Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Här är färgerna du ska inreda med – baserat på ditt stjärntecken

23 nov, 2021 
Här är färgerna du ska inreda med enligt ditt stjärntecken
Vilken färg är bäst att inreda med som skytt? Och vilken färgpalett passar egentligen bäst för skorpionen? ELLE reder ut vilka färger du ska inreda med – enligt stjärnorna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Här är färgerna du ska inreda med – baserat på ditt stjärnteckenBrand logo
TV: Här är färgerna du ska inreda med – baserat på ditt stjärntecken

Är du också stormförtjust i allt som har med astrologi och stjärntecken att göra? Du är långt ifrån ensam. Vi får inte nog av att applicera stjärntecken på precis allt, från otursdrabbade dagar till omfattande beslut.

Nu vänder vi oss till stjärnorna igen, denna gång i heminredningssyfte för att se vilka kulörer vi bör inreda med baserat på vårt stjärntecken. In och inspireras!

Stenbocken 22/12 – 19/1

Färger att inreda med enligt ditt stjärntecken, stenbocken
En minimalistisk stil präglar stenbockens hemmiljö, allra helst med neutraler i fokus. Foto: Ellos Home.

Ibland ses stenbocken som tråkig och tillbakadragen men så är inte fallet – snarare tvärtom. Du vet vad du gillar och är trogen dina principer, vilket även reflekteras i dina inredningsval. En stenbock känner lite extra för en minimalistisk, okomplicerad tillvaro.

Annons

Neutrala kulörer är mitt i prick för en lugn miljö som balanserar upp stjärntecknets höga tempo. Forma en enhetlig och avkopplande atmosfär med lugnande toner av beige, brunt, grått, svart och vitt.

Vattumannen 20/1 – 18/2

Färger att inreda med enligt ditt stjärntecken, vattumannen
Grundfärgerna kan även kliva fram i mindre detaljer, exempelvis ljuskällor. Foto: Klaus Langelund/Hay.

Vattumannen älskar att sticka ut och framhäva sin bubbliga personlighet, så även i heminredningen. Du dras till uppiggande kulörer, allra helst raka motsatsen till den typiskt avskalade inredningsbilden och räds inte att testa någonting nytt.

Annons

Grundfärger, med blått, gult och rött i huvudsak, är en perfekt utgångspunkt, både i mindre och större omfattning. Tänk en statementdetalj i smutsgult eller murrigt röda toner för en lekfull kontrast. Turkost är ännu en bubblare utmärkt för vattumannen.

Fiskarna 19/2 – 20/3

Färger att inreda med enligt ditt stjärntecken, fiskarna
Ljusgröna toner rimmar väl med fiskarnas behagliga personlighet. Foto: Nordsjö.

Fiskarna är empatiska drömmare och strävar efter ett hem med drömlik vibb. Du dras till färg men håller hårt i behagliga nedtonade pasteller och ljusa nyanser som bibehåller ett tydligt lugn.

Annons

Kulörer som sticker ut lite extra är grönt och lila, allra helst i ljusa toner och lavendel. Att blanda olika nyanser är ett vinnande koncept och en gråvit klick adderar kontrast utan att kompromissa med den behagliga stämningen.

Väduren 21/3 – 19/4

Färger att inreda med enligt ditt stjärntecken, väduren
Känns rött svårinrett? Murriga nyanser är enklare att skapa ombonade hemmiljöer med. Foto: Northern.

Väduren är ett energirikt och passionerat stjärntecken som gillar att befinna sig i händelsernas centrum – och allra helst är händelsen i centrum (vilket även ställer till det ibland). Du gillar en maffig färgpalett med tydliga kontraster och märkbar färgdos.

Annons

Murrigt rött går hand i hand med väduren, mycket tack vare dess passionerade känsla. Även senapsgult och orange smälter in väl och går i liknande varma anda. För avvikande kontrast, testa detaljer i grått.

Oxen 20/4 – 20/5

Färger att inreda med enligt ditt stjärntecken, oxen
Naturnära materialval och jordiga toner i all ära, men oxen har en weak spot för pasteller. Foto: Jotun.

Oxen är stark, envis och rättfram vilket ofta översätts till mörk, sober och avskalad i inredningssammanhang. Däremot är pasteller mitt i prick för dig som oxe, en betydligt mer lättsam (och för många oväntad) kontrast.

Likt fiskarna är det ljusare pasteller i synnerhet, främst rosa och grönt. Inredningsbilden får gärna kompletteras med 2022 års stora trendnyans ljusblått och utvalda detaljer i ljusbrunt för en samlad helhetskänsla.

Annons

Tvillingarna 21/5 – 20/6

Färger att inreda med enligt ditt stjärntecken, tvillingarna
Tvillingarna och gult är ett perfekt möte, en kulör som här syns i textilier. Foto: Pauliina Salonen/Woodio.

Må hända att tvillingarna kan vara något svårtolkade, men i grund och botten är det ett genuint stjärntecken som är härlig att ha omkring sig. Ditt hem stavas uttrycksfullt med färger utöver det vanliga.

En tvilling älskar kontrasttänk och här är gult ett solklart val. Att inreda med gult kan säkerligen avskräcka, men kom ihåg att det finns en mängder av nyanser. Likt väduren balanserar du gärna upp inredningsbilden med neutraler.

Annons

Kräftan 21/6 – 22/7

Färger att inreda med enligt ditt stjärntecken, kräftan
Kräftan adderar gärna blått i sitt hem för ett förstärkt lugn. Foto: Nordsjö.

Kräftan är ett utpräglat känslotecken som vill ha ett behagligt hem gjort för både avkoppling och reflektion. Du dras till lugna färgskalor och inreder gärna med en neutral bas i klassiska färger.

En kulör som sticker ut lite extra är blått, även här i ljusa utföranden. Kontraster skapas med just ljusblå inslag och silvriga detaljer för ett oväntat lyft. Prova även andra behagliga pastelltoner för en färgstark men liksinnad helhet.

Annons

Lejonet 23/7 – 22/8

Färger att inreda med enligt ditt stjärntecken, lejonet
Ett lekfullt barnrum kan med fördel inspireras av lejonets uppiggande färgval, som denna knallgula kulör Cobra bite från Nordsjö. Foto: Mikael Lundblad/Trendgruppen.

Lejonets älskar uppmärksamhet och har en kreativ aura utöver det vanliga. När det kommer till ditt hem vill du skapa en miljö som speglar samma bubblande energi, vilket enkelt framhävs med rätt färgval.

Färgsprakande alternativ leder vägen, med varma kulörer i framkant. Att addera orange, gult och kanske inslag av guld, är helt rätt. Orangegula toner resonerar extra väl med lejonets energirika karaktär och starka energi.

Jungfrun 23/8 – 22/9

Färger att inreda med enligt ditt stjärntecken, jungfrun
En jordnära filosofi gifter sig väl med jungfruns kännetecken. Foto: &Tradition.

Jungfrun är känd för att vara jordnära och disciplinerade med en perfektionistisk underton från start till mål. Du gillar att ha det sparsmakat runt omkring dig och behöver en lugn oas som kontrasterar den hektiska omvärlden.

Annons

En jordig palett är det utmärkta valet för en tidlös atmosfär och tydligt lugn. Neutrala färger, murrigt grönt och mörkbruna nyanser blandas för en ombonad men vilsam hemmiljö.

Vågen 23/9 – 22/10

Färger att inreda med enligt ditt stjärntecken, vågen
Uppiggande lila och rosa kontraster passar utmärkt hemma hos vågen. Foto: Mikael Lundblad/Midnatt.

Varm, sofistikerad och harmonisk. Vågen har en sprudlande energi och påminner lite om jungfrun både karaktärs- och inredningsmässigt. Däremot gillar du att bryta av den enkla estetiken med poppiga kontrastfärger.

Godisliknande färgsättningar, tänk lavendel, ljusrosa och crème, gifter sig väl med vågens charmiga aura och personlighet. För en våg är det viktigt med en klassisk men romantisk tillvaro i alla hemmets vrår.

Annons

Skorpionen 23/10 – 21/11

Färger att inreda med enligt ditt stjärntecken, skorpionen
Skorpionen gillar sobra svarta kontraster men miljön som helhet får gärna vara mer neutral. Foto: Dux.

Skorpionen är passionerad, mystisk och kraftfull av naturen och drar oftast åt mörkare kulörer. Med det sagt betyder det inte att sobra toner är det enda du har i ditt hem, utan allt handlar om en välbalanserad mix.

Svart förekommer i varierad skala, hos vissa lite mer och andra betydligt mindre, medan basen går i ett murrigt utförande. Både lila och rödbrunt är fina kontrasterande inslag som livar upp hemmet utan att ta över.

Annons

Skytten 22/11 – 21/12

Färger att inreda ditt hem med, skytten
Är du skytt? Testa att inreda med gröna toner. Foto: &Tradition.

Skytten älskar att vara på vift, upptäcka världen och lära sig nya saker. Hemma känner du dig lätt instängd, så stor vikt läggs på att inspireras av tidigare upptäckter och mixa olika kulörer i en sprudlande mix.

Grönt och blått är två starka go to-färger för skytten. Inspireras av &Traditions lösning där färgstarka drag präglar rummets huvudsakliga statementmöbel medan resterande detaljer går i nedtonade nyanser.

Källa: The Spruce.

Se också: Här är vinterns fem stora inredningstrender 2021/2022Brand logo
Se också: Här är vinterns fem stora inredningstrender 2021/2022
Annons