Brun utan sol: Tipsen som ger en jämn fuskbränna

Lyckas med brun utan sol

Fuska dig till en jämn brun utan sol-bränna med ELLEs smarta knep. Aldrig har det varit så lätt att hålla sig i skuggan och samtidigt får det där brunbrända glowet!
15 juni, 2020

 

Idag vet vi att det inte är hälsosamt att ligga och trycka i solen alltför länge. Men det behöver inte betyda att man inte kan få lite somrigt brunbrända ben. Brun utan sol kan kännas läskigt innan man testat det för första gången. Kommer jag bli fläckig och orange-tanken kanske har hindrat dig från att köpa med en flaska BUS hem. Men fear not. Att få en jämn fuskbränna är lättare än man tror om man bara känner till vissa knep.

Hur gör man då för att få till en jämn BUS-bränna? Låt oss på ELLE guida dig!

1. Exfoliera mera

Skrubba, skrubba, skrubba bort din döda hud. Vi har alla en massa döda hudceller på kroppen och på dessa fastnar inte brun utan sol-medlet. Därför är det jätteviktigt att du skrubbar bort torra partier för att resultatet ska bli jämnt.

2. Raka dig innan

Gillar du rakade ben så är det nu du ska se till att raka dem. Efter skrubben kommer rakhyveln närmare hårsäcken vilket gör att rakningsresultatet varar längre. Sen vill du inte raka dig efter att du applicerat brun utan sol eftersom det kommer slita på färgen.

3. Fukt är A och O

Fuktboosta huden med någon form av fuktkräm. För att resultatet ska bli jämt måste huden vara återfuktad annars kommer det torra delarna av huden att suga åt sig mer BUS och du kommer bli fläckig. Viktigt är också att låta krämen torka in helt innan du fortsätter med nästa steg.

4. Preppa huden

Nu är det snart dags för att applicera själva brun utan solen, men precis innan du börjar: smörj in de delar av kroppen som du inte vill ska bli lika bruna med en fet kräm. Exempel på ställen som du bör smörja in för ett snyggt resultat är armbågar, knän och nyckelben.

5. Applicera rätt

Äntligen är det dags för färgen. Ett tips här är att använda en applikationshandske. Välj också en brun utan sol som har en guidefärg så att du ser vart du har applicerat produkten. Själva ämnet som gör att du blir brun syns inte men i många produkter blandar man i en tillfällig bronzer så att du lättare kan se var du har, och inte har, applicerat produkten.

Det här med att man blir orange av BUS är lite av en myt idag. Visst, när produkten först kom fanns det absolut tendens till orangehet, men idag är det inget att vara orolig för.

6. Efterbehandla

Nu är det bara att vänta. Oftast ungefär åtta timmar, men följ anvisningen på just den produkt du använder. På grund av väntetiden kan det vara smart att göra det innan du går och lägger dig. Se till att sova i långärmade kläder då hud mot hud-kontakt kan göra dig fläckig.

För att brännan ska hålla sig jämn och vara så länge som möjligt se till att smörja in kroppen med en lotion varje dag.

Foto: Imaxtree

LÄS MER: De bästa brun utan sol-produkterna 2020

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: