Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

Inredningsstilen som passar dig bäst – enligt ditt stjärntecken

19 okt, 2018 
Hitta inredningsstilen som passar dig – baserat på ditt stjärntecken.
Låt stjärnorna inspirera och guida dig nästa gång du ska göra om hemma. Ditt horoskop kan faktiskt säga en hel del om din personlighet – så även vilken inredningsstil som passar dig. Bohemiskt, romantiskt, skandinaviskt, industriinspirerat eller kanske minimalistiskt? Det står skrivet i stjärnorna!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Horoskop och stjärntecken är ingen direkt vetenskap, men är inte desto mindre spännande att läsa om för det. Medan vissa saker som sägs höra ihop med ditt stjärntecken stämmer in till punkt och pricka finns det alltid annat som inte alls känns som du.

Din stjärnbild påstås säga en hel del om din personlighet – inklusive vilken inredningsstil som passar dig bäst. Du behöver dock inte tro på horoskop för att bli inspirerad. Välj de inredningsmässiga godbitarna från ”din” stil eller något annat stjärntecken!

Väduren: Den maximalistiska inredningsstilen

Den maximalistiska inredningsstilen passar väduren.
Foto: Patric Johansson Styling: Myrica Bergqvist Syns i: ”Ljuvligt sekelskifteshem med personlig konst och kreativa lösningar

Personer födda i vädurens tecken dras till starka färger i varma toner och svulstiga, lekfulla detaljer med extra allt. Därför passar den maximalistiska inredningsstilen som handen i handsken.

Annons

Paletten får gärna gå i rött, gult, lila och orange och inredningsprylarna kan med fördel vara annorlunda och lite knasiga.

Oxen: Den lyxromantiska inredningsstilen

Den lyxromantiska inredningsstilen passar oxen.
Foto: Lina Östling Styling: Mari Strenghielm Syns i: ”Kreativ lägenhet med färg och smarta lösningar

Sensuella oxen låter personligheten spegla inredningen och har en försmak för den lyxromantiska stilen.

Inredningsdetaljerna ska inte bara gå i den romantiska färgpaletten, utan också utstråla lyx och kvalitet. Kulörerna att satsa på är puder, blush, andra rosa nyanser – ljusa och mörka – samt pasteller.

Annons

Tvillingarna: Den skandinaviska inredningsstilen

Den skandinaviska inredningsstilen passar tvillingarna.
Foto: Petra Bindel Styling: Emma Persson Lagerberg Syns i: ”Arbetarbostaden som blev en riktig inredningsdröm

Tvillingarna attraheras av det avskalade, enkla och moderna inredningstänket, samtidigt som detaljerna gärna får vara livfulla och stilmässiga.

Inredning utan krusiduller, möbler i rena linjer och färger i den svala skalan gör att den skandinaviska inredningsstilen tilltalar personer födda i tvillingarnas tecken allra mest.

Kräftan: Den lyxbohemiska inredningsstilen

Den lyxbohemiska inredningsstilen passar kräftan.
Foto: Andrea Papini Styling: Johanna Bradford Syns i: ”Kika in i Johanna Bradfords drömmiga hem

Ur den bohemiska inredningsstilen har en ny substil vuxit fram – vi talar så klart om den lyxbohemiska stilen som just nu är på tapeten.

Annons

Stilen kan vara svår att sätta ord på, men desto lättare att känna igen och kan beskrivas som avslappnad och inspirerande, med mycket känsla, personlighet och en exklusiv prägel. Stilen passar kräftans personlighet och hemmakärlek.

Satsa på mixade material, olika färgkombinationer, växter och blanda gammalt och nytt, budget med lyx och avsluta med stämningsfull belysning.

Lejonet: Den eklektiska inredningsstilen

Den eklektiska inredningsstilen passar lejonet.
Foto: Fabrizio Cicconi/Living Inside Syns i: ”Eklektisk lyx med en bohemisk touch hemma hos Angela Missoni

Här är den eklektiska stilen som starkast och hemma hos lejonet blandas möbler, material och detaljer som egentligen inte hör ihop – men som tillsammans skapar en snygg och personlig helhet.

Annons

All inredning är noga utvald och inte sällan består den av unika objekt och prylar från olika resor, självklart i olika stilar.

Jungfrun: Den nordiska minimalistiska inredningsstilen

Den minimalistiska inredningsstilen passar jungfrun.
Foto: Petra Binde Styling: Emma Persson Lagerberg Syns i: ”Ljust och fräscht i gamla mjölkbutiken

Den ordningssamma jungfrun föredrar rena linjer och enkla former i en diskret och sval nordisk palett. Det är därför som den minimalistiska stilen tilltalar.

Trots att stilen vid en första anblick kan se enkel och nonchalant ut ligger det ofta tanke, ansträngning och planering bakom, för att få till det där lediga resultatet.

Annons

Vågen: Den lyxskandinaviska inredningsstilen

Den lyxskandinaviska inredningsstilen passar vågen.
Foto: Lina Östling Styling: Mari Strenghielm Syns i:”Kreativ lägenhet med färg och smarta lösningar

För vågen handlar det om hantverk, kvalitet och lyx. Den lyxskandinaviska inredningsstilen kan skilja sig, beroende hur du väljer att tolka den – och sätten är många. Det fina med den trendiga stilen är att den kan anpassas efter smak, stil och budget, men några gemensamma nämnare är bland annat genomtänkta detaljer, svala kulörer, kontraster och mycket personlighet.

Alla nyanser av grått är en vanlig bas och den toppas med växter, naturmaterial, svarta- och färgmönstrade detaljer, målade väggar, konst och icke att förglömma – designklassiker.

Annons

Skorpionen: Art déco

Art déco-stilen inredningsstilen passar skorpionen.
Foto: Marcus Laget Styling: Karolina Vertus Syns i: ”Färgstarkt hemma med internationella vibbar

Skorpionen har en smak för det dramatiska, detaljer med en twist, mönster, lyxiga former och dyra material. Så det är inte svårt att lista ut att stilen som tilltalar skorpionen är art déco.

Djupa och rika färger i den mörka skalan, marmor och andra stenmaterial, glas, guld och sammet visar vägen hemma hos skorpionen.

Skytten: Den etnochica inredningsstilen

Den etnochica inredningsstilen passar skytten.
Foto: Andrea Papini Styling: Alexandra Papini Syns i: ”Hemmet där dansk elegans möter japansk minimalism

Den äventyrliga skytten kan upplevas som spretig när det kommer till inredningsstilen, men på något sätt blir resultatet ändå snyggt sammanhållet. Skytten älskar att resa och ta med detaljer som bär på en historia med sig hem.

Annons

Den etnochica stilen passar skytten bra och de orientaliska vibbarna kan blandas med naturnära material och mönster med en exotisk touch.

Stenbocken: Den klassiska och tidlösa inredningsstilen

Den klassiska inredningsstilen passar stenbock.
Foto: Marcus Laget Styling: Joanna Lavén Syns i: ”Perfektion i gamla sekelskiftesvåningen

Stenbocken föredrar en enkel, smakfull och elegant inredning som inte förändras avsevärt från år till år, förutom när det gäller små detaljer som är lätta att byta ut. Den klassiska och tidlösa stilen kombineras inte sällan med jordnära toner och färger som grått och grönt.

Annons

Vattumannen: Den industriinspirerade inredningsstilen

Den industriinspirerade inredningsstilen passar vattumannen.
Foto: Johan Sellén Styling: Gill Renlund Syns i: ”Hemma hos: Industriellt i funkislägenheten

Hemma hos vattumannen är inredningen stilistisk och gärna lite edgy. Trender är något som faller vattumannen i smaken och färgskalan är monokrom.

Vattumannen dras till den råa industriinspirerade stilen och coola designmöbler i gedigna material. Även om, som sagt, trenderna letar sig in hemma hos vattumannen ser vi också ofta en hel del klassiker.

Fiskarna: Den bohemchica inredningsstilen

Den bohemiska inredningsstilen passar fiskarna.
Foto: Andrea Papini Styling: Kristin Lagerqvist Syns i: ”Inredningsmagi hos Krickelin

Personer födda i fiskarnas tecken har ett bohemiskt hjärta och en avslappnad stil med mycket personlighet. Fisken dras till den bohemiska inredningsstilen där personlig anknytning till möbler och detaljer kommer före de rådande trenderna. Förutom den jordnära färgpaletten och de naturnära materialvalen är fisken svag för konst och stämningsfulla, levande ljus.

Läs mer:

Så ska du inreda – enligt ditt stjärntecken

Välj rätt växt till ditt hem – baserat på ditt stjärntecken

Så ska du måla sovrummet enligt ditt stjärntecken

Så ska du inreda 2018 – enligt ditt stjärntecken

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons