Snittblommorna att satsa på – enligt ditt stjärntecken

Trendiga snittblommor enligt stjärntecken, växttrender

Du är förtjust i stjärntecken och så även vi. ELLE Decorations inredningsskribent Linnéa Ruiz Mutikainen dyker ner bland uppfriskande blomster och vilka du bör satsa på – enligt stjärnorna.
03 januari, 2023
Se 5 stora färgtrender 2023
0:58

Efter reklamen: Se 5 stora färgtrender 2023

(0:58)

Slå på ljud

Vem kan egentligen få nog av stjärntecken? Astrologin öppnar upp till en drömlik värld präglad av spännande fenomen och ibland kusligt sanningsenliga scenarion. Inredning och stjärntecken är en fascinerande låda att gräva i, från vinnande inredningsdetaljer till färgerna du bör satsa på.

Nu dyker vi ner bland grönskande växtlighet, mer specifikt snittblommor, i hopp om att få inspiration (och möjligtvis svar) gällande vilka sorter vi bör satsa på just denna säsong. Hur ser prognosen ut för just dig?

Från penséer till rosor – här är snittblommorna du bör införskaffa enligt ditt stjärntecken:

Stenbocken 22/12 – 19/1: Nejlika

Snittblommor enligt stjärntecken blomtrender, nejlika

Oberoende stjärntecken skapar du säsongens vackraste arrangemang med en blomsterfakir.

Foto: Jotex.

Stenbocken dras naturligt till en trygg, enhetlig inredning med harmoni i fokus. Du trivs i en nedtonad miljö med färger i lagom mängd, allra helst i mörkare nyanser. Nejlikan kommer i blandade kulörer och sägs även lugna oro när den är i torkad form och används som kryddnejlika.

Så gör du din egen växtgardin hemma – 4 smarta tips

Vattumannen 20/1 – 18/2: Vippjasmin

Snittblommor enligt stjärntecken blomtrender, vippjasmin

Den vackra vippjasminen resonerar väl med vattumannens förkärlek för statements.

Foto: Åsa Myrberg / @mycasa.

Vattumannens allra starkaste signum är att sticka ut. Det speglar även din inredning, som med fördel får innehålla en eller fler detaljer utöver det vanliga. Bland blommor och växter är vippjasmin mitt i prick. Trots att baskulören är klassiskt grön är dess bångstyriga form ett vasst statement i sig själv.

Fiskarna 19/2 – 20/3: Hortensia

Snittblommor enligt stjärntecken blomtrender, hortensia

Den storslagna hortensian är även vacker i torkad form.

Foto: Dragana Rapo via Unsplash.

Ja, det låter klyschigt, men vad vore fiskens hem utan en blå färgklick? Maritima inslag är givna i ditt hushåll, antingen i form av blå kulör eller böljande former. Hortensian är härligt levande, känd för sin häpnadsväckande blomning och vackra färgskiftningar. Dessutom är det en blomma med lång hållbarhet.

Väduren 21/3 – 19/4: Brudslöja

Snittblommor enligt stjärntecken blomtrender, brudslöja

Brudslöjan skapar ett vackert statement utan att upplevas övermäktig.

Foto: Interflora.

Väduren har ingenting emot att vara i händelsernas centrum. Däremot behöver inte det betyda maxad inredning med galna färgpaletter så långt ögat når. Bland blommorna är brudslöjan en möjligen oväntad favorit för dig. De små, karakteristiska grupperingarna av vita blommor garanterar statementfaktor utan att ta över.

Oxen 20/4 – 20/5: Vallmo

Oxen älskar ett funktionell men trendsäkert hem. Både nedtonad inredning och färgsprakande miljöer fungerar för dig, så länge det finns experimentella inslag i roliga former. Många misstar den lättodlade vallmon för en osäker blomma, men den passar perfekt som snittblomma så länge den får rätt behandling.

Tvillingarna 21/5 – 20/6: Lavendel

Snittblommor enligt stjärntecken blomtrender, lavendel

För den ständigt naturnära tvillingen är lavendel perfekt att piffa upp hemmet med.

Foto: House of flowers.

Tvillingens ständiga go-to inredningsstil stavas minimalism. Ditt hem ska kännas rofyllt, jordnära och behagligt att vistas i. Snittblomman du bör satsa på är klassisk lavendel, vacker att förgylla hemmet med utan att kompromissa med den skandinaviska känslan. Den lila kulören, oberoende nyans, boostar lugnet på en gång.

Kräftan 21/6 – 22/7: Kamomill

Snittblommor enligt stjärntecken blomtrender, kamomill

Uppiggande kamomill boostar både hem och humör.

Foto: hanna plants via Unsplash.

Kräftan älskar en charmig, ombonad inredning. Du är inte för fast vid en specifik stil utan mixar och matchar gärna efter tycke och smak. När det kommer till blommor är kamomill ett bra komplement. Utöver dess drömlika yttre är blomman känd för sina lugnande kvaliteter och behagliga doft.

Så inreder du med 2023 års färgtrender – 5 fina idéer

Lejonet 23/7 – 22/8: Solrosor

Snittblommor enligt stjärntecken blomtrender, solros

Den ikoniska solrosen livar upp alla hemmiljöer, så även lejonets.

Foto: Blomsterfrämjandet.

För lejonet är upplyftande kulör ett måste. Det behöver inte vara storskaligt, men du är svag för en lekfull kontrast. Solrosen kombinerar glädjespridare med frisk detalj, redo att liva upp vilket hem som helst. Dess energiska karaktär är vad som verkligen sticker ut – blomman symboliserar både lojalitet och kärlek.

Jungfrun 23/8 – 22/9: Krysantemum

Snittblommor enligt stjärntecken blomtrender, krysantemum

Krysantemum är känd för sitt höstiga uttryck, men passar lika bra andra tider på året.

Foto: Blomsterfrämjandet.

Må hända att vi här fokuserar på prunkande blomster, men för jungfrun är det alltid grönskande element som regerar. Du trivs med den naturnära kopplingen och sprider gärna växtlighet runtom i ditt hem. Krysantemum är ett flexibelt val, redo att förgylla tillvaron oberoende tid på året. Ha den inomhus och låt den flytta ut när sommaren närmar sig.

Vågen 23/9 – 22/10: Rosor

Snittblommor enligt stjärntecken blomtrender, rosor

Vågen dras till den romantiska rosen, gärna i röda eller orangea nyanser.

Foto: Christie Kim via Unsplash.

För vågen är varm, välkomnande stämning nyckeln till ett trivsamt hem. Säkra kort, från inredningsdetaljer till grönska, är din melodi. Bland blommor och växter är det rosen som leder vägen, helst i en traditionellt röd eller orange nyans. Utöver att vara en given romantisk symbol adderar rosen både glädje och värme.

Inredningsdetaljen du borde ha – enligt ditt stjärntecken

Skorpionen 23/10 – 21/11: Chokladskära

Snittblommor enligt stjärntecken blomtrender, chokladskära

Chokladskära blandar flera mörka, mustiga kulörer i sann skorpion-anda.

Foto: Katrina Wright via Unsplash.

Skorpionen brinner för progressiva uttryck och nytänkande former. Det är dags att introduceras till chokladskäran, även känd som chokladblomma. Här möts en minst sagt skorpion-vänlig palett: toner av vinrött och mahogny med en stänk av svart. Plus i kanten för den ljuvliga doften av choklad.

Skytten 22/11 – 21/12 : Penséer

Snittblommor enligt stjärntecken blomtrender, penséer

Penséer tillför en diskret men upplyftande färgklick, perfekt för skytten.

Foto: Blomsterfrämjandet.

Skytten värdesätter förutsägbar inredning. Du uppskattar en nedtonad bas men har ingenting emot att krydda upp den med excentriska inslag. Penséer är ett färgstarkt val som matchar den lugna estetiken med bravur. Denna lättskötta blomfavorit har även blivit en uppskattad vårblomma då den tål frost och trivs i kyligare temperaturer.