Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Detaljen du borde ha på väggen – enligt ditt stjärntecken

17 mar, 2023 
Inredning enligt stjärntecken, dekorationer, linnéa ruiz mutikainen
Vi fortsätter att blicka mot stjärnorna, denna gång med fokus på vägginredningen. Dags att ta en närmare titt på vilken detalj du ska pryda väggen med – enligt stjärnorna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se 5 stora färgtrender 2023Brand logo
Se 5 stora färgtrender 2023

Inredning och stjärntecken fortsätter att underhålla. Tidigare har vi blickat närmare på vilka färger du bör inreda med enligt stjärnorna tillsammans med inredningsdetaljer i stort. Nu återvänder vi till detaljerna, denna gång med fokus på våra väggar och vilka föremål som bör finna sin väg dit baserat på ditt horoskop.

Här är inredningsdetaljen du borde ha på väggen – enligt ditt stjärntecken:

Stenbocken 22/12 – 19/1: Taktil detalj

Tine k home väggdekoration
Tips! Inspireras av en naturnära styling där väggprydnaden skapar ett stilfullt blickfång.

Stenbocken har en förkärlek för behagliga hemmiljöer, präglade av fluffiga texturer och mjuka ytor. Ombonat är helrätt och du räds inte att matcha din storfluffiga matta eller taktila soffa med mjukt på väggarna. En hängande textil eller taktil detalj förstärker hemmets värme samtidigt som rummet i fråga får sig en behaglig inramning.

Annons

Vattumannen 20/1 – 18/2: Kreativ belysning

Belysning färger hay
Tips! Känn in om stylingen passar genom att först integrera detaljen, eller detaljerna, på hyllan.

Vattumannen uppskattar en enhetlig canvas som i sin tur skruvas upp med statementdetaljer i kontrasterande utförande. Du gillar att experimentera med belysning och satsar gärna på en väggfast variant. Testa en okonventionell form, färg som bryter av resten av miljön eller nytänkande materialval för poppig effekt.

Fiskarna 19/2 – 20/3: Grafisk väggskulptur

Väggbelysning Ikea
Tips! För den modiga fisken är det snyggt att experimentera med runda former som för tankarna till det böljande.

I fiskarnas hem finns det minst ett inslag i maritim anda. Antingen tar du den givna vägen, vilket är att satsa på blått, eller så adderar du former som för tankarna till havet. För dig är den ultimata vägginredningen en lekfull skulptur med lekfull känsla. Du dras till det grafiska, böljande och inte minst kreativa.

Annons

Väduren 21/3 – 19/4: Egna alster

Tavla Hay
Tips! För förstärkt blickfång, plocka fram en detalj som avviker från den övriga färgpaletten.

Väduren älskar att skapa kontrast, allra helst genom egna, personliga verk. Det du plockar fram och hänger upp på väggarna är ofta signerat dig själv, eller en nära bekant. Även fyndade objekt och ärvda alster faller i god jord. Skapa en tavelvägg med flera objekt eller låt en favorit få stå i centrum.

Oxen 20/4 – 20/5: Spegelarrangemang

Inred med speglar
Tips! Sugen på mer än bara en spegel? Experimentera med färg och yta för naturlig kontrast.

Oxen har en tydlig bild av sitt hem. Du gillar en tidlös och enkel helhet men testar ofta att integrera mer trendbaserade inslag. Genom att tillföra en eller flera speglar på väggen i ett välkurerat arrangemang får du en stilfull detalj som inte tar över. Variera antal och storlek på speglarna beroende på önskat resultat.

Annons

Tvillingarna 21/5 – 20/6: Diskret hylla

Inred med hyllor stjärntecken
Tips! Experimentera med placeringen av din hylla eller hyllor. Om du vill ha flera, testa olika höjder.

Få stjärntecken uppskattar skandinavisk minimalism lika mycket som tvillingarna. Den sofistikerade stilen är helt rätt för dig, gärna med uteslutande neutrala färgval och jordnära material. På väggarna placerar du så lite som möjligt och investerar helst i en enkel hylla i nättare format.

Kräftan 21/6 – 22/7: Stilren lampa

Inred med belysning stjärntecken
Tips! Ute efter en mer nedtonad detalj? Satsa på sober kulör men vass design.

Kräftan är knappast främmande för kreativ inredning. När det kommer till hemmets mindre detaljer gillar du personliga föremål, helst i uppiggande färg eller unik form. Din charmiga hemmiljö förstärks med lekfull belysning på väggarna. Skaffa en mindre ljushållare i upplyftande utförande.

Annons

Lejonet 23/7 – 22/8: Konst som blickfång

Inred med konst enligt stjärntecken
Tips! Låt konsten på väggen gå i samma, eller liknande, färgpalett som andra detaljer i rummet.

Lejonet, likt oxen, uppskattar den neutrala basen. Du räds inte färggranna inslag men håller fast vid det enhetliga. Den perfekta kompromissen för dig stavas konst. Antingen satsar du på en uppstickare, fler mindre verk i ett kurerat arrangemang eller ett nedtonat alternativ. Experimentera med spännande mönster eller kontrasterande kulör.

Jungfrun 23/8 – 22/9: Rejäl förvaring

Förvaring enligt ditt stjärntecken
Tips! Vill du säkra den enhetliga känslan? Se till att liknande material genomsyrar fler detaljer.

Praktisk och genuin inredning är viktigt för jungfrun. Naturnära inredning, från möbler till småobjekt, agerar röd tråd i ditt hem. Rymlig förvaring dyker genomgående upp, inte minst på väggarna. Välkomna en lösning där du kan samla hemmets grönskande favoriter, litteratur samt objekt du håller kärt.

Annons

Vågen 23/9 – 22/10: Levande ljus

Inred med levande ljus
Tips! Investera i fler ljuskällor i samma utförande och placera runt om i hemmet.

Vågen värdesätter det varma hemmet. Du vill förstärka den stämningsfulla atmosfären i form av ombonad inredning och mysiga ljuskällor. Denna säsong experimenterar du rikligt med placeringen av just levande ljus. Satsa på en stilfull ljusinstallation på väggnivå, antingen med en eller fler komponenter.

Skorpionen 23/10 – 21/11: Futuristisk detalj

Detaljer för skorpioner
Tips! Industriella inslag passar utmärkt hemma hos skorpionen, gärna med inslag av metall.

Silverskimrande, metalliskt och sobert. Minst en detalj (men ofta fler) i skorpionens hem går i futuristisk anda och så är även fallet på dina väggar. Säsongens detalj för dig stavas böljande skulptur, skimrande detalj eller ett sobert svart föremål med vasst intryck. Detaljen piffar upp utan att kompromissa med hemmets övergripande stil.

Annons

Skytten 22/11 – 21/12: Excentriskt fynd

Inred lekfullt
Tips! Inspireras av Hay och skapa ett lekfullt hörn där både färg och form möts.

Skytten älskar att blicka tillbaka och hämta inredningsinspiration från maximalistiska årtionden. Det behöver inte innebära att du släpper tyglarna helt, för skandinaviskt är din melodi, men du gillar kontraster. Låt ett av dina nostalgiska loppisfynd eller auktionsguldkorn finna sin nya plats på väggen.

Kika in hemma Hos Emma UnckelBrand logo
Kika in hemma Hos Emma Unckel
Annons