain (fläderlikör)
12 cl mousserande, t ex Prosecco

Gör så här:

  1. Mät upp fläderlikör i botten av ett champagneglas. Fyll upp med kall prosecco eller mousserande. Servera direkt!
Krispiga krustader med bagelröra och hugo spritz
Catarina König

Krispiga krustader med bagelröra

För glutenfritt alternativ: Skala 2 gurkor lite slarvigt och skär i stubbar. Gröp ur lite av mitten och fyll med röran.

Annons

20 krustader

Tid: 10 minuter

Du behöver:

20 krustader, köpta eller hemgjorda
100 g kallrökt lax
1 msk färsk dill
½ liten rödlök
150 g philadelphiaost
80 g ricotta
½ citron, skalet
1 msk kapris
Salt
Nymald svartpeppar

Topping:

Gräslök
Dill

Gör så här:

  1. Finhacka kallrökt lax, dill och rödlök.
  2. Blanda ihop Philadelphiaost med ricotta och rör slätt.
  3. Vänd i lax, dill, kapris och rödlök och riv i citronskal.
  4. Salta lätt och dra ett par varv med svartpepparkvarnen. Blanda till en röra. Låt stå svalt till servering.
  5. Klicka i röran i krustaderna eller gurkan och dekorera med finskuren gräslök, dill och ev lite finhackad rödlök.

Recept och foto: Catarina König

Annons