Inredningstrenden du ska satsa på 2023 – enligt ditt stjärntecken

Inredningstrender enligt ditt stjärntecken

Stjärntecken och inredning är en grej. Nu dyker vi ner bland årets stora inredningstrender 2023 och tar ett grepp om vilken trend du bör satsa på enligt stjärnorna.
03 februari, 2023
Se 4 stora kökstrender 2023 - så inreder vi våra kök
0:51

Efter reklamen: Se 4 stora kökstrender 2023 - så inreder vi våra kök

(0:51)

Slå på ljud

Må vurmen för stjärntecken leva för evigt. I hopp om att kunna navigera något enklare bland årets stora inredningstrender vänder vi oss till stjärnorna än en gång. Är det en viss färgtrend som du bör satsa på eller kanske ett spännande materialval? Vi har svaren.

Från loppisfynd till ljusa träslag – här är inredningstrenden du bör inreda med enligt ditt stjärntecken:

Stenbocken 22/12 – 19/1: Väldoftande hemmet

Väldoftande hemmet rumsdoft

Förstärk lugnet i hemmet med en rogivande doft.

Foto: The Audo

Stenbocken söker en miljö som både är trygg och behaglig. Rent inredningsmässigt ligger inga större förändringar i horisonten, utan snarare den där pricken över i:et-känslan. I år hoppar du på dofttrenden, perfekt att komplettera ditt enhetliga hem med. Tänk ombonade doftljus med varma basnoter, en behaglig rumsdoft eller en rogivande diffuser.

Vattumannen 20/1 – 18/2: Maxa med färg

Röd inredning

Testa dig fram med uppiggande rött genom mindre inredningsdetaljer.

Foto: Hay

Vattumannen räds inte att sticka ut. Lämpligt nog börjar färg, inte minst av det poppigare slaget, genomsyra inredningsbilden (så även den skandinaviska) som aldrig förr. För dig blir färgtrenderna extra intressanta, allra helst de uppiggande röda. Klarrött är på ropet, men även murriga nyanser.

Fiskarna 19/2 – 20/3: Rundade former

Inred med rundade former

Sugen på mer färg? Låt de rundade formerna gå i härligt gult.

Foto: Menu/The Audo

Fiskarna älskar maritima influenser. Antingen är det blått, böljande, eller både och. 2023 är rundade former fortsatt starka och kan tolkas på många olika sätt. Rundade hörn är en variant, tänk speglar, soffor och bord. Gardiner är en annan, gärna i en vågliknande silhuett med en behaglig neutral ton eller diskret stänk av blått.

Väduren 21/3 – 19/4: Loppisfynden

Ingen har missat den personliga inredningens stora comeback, framförallt inte väduren. Du är redan svag för unika detaljer, allt från unika arvegods till festliga loppisfynd. Den här säsongen är det just det sistnämnda du lägger extra krut på. Loppistendensen är mitt i prick för dig, oberoende om det ska konsumeras eller inspireras.

Inredningsdetaljen du borde ha – enligt ditt stjärntecken

Oxen 20/4 – 20/5: Lekfulla statements

Inred med färg

Ju mer färg, desto bättre! Skruva upp volymen med starka utföranden.

Foto: Montana

Oxens hem är praktiskt men roligt. Tidigare har vi fastställt att du gillar att experimentera i din heminredning, från nya kulörer till okonventionella objekt. Den stora statementtrenden, där fokus ligger på att addera upplyftande detaljer med det lilla extra, resonerar väl med din övergripande inredningsfilosofi. Starka färger får gärna vara närvarande.

Tvillingarna 21/5 – 20/6: Ljusa träslag

Stolar i trä från massproductions

Trä är inte bara tidlöst i sitt utförande utan slitstarkt. Foto: Massproductions.

Skandinaviskt och naturnära är tvillingarnas melodi. Ditt hem genomsyras av tidlösa lösningar i genuina materialval, gärna trä. Trä går aldrig ur tiden, men spås ha ett extra uppsving i år i form av ljusa, lokalproducerade varianter. Satsa på ett mindre objekt eller rejäl möbel. Kombinera med murriga, taktila textilier i matchande färger.

Kräftan 21/6 – 22/7: Maximalistiska ytor

Maximalistisk inredning mönster

En (eller flera) mönstrade detaljer i poppig kulör adderar också en härlig dos av maximalism.

Foto: &tradition

Kräftan, likt oxen, dras till en lekfull miljö. Clutter core-tendensen som bubblade upp föregående säsong är kvar och redo att tolkas av den nyfikne kräftan. Det innebär inte nödvändigtvis att mängder av objekt ska ställas fram på måfå, utan snarare att det är högt i tak. Tänk mindre enhetligt, mer levande och mismatchat.

Lejonet 23/7 – 22/8: Gröna växter

Inred med växter

Lejon eller ej, grönskande inslag piffar upp alla slags heminredningar.

Foto: Tine k home

Lejonet gillar att skruva upp heminredningen. Din bas är ofta nedtonad, möjligen med varma nyanser av brunt och orange, medan detaljerna med fördel får ta ut svängarna. Den ombonade grönskande tendensen, vars storhetstid inte ser ut att vara över än, tilltalar dig. Växter kombinerar harmoniskt med upplyftande, utan att ta över.

Jungfrun 23/8 – 22/9: Hantverket

Ljusstake från Granit

Plocka fram kreativa godbitar, stora som små, för att piffa upp hemmiljön. Foto: Granit.

Jungfrun faller ofta tillbaka till en naturnära röd tråd. Heminredningen ska vara enkel, vilsam och genuin. Om det är något du lägger till denna säsong är det en hantverksmässig detalj. Kanske har du ett eget alster som kan plockas fram eller så tar du dig an ett upplyftande DIY-projekt?

Vågen 23/9 – 22/10: gröna toner

grön inredning sovrummet

Här syns flera nyanser av grönt, från ljust till något murrigare, i sovrummet.

Foto: Granit

Vågen och energisk inredning går hand i hand. Det ska inte vara för mycket, men någon slags färgklick ska finnas där. Likt vattumannen är det färg du dras till 2023, både den trendiga gulgröna hybriden och lugnande blått. Antingen snöar du in dig på en nyans eller så blandar du in flera olika i en och samma miljö.

5 stora badrumstrender som spås dominera 2023

Skorpionen 23/10 – 21/11: Futurism

Inred med speglar, futurism

Spegeln är enkel i sitt utförande, given i hemmet och samtidigt härligt metall-ig.

Foto: Massproductions

Ja, det börjar möjligen bli tjatigt. Men skorpionen och den sylvassa estetiken är ett utmärkt möte, både när det kommer till klädsel och heminredning. Hämta inspiration från de futuristiska vindarna, präglade av silverskimrade ytor, nytänkande former och oväntande kontraster. Nyckelord? Metaller.

Skytten 22/11 – 21/12: Upcycling

Hay inred med färg

Hay fångar upp den personliga trenden i deras färgsprakande samarbete med Laila Gohar.

Foto: Hay

Skytten är händig och påhittig. Personliga skapelser är lite av din specialitet, från avvikande material till spännande former. 2023 hoppar du på upcycling-tåget (eller sitter kvar, mycket möjligt att du redan har testat på detta) och ger nytt liv åt en älskad möbel, detalj du håller kärt eller ett fynd som behöver extra kärlek.