Krispiga krustader med bagelröra
09 maj, 2025
Matcha krispiga krustader med god röra med en bubblig Hugo spritz – sen är feststämningen på plats!
Annons
Hugo spritz
Den lilla tonen av fläder i bubblet är fantastiskt god. Enkel lyx med minimal ansträngning.
1 drink
Tid: 2 minuter
Du behöver:
1 ½ cl St-Germain (fläderlikör)
12 cl mousserande, t ex Prosecco
Gör så här:
- Mät upp fläderlikör i botten av ett champagneglas. Fyll upp med kall prosecco eller mousserande. Servera direkt!
Krispiga krustader med bagelröra
För glutenfritt alternativ: Skala 2 gurkor lite slarvigt och skär i stubbar. Gröp ur lite av mitten och fyll med röran.
Annons
20 krustader
Tid: 10 minuter
Du behöver:
20 krustader, köpta eller hemgjorda
100 g kallrökt lax
1 msk färsk dill
½ liten rödlök
150 g philadelphiaost
80 g ricotta
½ citron, skalet
1 msk kapris
Salt
Nymald svartpeppar
Topping:
Gräslök
Dill
Gör så här:
- Finhacka kallrökt lax, dill och rödlök.
- Blanda ihop Philadelphiaost med ricotta och rör slätt.
- Vänd i lax, dill, kapris och rödlök och riv i citronskal.
- Salta lätt och dra ett par varv med svartpepparkvarnen. Blanda till en röra. Låt stå svalt till servering.
- Klicka i röran i krustaderna eller gurkan och dekorera med finskuren gräslök, dill och ev lite finhackad rödlök.
Recept och foto: Catarina König
Annons