Det ska du göra på semestern i år – enligt ditt stjärntecken

17 jun, 2024 
AvCassandra Lindblom Riso
semester sommar stjärntecken
TT
Vilken typ av semester passar bäst för ditt stjärntecken? Oavsett om du är en äventyrslysten Vädur, en kulturell Oxe eller en familjeorienterad Kräfta, kan astrologin ge vägledning för den perfekta resan. ELLE guidar dig till den perfekta semestern enligt ditt stjärntecken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Hundhoroskop - se din bästa väns stjärnteckenBrand logo
Hundhoroskop - se din bästa väns stjärntecken

Undrar du vilken semester som passar bäst för ditt stjärntecken? Astrologin kan vara en guide till att hitta den perfekta resan som matchar din personlighet och dina intressen. Oavsett om du är en äventyrslysten Vädur, en gourmetintresserad Oxe, en social Tvilling eller en familjekär Kräfta, finns det en idealisk semester för just dig. Upptäck hur du kan semestra enligt ditt stjärntecken och få ut det mesta av din nästa resa!

Väduren: 21 mars – 19 april

Av alla eldtecken är Väduren mest impulsiv, en sann atlet och äventyrare. Eftersom Väduren gärna är luststyrd och inte har särskilt mycket tålamod passar en sista minuten-resa perfekt i sommar, ofta på grund av ett bra erbjudande eller ett plötsligt infall. Gärna en aktiv resa där träning, vandring eller andra äventyr står i fokus.

Annons

Oxen: 20 april – 20 maj

Oxen föredrar stabilitet och en stadig rutin och har ett gott öga till konst, mat och trädgård. En idealisk semester för Oxen är en mat- och vinresa, kanske med besök på vingårdar eller restauranger som foodies flockas kring. Kulturella inslag är också passande för Oxen på semestern, till exempel att besöka konstutställningar.

Tvillingarna: 21 maj – 20 juni

Tvillingarna är det mest avslappnade tecknet i zodiaken och har lätt för att anpassa sig. Ensamhet är en stor rädsla för Tvillingarna eftersom deras sociala sug är så pass stort. Semesterplaner för Tvillingarna i sommar betyder gärna att gå på musikfestival eller liknande tillställningar, för att ge uttryck för sin utåtriktade sida och träffa andra, likasinnade människor.

Kräftan: 21 juni – 22 juli

Kräftan värdesätter kvalitetstid högt och tillbringar gärna semestern med nära vänner eller familj. Semestern ska helst inte innehålla några överraskningar och tillbringas gärna på välbekanta platser och destinationer där de känner sig bekväma. En idealisk semester inkluderar en mysig helg på landet.

Annons

Lejonet: 23 juli – 22 augusti

Lejonet är fylld av kreativitet, självförtroende och önskan att ta risker. En sann romantiker som trivs i miljöer och sammanhang där färgstarka personligheter får ta plats. Att besöka marknader, kulturfestivaler och utforska konst- och musikscener sommaren 2024 står högt på önskelistan.

Jungfrun: 23 augusti – 22 september

Jungfrun är en perfektionist av naturen och tillbringar mycket tid till att organisera och söka harmoni och lugn. Att resa själv faller Jungfrun i smaken, eller på en resa där schemat är strikt – till exempel till ett retreat med fokus på mindfulness och personlig utveckling.

Vågen: 23 september – 22 oktober

Vågen är det mest estetiska stjärntecknet i zodiaken som älskar shopping och kultur. De njuter av resor som utforskar livets silverkant där design och lyx får ta stor plats på agendan. En storstadsresa passar Vågen perfekt och destinationen får gärna vara en världsmetropol med fokus på fart och flärd.

Annons

Skorpionen: 23 oktober – 21 november

Skorpionen uppskattar resor där de får utforska sig själva, och mår bra i avkopplande miljöer där de kan återhämta sig och fördjupa sig i sina känslor. En plats där de kan fokusera är att föredra, till exempel ett spa. Där tar Skorpionen sig välbehövd tid till självkärlek och laddar batterierna genom reflektion och meditation.

Skytten: 22 november – 21 december

Skytten är en naturlig utforskare som söker både äventyr och spänning. Att upptäcka nya platser står överst på agendan – det är sällan du ser Skytten återvända till samma destination flera år i rad. Att vandra i fjällen eller att tågluffa passar perfekt och stimulerar Skyttens äventyrslust.

Stenbocken: 22 december – 19 januari

Stenbockar är kända för sina noggranna planer och välstrukturerade resor. Deras element dras till tradition och de uppskattar historia. En resa med flera sevärdheter, gärna med lång och anrik historia, är idealisk för Stenbocken, vare sig det rör sig om en tur runtom i Sverige eller utomlands.

Annons

Vattumannen: 20 januari – 18 februari

Vattumannen söker mental stimulans och variation och trivs som fisken i vattnet när de gör något som är unikt. Resmål när naturen står i centrum är att föredra, gärna med inslag av utflykter och aktiviteter som dykning, snorkling eller forsränning. Även en resa till ett avlägset resmål där tystnaden är enda sällskapet är välkommet i sommar.

Fiskarna: 19 februari – 20 mars

Fiskarna är djupt intuitiva och fantasifulla och söker sig ofta till platser där de kan drömma sig bort. En idealisk sommaraktivitet för Fiskarna är att söka sig till kusten i sommarsverige, där de kan ägna sig åt kreativitet. I en lugn miljö flödar Fiskarnas kreativitet samtidigt som de kan njuta av skönheten omkring dem under ljuvliga strandpromenander.

ELLE Astro #5 - AscendentenBrand logo
ELLE Astro #5 - Ascendenten
Annons