Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Färgtrenden du ska satsa på 2023 – enligt ditt stjärntecken

23 jan, 2023 
Färgtrender 2023, färginspiration, linnéa ruiz mutikainen
Vi får inte nog av färgstarka miljöer, tendenser eller stjärntecken. Nedan adderar vi lite av varje för att se vilken färgtrend du bör välkomna det nya året med – enligt stjärnorna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se 5 stora färgtrender 2023Brand logo
Se 5 stora färgtrender 2023

2023 är året då färg spås göra en efterlängtad comeback i våra hemmiljöer. Vi är inte färdiga med den nedtonade basen, men räds heller inte att accentuera neutralerna genom poppiga kontraster. Tidigare har vi samlat 2023 års stora färgtrender samt inspiration för hur du bäst inreder med varje färg. Nu är det hög tid att addera stjärntecken i mixen och se vilken färg du bör ta dig an enligt stjärnorna.

Stenbocken 22/12 – 19/1: Mjukt vitt

Stenbocken lever för den trygga inramningen. När det kommer till färg är tidlösa neutraler din melodi. Du är inte emot kontraster, pigga som nedtonade, men är försiktig med att ta ut svängarna för mycket.

Annons
Färgtrender 2023 stjärntecken pappelina
Tips! Gör den mjuka vita inramningen snäppet mer ombonad genom brunbeiga detaljer.

Den mjukt vita färgtrenden är mitt i prick för dig. Det är avskalat, med tydlig minimalism, men i en något mer välkomnande skrud. Tänk behagligt snarare än sterilt, ypperligt att styla med både beige och brunt.

Färgtrender 2023 enligt stjärntecken, massproductions
Tips! Om du vill skapa kontrast är det klassiskt eleganta svartvita mötet ett utmärkt val.

Vattumannen 20/1 – 18/2: Klarröd

Vattumannen gillar upplyftande statementinredning. Du räds varken förändring eller nya uttryck och när det kommer till färger experimenterar du ofta med maximalistiska influenser i starka toner.

Annons
Färgtrender 2023 enligt stjärntecken montana
Tips! Tänk maximalistiskt och kombinera klarrött med andra poppiga färger samt mönstrade ytor.

2023 är det klarrött som leder vägen. Det behöver inte vara storskaligt, även den minsta dosen klarrött gör skillnad. Grundfärger kommer naturligt för dig, så komplettera gärna med blått (och) eller gult.

Färgtrender 2023 enligt stjärntecken massproductions
Tips! För dig som gillar att ta ut svängarna är rött en utmärkt väggfärg att experimentera med – som ovan.
Annons

Fiskarna 19/2 – 20/3: Lavendel

Fiskarna strävar efter avkoppling. Du är extra mån om att inreda harmoniskt, utan några oväntade element. Färgskalan är aldrig helt neutral, men det är viktigt att hålla det behagligt och nedtonat.

Färgtrender 2023 enligt ditt stjärntecken hay
Tips! Lugnande lila passar utmärkt i avkopplande miljöer, som sovrummet.

Drömlik lavendel är nyansen du utforskar i år. Alla nyanser fungerar lika bra, för förstärkt dynamik inreder du friskt med ljust och mörkt. Oberoende utförande gör sig kulören extra fin i hemtextilier, vilket även är ett bra sätt att sakta vänja sig vid nyansen.

Annons
Färgtrender 2023 enligt ditt stjärntecken
Tips! Statement behöver inte betyda poppigt. Låt den ljuslila detaljen bli rummets blickfång.

Väduren 21/3 – 19/4: Murrigt rött

Väduren lever för energi och passion. Må hända att det inte finns en typisk vädurspalett, men du återkommer ofta till rött. Det är en eldig färg som rimmar väl med din karismatiska aura och starka dragningskraft.

Färgtrender 2023 enligt ditt stjärntecken
Tips! Ge förvaringen lite extra kärlek genom att låta den gå i ett färgsprakande uttryck.

Denna säsong är det murrigt rött som regerar. Nyansen är sofistikerad, men på inget sätt tillbakadragen. Låt färgen genomsyra inredningsdetaljer i blandad storlek, från små statementföremål till rejäla möbler.

Annons
Färgtrender 2023 inred enligt stjärntecken hay
Tips! Väggfasta möbler fortsätter att regera, framförallt om du vill skapa illusionen av större rymd i hemmet.

Oxen 20/4 – 20/5: Rosa

Oxen kan sin sak. Du har en stark, tydlig bild av både dig själv och din inredningsstil. När det kommer till oxen och färg lyfts ofta mörka toner, men om det är något område du spås utforska lite extra är det pastellerna.

Färgtrender 2023 enligt enligt stjärntecken
Tips! Likt charmig lavendel är lugnande, ljusrosa toner utmärkta i hemmets avkopplande ytor.

En genomgående trendfärg för 2023 är rosa. Färgen är återkommande både i inrednings- och modebilden för tillfället, helst i en ljus puderrosa ton. Om rosa känns för lekfullt, satsa på en smutsrosa variant med beige underton.

Annons
Färgtrender 2023 inred enligt ditt stjärntecken
Tips! Om rosa känns övermäktigt, satsa på en mer beigerosa hybridkulör istället.

Tvillingarna 21/5 – 20/6: Bärnsten

Tvillingarnas hem präglas av värme. Det är genuint, hemtrevligt och genomtänkt – även om vissa detaljer kanske hamnade där av bara farten. Du är van vid att inreda med färg, dovt som poppigt och älskar att liva upp miljöer.

Färgtrender 2023 enligt ditt stjärntecken Northern
Tips! Statementlampor är fortsatt i ropet. Låt ljuskällan gå i ett maxat utförande, både form- och färgmässigt.

I år dyker du ner i bärnstenstrenden. Tänk det perfekta mötet mellan brun och orange, lagom bränd och enkel att inreda med. Inspireras av Northern, vars ljuskälla Heat integrerar kulören på bästa tänkbara sätt.

Annons
Färgtrender 2023 enligt ditt stjärntecken Menu
Tips! Bärnstensnyanser gifter sig extra väl i en murrig, naturnära miljö med brunbeige toner.

Kräftan 21/6 – 22/7: Ultramarinblått

Kräftan inreder behagligt med den lugna färgskalan som bas. Neutrala toner är mitt i prick, men så även diskreta inslag av färg så länge den genomgående nyansen är ljus. Kontrastering är inte främmande, bara kulören matchar din befintliga inredning.

Färgtrender 2023 enligt ditt stjärntecken montana
Tips! Se till att flera detaljer i ett och samma rum går i liknande poppigt utförande för tydligare enhetlighet.

Nu är blått, en given trotjänare, åter på tapeten. Ljusblått och pasteller dyker upp, men det är snarare poppigt ultramarinblått som leder vägen. En något mer blålila hybridfärg agerar bubblare denna säsong.

Annons
Färgtrender 2023 enligt ditt stjärntecken &tradition
Tips! För dig som önskar ta ut svängarna ytterligare, byt ut den matta ytan mot glansigt.

Lejonet 23/7 – 22/8: Varma toner

Lejonets hem är både charmigt och kreativt. Personliga inredningar är din nisch, med påtaglig energi och uppiggande aura. Det strikt skandinaviska har aldrig riktigt varit din melodi, vilket du fortsatt står fast vid.

Färgtrender 2023 enligt stjärntecken varma toner
Tips! Naturnära gulgrönt passar, inte helt oväntat, perfekt med grönskande växter. Addera med fördel säsongens växtlighet i rummet.

Den varma kulörtrenden, med gulorange i fokus, är nyckeltendensen i ditt 2023. En ton-i-ton miljö, där samma eller liknande nyans förekommer i fler detaljer, intresserar lite extra och resonerar väl med din starka karaktär.

Annons
Färgtrender 2023 så inreder du med färg ennisance
Tips! Om du är ute efter det lilla extra, testa dig fram med skimrande ytor.

Jungfrun 23/8 – 22/9: Gulgrönt

Jungfrun och den klassiskt skandinaviska inredningsstilen är en god match. Du föredrar asketiska ytor, med så få detaljer som möjligt. Färg uppskattas, så länge den naturnära röda tråden behålls.

Färgtrender 2023, gulgrön bokhylla
Tips! Gulgrönt passar strålande i en naturnära miljö, både i form av neutrala kulörer och naturmaterial.

Du faller ofta tillbaka till jordigt och grönt. I år förstärker du den vilsamma känslan genom uppfriskande gulgröna toner. Färgklicken finns där utan att dominera inredningsbilden och upplevas övermäktig.

Annons
Färgtrender 2023, gulgrönt
Tips! Den gulgröna trenden dyker också upp i former likt ovan, där färgerna stilfullt, fast oväntat möts på en och samma yta.

Vågen 23/9 – 22/10: Nyanser av blått

Vågen är ett energiskt tecken med genomgående värme. Ditt ideala hem är rakt på sak, varje objekt som står framme finns där av en anledning. För att skruva upp dynamiken injicerar du livliga färger med lekfull underton.

Färgtrender 2023 babyblått
Tips! En behaglig ton av blått passar perfekt i kombination med trä.

Ditt färg-år 2023 blir böljande blått, utan några pekpinnar. Här möts dämpade toner, babyblått och ljusblå toner i en behaglig mix. Om du vill skruva upp helheten, blanda in flera olika nyanser i ett och samma rum.

Annons
Färgtrender 2023 ljusblått
Tips! Inspireras av Hay och styla med flera detaljer i liknande färgskala.

Skorpionen 23/10 – 21/11: Skimrande metaller

Skorpionen är vass och mystisk, med ett hem som går i identisk anda. Även om murriga, sobra toner är bland dina go-to favoriter så har du ingenting emot att få in kontemporära, nymoderna influenser.

Färgtrender 2023 enligt stjärntecken metaller
Tips! Ett trendsäkert alternativ till det silverskimrande är murrig metall med en glansig yta.

Den silverskimrande metalltrenden är fortsatt stark, om inte starkare än någonsin, för skorpionen 2023. Likt flera andra stjärntecken är det främst i form av mindre detaljer. Kombinera med stilfullt svart för maffig inramning.

Annons
Färgtrender 2023, metaller
Tips! Kom ihåg, även en mindre detalj gör skillnad – som silverskimrande kontrastbelysning.

Skytten 22/11 – 21/12: Ljusgrönt

Skytten spanar ständigt efter nytt. Ditt hem är händelserikt, prestigelöst och fullt av personliga skapelser så långt ögat når. Att blanda in färg i alla möjliga former är ingen nyhet för dig, snarare tvärtom.

Färgtrender 2023 enligt stjärntecken grönt
Tips! Den bästa kontrasten till ljusgrönt? Detaljer i mörkgrönt förstås.

Grönt är en nygammal favorit i din färgportfölj. 2023 håller du fast i grönt, men fokuserar på en ljusgrön, nästintill pastellfärgad nyans. Det är en förlåtande ton, enkel att tillföra och smidig att inreda med i ditt redan unika hem.

Annons
Färgtrender 2023 inred med ditt hem
Tips! Uppfriskande grönt är som gjort för hemtextilier. Addera i gardiner, plädar eller kuddar.
Se konstnärens hållbara och futuristiska hus i KöpenhamnBrand logo
Se konstnärens hållbara och futuristiska hus i Köpenhamn
Annons
Annons