Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Så ska du inreda – enligt ditt stjärntecken

04 apr, 2023 
AvRedaktionen ELLE
så ska du inreda enligt ditt stjärntecken
Från inredningstrenderna, blommorna och detaljerna till badrummet. Vi guidar och inspirerar dig till att inreda ditt hem enligt ditt stjärntecken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
VIDEO: Se årets horoskop 2023Brand logo
VIDEO: Se årets horoskop 2023

Våra stjärntecken kan säga något om hur vi är som personer, vad vi gillar samt dras till av naturen. Oavsett om du väljer att tro på horoskop eller inte så kan det vara en källa till både inspiration och underhållning.

Här listar vi inredningsinspiration utifrån stjärntecknen i flera olika kategorier – från inredningsstil, trender och it-detaljer till färger, blommor och badrumsinredning.

Inredningsstilen som passar dig bäst – enligt ditt stjärntecken

sovrum med inredningsstil som passar för vågen
Den lyxskandinaviska inredningsstilen passar för vågen som uppskattar kvalitet och hantverk. Foto: Lina Östling Styling: Mari Strenghielm Syns i: ”Kreativ lägenhet med färg och smarta lösningar”

Ditt horoskop påstås säga en hel del om din personlighet – inklusive vilken inredningsstil som passar dig bäst! Du behöver dock inte tro på astrologi för att bli inspirerad av stjärnorna. Välj de godbitar du gillar från ”din” stil eller något annat stjärntecken! Blir det maximalistiskt à la väduren, lyxromantiskt som oxen eller klassiskt och tidlöst, som hemma hos stenbocken?

Annons

Färgtrenden du ska satsa på 2023 – enligt ditt stjärntecken

rosa sovrum som passar för oxen
Rosa är en av de snygga färgtrenderna vi ser 2023 – perfekt för oxen!

Vilka färger vi väljer att omge oss med har stor påverkan på vårt mående. Kanske är du den som föredrar en naturnära bas som skapar en rofylld oas – eller så får du energi av att inreda färgglatt hemma? Inspireras av färgtrenden som passar för just ditt stjärntecken!

Inredningstrenden du ska satsa på 2023 – enligt ditt stjärntecken

maximalistisk inredningstrend som passar för kräftan
Den maximalistiska trenden passar för kräftan 2023.

Inredningstrender kommer och går, men de vi väljer att satsa på och plocka in i våra hem består. Inspireras av de nya trenderna och inred med din favorit – kanske är det just den som stämmer överens med ditt stjärntecken?

Annons

Inredningsdetaljen du borde ha – enligt ditt stjärntecken

inredningsdetaljen som passar för jungfrun
Jungfrun gör rätt i att satsa på en rejäl kruka som sin it-accessoar i hemmet!

Känns det som att ditt hem saknar en accessoar eller en detalj som blir till ett riktigt blickfång? Inspireras av stjärnorna! Jungfrun skapar naturnära blickfång med inredningsdetaljer som ger hemmets gröna inslag ett lyft, medan lejonet väljer mönstrade textilier.

Blommorna att satsa på – enligt ditt stjärntecken

blommorna som passar för fiskarna
Hortensian är en snittblomma som är utmärkt att torka och njuta av året om!

Det är bra för både miljö och plånbok att välja blommor efter säsong – men du kan inspireras av stjärnorna samtidigt! Fiskarna satsar på en blå färgklick med maffig hortensia, medan tvillingarnas hem doftar ljuvligt av lavendel.

Annons

Så ska du inreda badrummet – baserat på ditt stjärntecken

jordtecken i astrologin gillar det lyxiga, naturnära badrummet
Jordtecknen förvaltar lyxkänslan med en lugn färgskala och naturmaterial.

Är det snart dags att förnya badrummet? Inspireras av de olika stilarna som passar för olika stjärntecknen. Är du ett vattentecken? Då vill du troligen satsa på avkopplande ytor, och låta badrummet bli en lugn oas. Eldtecken vågar å sin sida ofta satsa på lite mer personlighet och färg.

Detaljen du borde ha på väggen – enligt ditt stjärntecken

detaljen att hänga på väggen – enligt ditt stjärntecken
Välj ut inredningsdetaljen till den tomma väggen enligt ditt stjärntecken!

Ge den tomma väggen ett lyft med en inredningsdetalj! Inspireras av stjärnorna när du väljer ut ditt nya blickfång. Vad väljer du – egna alster som väduren, en väggskulptur som fiskarna eller kanske kreativ belysning som vattumannen?

Annons

Här är färgerna du ska inreda med – baserat på ditt stjärntecken

sovrum med lavendellila sängkläder
Lavendellila är en fin färg i hemmet, oavsett om du är våg eller inte!

Sugen på mer färg i hemmet, men osäker på vilken nyans du ska addera? Inspireras av ditt (eller någon annans!) stjärntecken. Skorpionen vågar sig på svärta i detaljerna, medan vågen inreder med härliga godisfärger.

SE OCKSÅ: 4 trendiga inomhusväxter 2023Brand logo
SE OCKSÅ: 4 trendiga inomhusväxter 2023

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons