Vanliga kännetecken för alla stjärntecken – hela listan

31 jan, 2020 
Kännetecken för alla stjärntecken, astro
Vad utmärker egentligen en stenbock? Och vad har vågen för svagheter? ELLE reder ut kännetecken för alla stjärntecken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vanliga kännetecken för alla stjärntecken – hela listanBrand logo
Vanliga kännetecken för alla stjärntecken – hela listan

Är du också svag för astro? Du är inte ensam. Att grotta ner sig i horoskop, ladda ner personliga astro-appar och (försöka) veta allt om vad som komma skall har blivit en riktig trend.

Vi har gjort ett djupdyk i alla stjärntecken och identifierat typiska kännetecken – från styrkor till svagheter.

Stenbocken 22/12 – 19/1

Först och främst – ta ett djupt andetag. Att slappna av är inte din starkaste sida som stenbock. Du är väldigt driven och motiverad, men ställer lätt orimligt höga krav på dig själv. Din dedikation är det heller inget fel på och det mesta du tar dig an klarar du med bravur. Däremot är det en hårfin linje mellan att vara extremt driven och jobba på tok för hårt, så var försiktig. Din tydliga målmedvetenhet kan ibland ge en auktoritär känsla utan att du ens menar det – se upp för det!

Styrkor: Driven, motiverad, dedikerad, hög disciplin

Svagheter: Jobbar lätt för hårt, auktoritära drag, svårt med spontanitet

Annons

Vattumannen 20/1 – 18/2

Vattumannen – alla vet precis vem du är. Du älskar att sticka ut ur mängden och socialisera dig med allt och alla. Ingenting gör dig gladare än att vara bland andra människor och andra älskar att vara med dig. När det är dags för diskussion gillar du att vara lite kontroversiell, få andra att tänka om och samtidigt få lite cred för din åsikt. Det finns dock en risk att din excentriska sida blir svårhanterlig. Andra kan tolka ditt lätt progressiva sätt som oförutsägbart och störigt – även om du har goda intentioner.

Styrkor: Självständig, utåtriktad, excentrisk

Svagheter: Kan bli för mycket, oförutsägbar

Fiskarna 19/2 – 20/3

Dagdrömmarnas dagdrömmare. Som fisk befinner du dig ofta din egen lilla värld, oavsett hur mycket andra kämpar för att fånga din uppmärksamhet. Du är en sann drömmare, väldigt kreativt lagd och oerhört empatisk. Ett starkt kännetecken för dig är dina känslor. Minsta lilla emotionell förändring (som många inte ens lägger märke till) blir kännbar för dig. Istället för att fly iväg till din egen drömvärld – försök låta den inspirera dig till att förändra ditt riktiga liv.

Annons

Styrkor: Drömmare, hoppfull, kreativ, empatisk

Svagheter: Blir lätt överväldigad, sårbar, orolig

Väduren 21/3 – 19/4

Uppmärksamhet är betydelsefullt i alla dess former, inte minst för väduren. Som vädur är du en passionerad idéspruta, delar gärna med dig av dina idéer och åsikter hela tiden. Att bli sedd och hörd är viktigt för dig, men du bör vara försiktig – andra kan tolka det som självcentrerat. Du behöver inte konstant jaga bekräftelse eller uppmärksamhet. Använd istället din entusiasm och ditt stora driv för att nå dit du vill i livet och peppa dina vänner att uppnå sina mål!

Styrkor: Naturlig ledare, kreativ, idéspruta, driven

Svagheter: Söker bekräftelse, självcentrerade drag, i behov av uppmärksamhet

Oxen 20/4 – 20/5

En oxe är stark, men också hiskeligt envis. Det finns ingenting som kännetecknar dig så väl som din envishet. Ofta är det till din fördel. Du uppnår det du tar dig an, du har en stark arbetsmoral och är alltid övertygad om att du klarar allt. Däremot blir du lätt inrutad och vägrar att se saker ur någon annans perspektiv. Släpp lite på tyglarna, observera och lyssna på dina nära och kära. Låt andra få ta plats utan att vara dömande – då blir dina relationer starkare och bättre.

Annons

Styrkor: Envis, stark arbetsmoral, självsäker, ambitiös

Svagheter: Passivt-aggressiv, dömande, svårt att ta kritik, vill alltid ha rätt

Tvillingarna 21/5 – 20/6

Tvillingarna har ett rykte av att vara falska, och om vi ska vara ärliga är det kanske inte så konstigt. Som tvilling ändrar du åsikt så ofta att du lika gärna hade kunnat vara två olika personer. Samtidigt är du inte falsk utan snarare tvärtom. Du är genuin, uttrycksfull och härlig att vara med. Problemet är din bristande koncentrationsförmåga och ditt ”leva i nuet”-drag som gör att din personlighet skiftar från dag till dag. Du är ett socialt proffs, men skrämmer också iväg andra som inte riktigt får nys om vem du egentligen är.

Styrkor: Genuin, älskvärd, uttrycksfull, intelligent

Svagheter: Falska drag, obeslutsam, opålitlig

Kräftan 21/6 – 22/7

Stjärntecknet där känslor verkligen är A och O. Som kräfta är du empatisk och lätt att älska med din varma personlighet. Du har en stark moderlig instinkt som gör dig stöttande, omtänksam och tacksam att vara med. Däremot är du extra känslig för känsloladdade situationer runt omkring dig. I jobbiga situationer kryper du helst in i ditt eget skal, vilket kan göra dig grinig och svårläst. Du spelar mycket på dina känslor – undvik att hålla de för dig själv när det känns jobbigt.

Annons

Styrkor: Empatisk, älskvärd, omtänksam, stöttande

Svagheter: Inåtvänd, lätt grinig, svårtolkad

Lejonet 23/7 – 22/8

Uppmärksamhet är allt och lite till för lejonet som ständigt är i händelsernas centrum. Du är karismatisk, älskad och har en intressant personlighet som andra dras till. Du har ett behov av att bli sedd och få bekräftelse – och ett stort ego som också är väldigt skört. Låt inte all din energi gå åt att konstant vara i rampljuset. Att gå in i en roll eller härma andra personlighetsdrag för att få uppmärksamhet är inte en bra idé. Du är redan omtyckt, så försök inte för mycket!

Styrkor: Lojal, karismatisk, älskad, omtyckt

Svagheter: Stort ego, flera personligheter, komplicerad

Jungfrun 23/8 – 22/9

Med jungfrun pratar vi verkligen om toppar och dalar. Du besitter ett makalöst öga för detaljer, jobbar hårt och är mån om att alla i din omgivning mår bra. Däremot är du en extrem perfektionist och förväntar dig att andra ska vara likadana, något som skrämmer iväg folk. Inte minst när du börjar peka ut andras brister. Var försiktig så att dina relationer inte förstörs av din vana att ständigt peka ut allt dåligt. Lyft det positiva och kom ihåg – allt behöver inte vara perfekt!

Annons

Styrkor: Flitig, disciplinerad, öga för detaljer, motiverad

Svagheter: Extrem perfektionist, kritisk, isolerad

Vågen 23/9 – 22/10

Även om tvillingarna har ett (kanske inte helt oförtjänt) rykte av att vara falska så har vågen ibland lite liknande tendenser. Du är social och har löjligt lätt för att skapa nya vänner – och behålla dem. Alla gillar att vara med dig tack vare din vänskapliga jargong och härliga aura. Du har lätt att anpassa dig oavsett situation (vilket kan misstas för falskhet), men att konstant vara alla tillmötes och inte få något tillbaka gör dig irriterad. Kom ihåg att andra inte är ansvariga för din glädje. Du är som bäst när du är dig själv, oavsett situation.

Styrkor: Utåtriktad, mån om vänskaper, charmig

Svagheter: Ytlig, falsk, prioriterar vänskaps- och kärleksrelationer före den med sig själv

Skorpionen 23/10 – 21/11

Finns det något tecken som är lika mystiskt och kraftfullt som skorpionen? Förmodligen inte. Du brinner för att gå till botten med saker, stort som smått, och hittar ofta en djupare mening i allt. Din analytiska och strategiska förmåga kan ta dig precis dit du vill, men undvik att bli för överanalytisk eller misstänksam på vägen. Det finns inte alltid en dold symbolik eller märkliga, underliggande motiv bakom saker – låt saker vara som de är ibland. Alla är faktiskt inte ute efter dig!

Annons

Styrkor: Lojal, strategisk, passionerad, högpresterande

Svagheter: Paranoid, misstänksam, kontrollerande

Skytten 22/11 – 21/12

Skytten är konstant i farten och vill alltid lära sig mer. Du jobbar hårt och tar varje tillfälle i akt för att komma ut ur din comfort zone – oavsett om det gäller arbete, resande eller att sätta ambitiösa mål. Du vet att du klarar av alla situationer, en självsäker attityd som kan få dig att framstå som en besserwisser. Se upp så att du inte konstant lyfter din åsikt och försöker tvinga den på andra. Som skytt älskar du att lära dig, men har en tendens att överrösta andra och omedvetet stänga ute andras idéer och kunskap.

Styrkor: Öppen att lära sig nya saker, nyfiken, ärlig, driven

Svagheter: Besserwisser, svårt för andras åsikter, naiv

Källa: Cosmopolitan Foto: Imaxtree

LÄS MER:

Astroresa – allt om årets nya resetrend

Spana in årshoroskopet för 2020!

Annons