Sommarens stora kärlekshoroskop – så blir juni, juli och augusti för ditt stjärntecken

01 maj, 2024 
AvBernard Fitzwalter
sommarhoroskop 2024 kärlek
Spotlight/Launchmetrics
En ny blixtpassionerad förälskelse, kärlek som brinner eller en relation som sakta men säkert fördjupas? ELLEs astrolog Bernard Fizwalter vet vad som står skrivet i stjärnorna om sommaren 2024. Läs ditt kärlekshoroskop för sommaren 2024.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så dejtar du bäst - utifrån ditt stjärnteckenBrand logo
Så dejtar du bäst - utifrån ditt stjärntecken

Väduren 21/3–19/4

Att Venus befinner sig i kärlekssektorn på din horoskopkarta under större delen av juli borde bädda för mängder av möjligheter till romantik – men det är också uppenbart att du inte är intresserad. Åtminstone inte inledningsvis. I början på sommaren ligger ditt känslomässiga fokus på något som varit och du dras in i en relation som du trodde var helt över. Kanske vill du reda ut känslomässiga frågetecken mellan er och märker att ni kan kommunicera bättre nu. Något du förmodligen inte hade räknat med är att bandet mellan er visar sig vara lika starkt och genuint som det brukade vara och plötsligt är ni ett par igen. Beror det på att den här relationen faktiskt är helt rätt för dig? Eller på att det är bekvämt och välbekant? Svaret får du sannolikt när de planeter som förde er samman börjar röra på sig i slutet av juli, eventuellt känner du också att det är dags att gå vidare då. Oavsett vad du bestämmer dig för så har ni i alla fall rett ut alla frågetecken.

Annons

I augusti kommer en ny person in i ditt liv. Det verkar framför allt röra sig om vänskap snarare än något djupare, men umgänget har en energi som din andra relation saknar – vilket är precis vad du behöver. Du blir inspirerad och energisk, framför allt skrattar du mycket. Att vara med den här personen gör livet roligt och det upptar det mesta av dina tankar. Relationen verkar bara existera i nuet, hela tiden, utan funderingar på framtiden. Det passar dig utmärkt och när det har gått några veckor börjar du tvivla på att du faktiskt behöver något mer – är det verkligen nödvändigt att planera framåt? Att leva för stunden och känna som du gör är väl det optimala, tänker Väduren inom dig. Uppenbarligen har något i er vänskapsrelation rört vid ditt allra innersta.

Oundvikligen uppstår spänningar mellan er. Din nya vänskapsrelation verkar faktiskt ta ut en riktning framåt medan din andra relation är förankrad i det förgångna. Men i början på september känner du att du dras tillbaka igen och intalar dig att det måste vara sista gången. Den här gången kanske ni faktiskt kan komma till ett avslut, eller så behöver du närma dig en sista gång för att verkligen inse vad det är du lämnar bakom dig. Det slutgiltiga beslutet blir mycket svårare än väntat, känslorna är fortfarande starka. I slutet av september infaller en månförmörkelse – inte särskilt stor, men tillräcklig för att du ska se situationen i ett annat ljus. Det hjälper. Du är redo att släppa taget. Huruvida din nya vänskap utvecklas i en mer långsiktig riktning är en annan fråga. Kanske var dess syfte att ge dig en knuff in i nuet och skaka om dina känslor lite. I så fall uppfylldes syftet mer än väl.

Annons

Du måste vara ännu mer uppmärksam på allt som händer och jobba på lite hårdare

Oxen 20/4–20/5

Under det kommande halvåret saktar planeternas färd genom din horoskopkarta ner något. Det är inget permanent tillstånd, du får upp hastigheten igen till hösten, men det innebär att saker du hade hoppats kunna lämna bakom dig i stället kräver ytterligare arbete. Du måste vara ännu mer uppmärksam på allt som händer och jobba på lite hårdare.

För några veckor sedan passerade Mars, Jupiter och Uranus genom Oxen, vilket fick saker att hända. Men nu saktar Uranus ner, Jupiter har gått vidare och framåt mitten av juli gäller detsamma för Mars – du kommer definitivt att märka skillnaden och allra mest påtaglig blir den i ditt kärleksliv. Även om Venus, din styrande planet, fortfarande rör sig framåt och visar tydligt begär, så rör sig din partners planet i motsatt riktning, vilket leder till missförstånd och försummade möjligheter. Kanske blir ni ointresserade av att fortsätta tillsammans eller känner att relationen är för krävande. I början av augusti får ni äntligen till ett möte och båda ursäktar sig med, ”Det är inte du, det är jag”. Men det är faktiskt ingen av er. Ni vill ha varandra och ni behöver varandra, men vid det här laget är du så trött att du inte tror dig kunna erbjuda det du tror att den andre vill ha – så du beslutar att förhållandet, oavsett vilken nivå ni befinner er på, får stå åt sidan ett tag. Det positiva är att det inte blir något definitivt avsked, eftersom ingen av er orkar med den processen. Att lägga relationen på is är lättare.

Annons

I september blir tillvaron enklare. Uranus backar in i Oxen och ger dig en chans att luta dig tillbaka och den press du har levt med lättar avsevärt. Dessutom befinner sig Pluto inte längre högst upp på din horoskopkarta, vilket leder till att ditt jobb kräver mindre av dig – ett utmärkt läge att ta lite ledigt och fundera över var du befinner dig i livet. Men se upp med frestelsen i att återgå till livet som det såg ut för ett tag sedan. Ingen skulle klandra dig, men förr eller senare måste du ändå ta några kliv framåt.

Och fler möjligheter ges. När de yttre planeterna ger dig andrum får du tid att se över ditt känsloliv och ompröva den relation som du inte orkade med förut. Lyckligtvis känner din partner likadant. Nya ursäkter framförs, men med ett pånyttfött intresse för varandra och ni tar igen den förlorade tiden. Resten av sensommaren färdas era två planeter i samma riktning och närmar sig dessutom varandra. Det blir som en helt ny romans.

Annons

Tvillingarna 21/5–20/6

Den här sommaren domineras av att Jupiter befinner sig i ditt tecken, vilket du måste vänja dig vid. Generellt sett brukar det här innebära att ditt liv utvecklas, ibland ganska plötsligt. Livet kan ta en helt ny riktning och drömmar kan förverkligas. Men när det gäller kärlekslivet – och i synnerhet för en Tvilling – kan det bli lite för mycket. Du önskar i stället att Jupiter levererade lite mindre och mer lätthanterliga gåvor, och vore det inte underbart om de dessutom hade en avstängningsknapp! Men så fungerar det inte.

Alltså ska du inte bli förvånad om du den här sommaren involverar dig i en ny relation och att din partners entusiasm kanske är lite överväldigande. Du hade nog hoppats på en lekfull flirt med romantiska middagar på tu man hand. Men din nya partner vill, precis som Jupiter, ta stora kliv framåt och gärna så snabbt som möjligt. Om ni börjar luncha tillsammans upptäcker du snabbt att det blir en nästintill daglig vana och att du aldrig kan äta lunch med andra vänner, eller ens få lite tid över för att bara vara själv. Om ni tillbringar en helg tillsammans, så dröjer det inte länge förrän ni praktiskt taget bor ihop. Du misstycker inte direkt. Du njuter av all uppmärksamhet, ivern och passionen. Ändå är det något med alla förväntningar som tynger dig, ur ditt perspektiv går allt för fort.

Annons

I början av augusti tvivlar du rejält på hela relationen. Du försäkrar din partner om att allt är bra mellan er och att din kärlek är lika stark som någonsin, men samtidigt frågar du nära vänner och familj vad de anser. Deras råd är förnuftiga och bekräftar det du redan visste: ni måste varva ner en smula. Så i stället hittar ni sätt att fokusera på nuet, det håller känslostormarna vid liv men utan att rusa allt för snabbt framåt. Mitten på månaden ser ut att bli sommarens bästa period – läger är under kontroll och Jupiter tynger inte längre ner dig med sin kravfyllda energi.

Mot slutet av augusti saktar Jupiter ner samtidigt som din styrande planet Merkurius börjar röra sig allt snabbare framåt, det kan betyda att din relation kommer utvecklas åt det håll och i den riktning du önskar. Tidigare rycktes ni båda med av nyhetens behag medan sommarens sista veckor blir mer stillsamma. I slutet av september pratar ni återigen om en framtid tillsammans och du måste fatta ett beslut. Vill du fortsätta eller var det bara en het sommarromans vars glöd börjar falna? Nu är ni båda så avspända att ni kan ge ett ärligt och väl avvägt svar – något som varit otänkbart för två månader sedan.

Annons

En person från förr dyker upp igen

Kräftan 21/6–22/7

Det förflutna är en bekväm plats att återvända till för där är terrängen välbekant. Samtidigt är det en plats där man lätt kan gå vilse, vilket ser ut att hända i sommar. Stämningen som de yttre planeterna sprider de kommande månaderna är ljuv och nostalgisk och som det känsliga vattentecken du är blir du påverkad. I stället för att bara njuta av minnena som dyker upp hänger du dig totalt åt dem.

Kärnan i allt detta är en tidigare relation, en person från förr som oväntat dyker upp igen. Under åren som gått sedan ni var tillsammans har dina minnen av förhållandet polerats och enligt dig hade ditt ex inga som helst dåliga egenskaper, du grämer dig helt enkelt över att det tog slut. Givetvis var ditt ex som folk är mest, med både bättre och sämre sidor. Men det är inget du vill kännas vid, så du håller fast vid de ljuva minnena och när ni nu möts igen framstår hen fortfarande som perfekt. Åren som gått verkar inte spela någon roll, så fort era ögon möts uppstår magin på nytt – era känslor är ömsesidiga. Sannolikt är du något mer entusiastisk, men ditt ex är mer än glad över att träffa dig, full av minnen som hen vill återuppleva. Under hela juli och augusti rekonstruerar ni er kärleksrelation, gamla känslor blandas med nya upptäckter och resulterar i en romans som till och med verkar överträffa er förra. Det mesta är underbart och precis som du hoppats.

Annons

Men i september händer något. Efter att ha återupptagit förhållandet som det en gång var, har ni nu tagit några steg framåt. Kanske tänker du att tiden är knapp och att om ni vill ta relationen till nästa logiska nivå så borde det ske snart. Förmodligen har ni båda spruckna förhållanden i bagaget och anstränger er för att det verkligen ska fungera, såsom det eventuellt var menat en gång i tiden. Men att skriva om historien är inte lätt. Vid det här laget märker ni hur mycket ni har förändrats och att ni inte är perfekta, utan helt enkelt två människor som tycker om varandra och har ett förflutet tillsammans. Innerst inne är ni väldigt olika, något som blir tydligt i och med månförmörkelsen i september. Samtidigt drar sig Pluto tillbaka i relationssektorn på din horoskopkarta och viskar ett försiktigt ”nej” till tankar på att fortsätta. Till slut enas ni om att låta tiden få utvisa hur framtiden ser ut.

Annons

Jungfrun 23/8–22/9

I början av juli gör Neptunus, den planet som styr över dina relationer något anmärkningsvärt. Efter att ha ägnat tretton år åt en långsam färd genom tecknet precis mitt emot ditt och gjort sig redo att lämna det helt, börjar han backa i sina egna fotspår. Ungefär som att låsa dörren, med resväskan packad, för att i sista minuten komma på att det finns något kvar hemma som måste fixas. Så blir det för dig den här sommaren. Något som har med dina privata relationer att göra behöver åtgärdas och Neptunus ger dig möjlighet.

Det kan handla om en specifik relation eller sättet du hanterar relationer. Kanske gäller det något oavslutat från förr. Men en sak är säker: Neptunus färd genom de avgörande sektorerna i din horoskopkarta har format dig till den du är i dag och du måste fullfölja vissa saker för att på bästa sätt ta till vara framtidens möjligheter. Om en planetär cykel inte leder till allt man hoppats är det oftast bara att vänta i ett år eller två tills det är dags igen, men med långsamma Neptunus gäller det att passa på. Precis som alla yttre planeter arbetar Neptunus i det fördolda, så du kanske inte har märkt hur mycket du faktiskt har förändrats.

Annons

Din styrande planet Merkurius tillbringar sommaren i den mest privata sektorn på din karta och i intimt samarbete med Venus. I vissa fall hade detta antytt en hemlig kärleksaffär, men det kan också betyda att det finns knutar från förr att reda ut. Oavsett är du glad att det sker utan omgivningens insyn, åtminstone inledningsvis. Du måste vara känslomässigt stabil och helt säker på var du står innan du kan berätta om situationen. Kanske söker du efter svar på frågor som gäller en tidigare relation och tar tag i något som kändes omöjligt just då.

I september ser du allt ur ett nytt perspektiv. Det som kändes som stora problem har reducerats till detaljer, du behövde rensa ut dem för att slippa älta ”tänk om …” Du behövde svar, fick dem och sinnet lättade. När Merkurius och solen återvänder till ditt tecken återfår du också energin och kan börja tänka på framtiden.

Lejonet 23/7–22/8

Det här blir en av de där somrarna när Venus befinner sig några grader framför solen under sin färd på himlavalvet – ditt hjärta kommer med andra ord att styra över hjärnan. Romantik och drömmar segrar över förnuft och erfarenhet, något du inte är särskilt van vid. Räkna med någon form av sommarflirt!

Annons

En ovanlig positionering bland planeterna medför att ett unikt tillfälle till romans uppstår i slutet av juli. Premisserna är vaga och det är oklart vilka fördelarna skulle vara, ändå blir du intresserad. Du har ingen aning om vad umgänget skulle kunna leda till, eller om det kan bli långsiktigt, men av någon anledning gör själva ovissheten att du blir ännu mer attraherad. Dessutom misstänker du att det här kan vara en ovanlig chans. Som om inte det vore nog blir du utmanad av Pluto, som betraktar dig från tecknet precis mitt emot ditt och signalerar att förbindelsen är ett vågspel som kan få konsekvenser. Men varningarna får motsatt effekt – vi lever ju bara en gång, tänker du. Varför inte chansa lite?

De följande veckorna blir som ett kalejdoskop av upplevelser, dörrar som du inte ens visste fanns öppnas mot framtiden. Du är totalt uppslukad och kommer på dig själv med att planera långsiktigt. Ditt självförtroende är på topp, stärkt av förbindelser mellan de yttre planeterna som uppmuntrar dig att vidga dina vyer. Inga problem i världen känns oöverstigliga och om finansiella hinder skulle uppstå är du övertygad om att du hittar en lösning. Situationen är i det närmaste drömlik och precis som i en dröm skulle romansen gå om intet om du bara såg allt med vakna ögon.

Annons

Det som drar dig tillbaka till verkligheten är det ohållbara i att hela tiden behöva jaga en dröm. Du inser att ditt engagemang kostar, så du pausar för att se hur långt du har kommit, vad du har vunnit och om du har råd att fortsätta. I augusti ser planeterna till att ditt fokus skiftar från det personliga till det finansiella och eftersom Saturnus befinner sig i den del av din horoskopkarta som handlar om långsiktig ekonomi, antyder han att du har spenderat för mycket. Även Pluto har omlokaliserat sig och känslan av spännande äventyr har avtagit. När du tänker efter är du glad att du började bromsa i tid.

Augusti blir en månad full av återuppväckt passion och romantik

Skorpionen 23/10–21/11

En spännande och lite oväntad händelse inträffar i mitten av juli och det är ingen idé att försöka gissa sig till vad det kan vara – det är nämligen Uranus som drar i trådarna och bland planeterna är han den som brukar stå för det oförutsägbara. Det lutar åt att det handlar om ett passionerat möte, du träffar någon spontant och kan inte motstå de omedelbara känslor som uppstår. Självklart måste du begrunda om detta är något du vill utforska vidare och om du redan har en partner bör du fundera över vad händelsen säger om er relation. Poängen är att den oväntade händelsen, oavsett vad det är, blir en nödvändig signal om att något i ditt liv vill förändras.

Annons

Det finns en särskild person som har varit en del av ditt liv i flera år, kanske en god vän, någon du kan vända dig till för att få goda råd och tröst, som alltid står på din sida. Kanske har ni varit ett kärlekspar, kanske är ni det fortfarande och lever i en relation som är byggd på trygghet. Bara några dagar efter den oväntade händelsen infaller en serie anslående planetära linjeringar, som får dig att fundera över er framtid. Det finns uppenbara förändringar att göra, men du tänker att det kanske inte är någon idé, ni har ju varit tillsammans så länge. Där har du fel. När du har haft tillgång till något positivt under lång tid tenderar du att underskatta dess värde. Planeterna signalerar tydligt att ditt förhållande går på sparlåga, du måste göra en ansats och ta er vidare till nästa nivå. Du vet vad du måste göra.

Augusti blir en månad full av återuppväckt passion och romantik. Ni pratar om en gemensam framtid och förväntningarna är höga. Samtidigt blir du alltmer medveten om era olikheter. När avståndet mellan er var större spelade olikheterna inte någon roll, men det gör de nu när ni kommit varandra närmre. Tänker du låta detta komma emellan? Eller tänker du att era olikheter är en del av allt som gör er relation speciell? Fullmånen i september ger dig klarhet: förhållandet är inte perfekt, men kärleken är stor och framtiden ser lovande ut – vilket egentligen är det som betyder mest.

Annons

Vågen 23/9–22/10

Eftersom både du och din styrande planet Venus rör sig målmedvetet framåt kan du lätt få för dig att alla andra gör detsamma – med en tydlig riktning och uppfattning om vad som är rätt. Dessvärre är tillvaron inte så enkel.

De kommande veckorna läggs en stor del av din energi på en stormig vänskap. De flesta känner nog igen sig: en person vi känt länge, kanske en kollega, som det blir konstanta tjafs med. Smartast vore att inte prata alls, men ni arbetar på samma ställe så det blir svårt. Dessutom finns någon sorts känslomässigt band mellan er, om du bara kan få hen att förstå din ståndpunkt, skulle ni bli goda vänner?

En Våg justerar sin position för att minska spänningen. Du hoppas att relationen ska bli mer balanserad och ge utrymme för vänskap. Själv anser du att detta är ”diplomatiskt”, medan dina vänner tycker att du viker ner dig. Utifrån sett är det uppenbart att det bara är du som anstränger dig. Efter ett tag mjukas stämningen faktiskt upp och ni hamnar inte lika ofta i dispyter – kanske håller den snarstuckne vännens hårdnackade mask på att krackelera? Vid det här laget har du omvandlat dig själv till en sorts krockkudde mellan vännen och resten av omvärlden, allt för att minska friktionen mellan er. Du trivs inte med upplägget, men är övertygad om att det är vad som krävs för att ni ska kunna bli vänner – tills den andre faktiskt går över gränsen.

Annons

Situationen har utvecklats till ett spel. Du blev medgörlig – den andre ännu mer krävande. I början av september får du en plötslig insikt, sedan är det slutspelat. Du kompromissar inte längre med ditt liv eller din tid och återtar det territorium som gått förlorat. Alla tankar på att utveckla en varaktig vänskap upphör. I slutet av september återvänder Venus, din styrande planet, till ditt tecken – redo att dämpa din frustration och läka dina känslomässiga sår. Det känns snart bra igen.

Om du har längtat efter att någon ska ta dig med storm ser sommaren lovande ut

Skytten 22/11–21/12

Om du har längtat efter en ny vild kärleksaffär och att någon ska ta dig med storm, så ser sommaren lovande ut. Men blir det enkelt och okomplicerat?

Förmodligen är det en flirt på arbetsplatsen som utvecklas till något mer. Båda är redo för ett litet äventyr och eftersom ni har samma sorts humor går ni gärna på dejter eller ser en film ihop – ni vet att det blir kul. Inledningsvis är det ungefär allt. Men när era vänner ser er tillsammans och hur bekväma ni är i varandras sällskap, tar de för givet att ni har ett seriöst förhållande. Ni blir roade av tanken och fast ni egentligen inte är mer än väldigt goda vänner blir ni ett par på riktigt.

Annons

Sommarveckorna går och ni börjar se fördelarna i att just ni är tillsammans. Ni blir ett sorts idealpar som hjälper varandra att nå framgång och er popularitet gör att ni hamnar i centrum av allas uppmärksamhet. Som par utstrålar ni något mer än någon av er gör på egen hand. Så det som från början nästan bara var ett skämt, utvecklas till något mycket större och du låter dig svepas med för att se vad det kan leda till. Båda är medvetna om det är en sorts charad, men så länge ni tycker om varandra och ger publiken vad den vill ha, så är väl ingen skada skedd? Nej, åtminstone inte så länge du inte tar relationen på för stort allvar. Dessvärre har Jupiter, din styrande planet, en tendens att leta efter djup och sanning i alla situationer och om du börjar tro att ni faktiskt är ämnade för varandra, så kan det vara riskabelt. Du sveptes med för att det skulle vara roligt – och det är det – men du får inte glömma bort att relationen egentligen är ytlig och kanske inget att räkna med långsiktigt. Passa på att njuta av era stunder tillsammans, men betrakta det som en semesterromans. Låt inte ditt hjärta gå i kras.

Annons

I september börjar relationen kännas tråkig. Det är svårt att upprätthålla bilden av att ni utvecklas tillsammans när ni i själva verket har ambitioner som stretar åt olika håll. Nyhetens behag har lagt sig och er strålglans som par har dämpats. Det är helt enkelt inte lika roligt längre. Ni tilldelas nya positioner på jobbet och träffas inte lika ofta som förut, något du ser som ett tecken på att det faktiskt är slut. Som tur är var ni ju aldrig så hängivna som det verkade, vilket gör uppbrottet lättare. Ni har haft en fantastisk sommar och ni kan fortfarande vara vänner, dra inte ut på det längre än nödvändigt. Påminn er själva om allt roligt ni gjort och säg hej då med en kram.

Stenbocken 22/12–19/1

Om något du vill ha finns inom räckhåll behöver du bara sträcka ut handen och ta det. Men om det du vill ha finns längre bort måste du anstränga dig, vilket kanske innebär att du måste släppa taget om något du redan har. Dessutom måste du förlita dig på att det du vill ha finns kvar och att ingen tar det framför näsan på dig. Tillförlit och att släppa taget är viktigt för en Stenbock. Du föredrar alltid en stabil grund att bygga vidare på. Men just i sommar är planeterna positionerade på motsatt sida av himlavalvet från ditt tecken – om du ska få det du vill ha måste du ge dig av från platsen du befinner dig på och lita på att allt blir bra.

Annons

Det här kan appliceras på alla delar av ditt liv och i synnerhet ditt privatliv. I början av juli uppstår några lekfulla kontaktförsök mellan kärleksparet Venus och Mars och din styrande planet Saturnus, men eftersom de inte befinner i närheten av ditt stjärntecken måste du våga chansa och lita på att den andra personen är lika intresserad som du. Faktum är att du inte behöver oroa dig alls, du kommer tas emot med öppna armar. Släpp taget nu, uppmanar planeterna. Låt himlakropparna guida dig.

Du känner dig mycket obekväm, situationen är alldeles för oviss och ostrukturerad. Ändå ingår den i en djupare process, du kommer lära dig att acceptera förändringar och att börja utforska nya upplevelser, sådant som du tidigare avfärdat som slöseri med tid. Du kan inte veta utan att faktiskt prova, eller hur? Att anamma den här sortens flexibilitet och lära sig lita på ödet sker inte över en natt – det kommer ta ungefär tre år. I sommar når du halvvägs fram och du får en märkbart mindre rigid inställning till mycket i livet. Tidigare har du betraktat relationer som något du berikar din tillvaro med utan att behöva försaka något annat, en solklar win-win-situation med andra ord. Men nu när planeterna uppmanar dig att släppa taget, sträcka ut en hand och ha tillit, inser du att om du tillåter dig själv att helt absorberas av förhållandet, kanske till och med tappar fotfästet ett tag, så får du oändligt mycket mer tillbaka.

Annons

I slutet av sommaren går två av de yttre planeterna i retrograd och släpper därmed på sina tyglar, detta ger dig möjlighet att utforska din nyvunna flexibilitet och du kan möblera om bland dina privata prioriteringar. Under några veckor får du dessutom tillfälle att återgå till något som ligger dig varmt om hjärtat och som du var tvungen att åsidosätta tidigare i år. Se till att göra slag i saken.

Vattumannen 20/1–18/2

Konjunktionen mellan Jupiter och din styrande planet Uranus tidigare, gjöt ny energi i båda planeterna och dina möjligheter att åstadkomma förändring på alla områden i livet ökade. Allt som krävs är något som tänder gnistan, vilket händer när Mars sveper förbi både Uranus och Jupiter i juli och augusti.

Bästa sättet att utnyttja tillskottet av kreativ styrka är att göra mer av allt du verkligen vill göra. Inte de små livsstilsförändringarna, utan de omvälvande, långsiktiga. Det finns ingen gräns för vad Jupiter kan hjälpa dig att åstadkomma så länge du har motivation. Föreställ dig hur ditt liv ser ut om 30 år – har karriären utvecklats i rätt riktning? Har du bytt bana, vad fick dig att göra det? Lever du i en lycklig relation? Har du familj? De här frågeställningarna gäller områden i livet som utvecklas under många år, men har sin upprinnelse i vissa specifika tillfällen som kräver att du ser möjligheter på lång sikt och vågar agera. Den här sommaren blir ett sådant tillfälle.

Annons

Astrologiska energier fungerar lite som vatten, de flödar som bäst i de mest självklara kanalerna och det mest självklara är att utveckla meningsfulla, intima och hållbara relationer. Så om det finns någon du länge haft i tankarna är det nu du ska ta initiativ. Om du redan befinner dig i en relation, ta steget till nästa nivå. Oavsett var ni befinner er kommer Jupiters kraft att berika era liv både nu och i framtiden. Glöm tanken på att detta är något du inte behöver, det är en ostoppbar kraft som kommer ta sig uttryck i ditt liv vare sig du vill eller inte. Om du har en specifik målbild kan du använda Jupiter för att få en lyckosam start på din nya resa – oroa dig inte om det inte blir precis som du tänkt. Längre fram kommer du kunna konstatera att det blev bättre än du hoppats. Så är det med Jupiter.

Drastiska förändringar innebär att du gradvis även måste anpassa resten av livet. Ge dig själv spelutrymme, var beredd på att flytta eller byta jobb. Inget av detta kanske inträffar, men se till att ha möjligheten. Dina närmaste relationer kommer också att förändras – vissa vänskapsband klipps och andra förstärks.

Annons

Slutet av sommaren blir mindre hetsigt. De stora besluten har tagits och du behöver bara vänta på att allt ska falla på plats. Du trivs med dig själv, livet är mindre förutsägbart och förändras hela tiden i det lilla, vilket du uppskattar. Du är lycklig.

Det som händer dig i sommar kan nog bäst liknas vid en romantisk komedi

Fiskarna 19/2–20/3

Neptunus, din styrande planet, går i retrograd andra juli och stannar därmed lite längre i ditt tecken. Nästa vår vandrar han såklart vidare mot Väduren igen, men den här vändan får du näring som räcker hela sommaren och hösten, vilket gör de kommande månaderna ännu mer speciella. Att ha den styrande planeten i sitt stjärntecken innebär stora fördelar.

Det som händer dig i sommar kan nog bäst liknas vid en klassisk romantisk komedi. När Venus färdas genom den privata kvadranten på din horoskopkarta levererar hon den första romantiska bergochdalbanan: en relation inleds i frid och fröjd, sedan följer det svåra stadiet när allt blir fel och till slut kommer upplösningen – ni har lärt er av misstagen och förlåter varandra i ett lyckligt slut. Med Neptunus som vapendragare och Saturnus som extra stöd, kan du inte förlora. Du har kul medan dramatiken utvecklas runtom dig, samtidigt som lär du dig hur du fungerar.

Annons

Ert första möte inträffar i mitten av juli och blir väldigt mysigt. Du tror att du vet precis vad som ska hända men blir faktiskt överraskad, det är planeterna som bidrar med en liten twist för att upptakten inte ska bli för förutsägbar. Perioden när allt blir fel är intressantare: din nya partner tvivlar på er och får dåligt självförtroende. Som den Fisk du är vaknar din känslighet till liv och du tror att allt är ditt fel. Den lilla krisen får er att inse hur mycket ni tycker om varandra. Fylld av en viljestyrka och känslostorm som bara Saturnus och Neptunus kan ge upphov till, kastar du dig ut och räddar såväl din partner som er relation. Ett förhållande som byggs på ömsesidig tillit och förtröstan är minst lika eftersträvansvärt som en relation byggd på sexuell kemi, delade ambitioner eller något annat. Det blir bara lite lugnare och mindre iögonfallande, men era känslor svallar ändå intensivt när bergochdalbanan når sitt lyckliga slut.

Annons

När sommaren går över i höst får planeterna dig att reflektera över de två senaste månaderna – är det den här sortens förhållande du vill ha i längden? Din tillvaro är stillsam men givande och du har gott om tid att tänka på dina behov och förhoppningar inför framtiden. Om du ser tillbaka på ditt liv, har du varit med om liknande scenarier några gånger för mycket? Vill du bryta mönstret? Kanske. Fullmåneförmörkelsen den 18:e september får dig att komma till en slutsats. Du har blivit mycket starkare, glöm inte det.

Så vet du om din crush gillar dig – baserat på deras stjärnteckenBrand logo
Så vet du om din crush gillar dig – baserat på deras stjärntecken

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons