Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Allt om torr hud – bästa återfuktande ansiktskrämen

20 sep, 2022 
Hud som kliar, fjällar och känns stram... Det kan röra sig om att din hud är torr! ELLE guidar dig om hur du bäst tar hand om torr hud – och listar bästa ansiktskrämerna som ger näring till huden.
Annons

Vatten, kyla, gener och en livsstil som inte alltid är den bästa – det finns många anledningar till att din hud kan vara torr. Om du upplever att sin hud är torr, är det extra viktigt att inte slarva med din hudvård – och framförallt anpassa din hudvård efter din hudtyp. Byt ut rengöringsskummet mot en olja, använd ansiktsolja och smörja huden med feta krämer (som för den delen inte behöver göra huden till ett smörpaket).

bästa ansiktskräm för torr hud – hela topplistan 2023

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Torr hud – vad beror det på?

Din hud kan vara torr av flera olika anledningar. Gener, hormoner och hur du tar hand om din hud spelar stor roll, men även klimatet påverkar hur huden mår. Att huden blir torrare när det blir kallare ute är därför inte så ovanligt. En torr hud har en lägre talgproduktion vilket resulterar i att den saknar fett och fukt och kan bli torr och fnasig.

Annons

LÄS MER: Har du problem med torr och knottrig hud på kroppen? Så tar du hand om torr hud och torra fläckar.

Vad kan jag göra åt torr hud?

Fukt, fukt och ännu mera fukt! Oavsett vilken hudtyp du har, är det viktigt att aldrig slarva med fukten, men extra viktigt är det för en torr hud. Tänk på att anpassa alla dina produkter i din hudvårdsrutin, efter din hudtyp. Det gäller inte bara din ansiktskräm och serum, utan även rengöring och exfoliering. Målet är att stärka hudbarriären! Förutom att använda fuktgivande serum, ansiktskrämer och gärna en återfuktande essence, är det också bra att boosta huden med till exempel en olja som låser in fukten.

Vilken ansiktsolja är bäst för torr hud?

Det finns många bra ansiktsoljor att välja mellan! En del kan uppleva att en ansiktsolja känns fet och kladdig i ansiktet, men det finns många smarta knep att ta till när du ska använda din ansiktsolja. Du kan till exempel droppa i några droppar i din ansiktskräm (i handen, inte i burken) eller blanda ansiktsolja med din foundation. Eller så använder du ansiktsolja som ett sista steg innan det är dags att sluta ögonen för dagen.

varför har jag torr hud?
ELLE hjälper dig att hitta de rätta produkterna för din torra hud.

Hudvård från ACO, Renewing Face Oil – ACO

Prisvärda Renewing Face Oil från ACO är en mjukgörande ansiktsolja som har många, fina ingredienser. Ansiktsoljan innehåller till exempel rapsolja (som första ingrediens på INCI) och vitamin E men också Q10 som är en fin ingrediens för åldrad hud.

ansiktsolja från ACO
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Återfuktande serum, Submersive Serum Paradoxe – Beauté Pacifique

Submersive Serum Paradoxe är en klassiker och en riktig räddare i nöden för torr hud! Serumet liknar en ansiktsolja, men är något lättare i konsistensen och absorberas direkt.

Submersive Serum Paradoxe från beaute pacifique
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hur tar man hand om torr hud?

Tänk på att anpassa dina produkter efter din hudtyp. Det är inte allt för ovanligt att en torr hud även kan vara känslig. Överexfoliera inte huden, men uteslut heller inte exfoliering helt. Det kickar nämligen igång cellförnyelsen och tar samtidigt bort döda hudceller från hudytan som ligger i vägen för dina hudvårdsprodukter. Snåla heller inte med fukten i alla steg i din hudvårdsrutin. Till exempel är det fördelaktigt att använda en rengöringolja eller rengöringsmjölk istället gör en gel eller ett skum.

Annons

Cleansing balm, Omega+ Complex Cleansing Balm – Paula's Choice

Paulas Choice superprodukt Omega+ Complex Cleansing Balm är ett härligt rengöringsbalm som smälter till en härlig olja mot huden. Rengöringen tar effektivt bort makeup och gör samtidigt huden härligt mjuk, utan att svida i ögonen eller lägga sig som en hinna på huden. Rengöringen innehåller också jojobaolja och ängskrasseolja som tillsammans stärker hudbarriären och gör huden ordentligt återfuktad!

Vintertid är det också vara extra bra att fokusera på produkter som fokuserar på att stärka och skydda huden – så kallade klimatkrämer, barriärkrämer eller SOS-krämer som det kan kallas. Nedan listar ELLE säsongens bästa ansiktskrämer för torr hud!

Annons

Vill du veta mer om vilka ingredienser som passar en torr hud? Här hittar du ELLEs stora ingredienslexikon.

Vad ska en bra ansiktskräm innehålla?

Arganolja, sheasmör, ceramider, jojobaolja, hyaluronsyra och peptider är några ingredienser som är extra bra att leta efter om du har torr och fnasig hud. Vill du veta mer om hyaluronsyra? Här är allt om den fantastiska ingrediensen.

torr hud bästa bäst i test produkter
Så tar du hand om torr hud – bästa produkterna för ett torrt ansikte.


hudvård på vintern, hur ska jag tänka?

I samma veva som det är dags att ta fram de stickade koftorna är det också dags att ta fram vinterns hudvårdsgarderob som fokuserar på att ge fukt och näring till huden. Kyla och vind är nämligen två riktiga fukttjuvar. Men att också gå från minusgrader ute, till varmare temperatur inomhus, påverkar också huden negativt.

Annons

De mörka månaderna är däremot retinolets tid att skina! Retinol kan däremot verka uttorkande och irriterande och ska alltid vänjas in. Har du torr hud är ett milt retinol i oljeform ett alternativ men ingrediensen bakuchiol är också ett bra komplement för den som reagerar på traditionellt retinol. Bakuchiol kan användas om du är gravid, ger samma, fina resultat som retinol och är ett superalternativ för torr och känslig hud!

Serum med bakuchiol, Skin Ageing Bakuchiol Peptides – Medik8

Medik8 var snabba att hoppa på bakuchiol-trenden med Skin Ageing Bakuchiol Peptides. Serumet innehåller en härlig blandning av bakuchiol, peptider och cica (centella asiatica) som alla är toppen för torr och känslig hud. Huden strålar och känns ordentligt återfuktad!

serum med bakuchiol från medik8
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Bäst i test produkter för torr hud
Årets bästa ansiktskrämer för torr hud – ELLE listar vinnarna av bäst i test

årets bästa ansiktskräm för torr till väldigt torr hud – stort bäst i test

Ta hand om din torra hud med rätt ansiktskräm. Här är alla favoriter!

Annons

Återfuktande ansiktskräm för väldigt torr hud, EGF Power Cream – Bioeffect

Nya EGF Power Cream är en ljuvlig kräm som liknar hårt vispat smör i konsistensen. Mot huden blir den som ett mjukt, fluffigt duntäcke och återfuktar direkt utan att kännas fet! Huden känns återfuktad hela dagen och har också fått ett lättare lyft. Och torra fläckar är ett minne blott!

EGF Power Cream från bioeffect
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ansiktskräm för torrt ansikte, Nordic Hydra Intense Hydration 24H Moisturizer Fragrance-Free – Lumene

Plånboksvänliga Nordic Hydra Intense Hydration 24H Moisturizer Fragrance-Free är en parfymfri och vegansk ansiktskräm som direkt lugnar huden. Krämen är något lättare i konsistensen, men återfuktar fantastiskt.

Annons
Nordic Hydra Intense Hydration 24H Moisturizer Fragrance-Free från lumene
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Djupt återfuktande kräm för torrt ansikte, ICE Ceramide Moisturizing Cream – Sunday Riley

Vinterkrämernas vinterkräm ICE Ceramide Moisturizing Cream gör magi för torr hud. Den tjocka krämen smälter ut fint på huden, utan att kännas kladdig. Ansiktskrämen är också fullproppad med ceramider, som kortfattat kan beskrivas som byggstenar som håller ihop cellerna och bidrar och behåller fukten i huden. Superkrämen innehåller också glycerin, mandelolja och squalene. Ett måste i skidbacken (eller snöstormen) med andra ord!

ICE Ceramide Moisturizing Cream från sunday riley
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Rik ansiktskräm med retinol, Resist Intensive Repair Cream – Paula's Choice

En barriärstärkande ansiktskräm Resist Intensive Repair Cream som lugnar och vårdar huden snällt. Krämen kan användas både morgon och kväll, ger ordentligt med fukt och gör huden mjuk och följsam. Ansiktskrämen innehåller också en lägre halt retinol.

Reparerande ansiktskräm, K Ceutic – Dermaceutic

Efter ansiktsbehandlingar, när du gått på lite för hårt med exfolieringen, eller när huden känns riktigt torr och tråkig. Klassiken K Ceutic är den omtalade superprodukten som alla borde ha i sitt badrummsskåp! SOS-krämen minskar rodnad med bravur och stärker hudbarriären. Ansiktskrämen innehåller dessutom solskyddsfaktor 50!

K ceutic från dermaceutic
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Barriärsträrkande ansiktskräm, Cera repair barrier cream – Biotherm

Biotherms senaste tillskott Cera Repair Barrier Cream är anpassad för alla hudtyper – även torr och känslig. Den fylliga konsistensen påminner om lätt vispad grädde och smälter ut som en sammetslen slöja över ansiktet, utan att lämna någon jobbig hinna på huden. Prisvärd, pricksäker och en pina för torr hud!

Återfuktande ansiktskräm budget, Toleriane Sensitive – La-Roche Posay

Den franska apoteksmärket La-Roche Posay är mästarnas mästare vad gäller torr hud. Klassiker Toleriane Sensitive är ett tjockt balm som kan användas överallt – ansikte, bett eller torra armbågar. Niacinamid, ceramider och glycerin är några av krämens fina ingredienser. Resultat märks redan över en natt!

Toleriane Sensitive från la roche posay
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto: Imaxtree

ELLE Talks – avsnitt 1Brand logo
ELLE Talks – avsnitt 1

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons