Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Vegetarisk och vegansk helgmat med asiatiska smaker – 8 recept

17 nov, 2020 
Vegetarisk och vegansk helgmat med asiatiska smaker
Sugen på god och lyxig mat med asiatiska smaker? ELLE Mat & Vin listar 8 vegetariska och veganska rätter perfekta att inleda helgen med.
Annons
Julpyssla med Sofia Wood & Elsa BillgrenBrand logo
Julpyssla med Sofia Wood & Elsa Billgren

Helglyx och en läcker måltid går hand i hand. Vi har dykt ner i bland våra favoritrecept och samlat 8 magiska goda rätter med inspiration från Asien. Det allra bästa? Alla recept är antingen vegetariska eller veganska. Hugg in!

1. Ramen med shiitake och vegofärs

Är du också förtjust i ramen? Det är svårt att inte älska den goda och matiga rätten som verkligen går att variera i oändlighet. I det här receptet står krispiga grönsaker i fokus och resultatet är svårslaget. Strö över lite mynta vid servering och du är good to go!

Recept på ramen med shiitake och vegofärs

2. Fräsch asiatisk råkostsallad

Satsa på sallad! ELLE-profilen Catarina König tolkar Jennie Walldéns läckra recept på asiatisk råkostsallad. Salladen passar perfekt tillsammans med ett matigt protein, som tillbehör eller bara som den är. Servera med limeklyftor att pressa över och hackad färsk koriander.

Annons
Recept på asiatisk råkostsallad

3. Pankopanerad tofu med sesamfrön

Addera tofu till din lyxmåltid! Dessa frasiga små godbitar passar utmärkt som snacks, tilltugg eller varför inte en liten aptitretare innan maten. Om du inte hittar polkabetor går det självklart lika bra med vanliga.

Recept på pankopanerad tofu med sesamfrön

4. Festlig tofuspett med sataysås

Hämta inspiration från det thailändska köket med fantastiskt goda och knapriga tofuspett. I det här receptet serveras spetten med sataysås, en het jordnötssås som är en storfavorit i Thailand. Gott, lyxigt och inte minst en perfekt start på helgen!

Annons
Recept på tofuspett med sataysås

5. Nudelsoppa med bladspenat och svamp

Under de kommande mörka och inte minst kalla årstiderna är värmande soppa en given hit. Testa denna matiga nudelsoppa med en spännande smaksättning av nejlika, kanel och stjärnanis. Toppa soppan med sesamfrön, gräslöksblommor, chili och en bit lime. Friskt och inte minst gott!

Recept på nudelsoppa med bladspenat och svamp

6. umamiburgare med kimchi och majonnäs

En lyxig och vegetarisk burgare med asiatiska smaker? Ja, tack! Denna lakto-ovo-vegetariska burgare i asiatisk tappning kan mycket väl bli din nya favorit. Toppa burgaren med den kryddiga favoriten kimchi, smakrika picklade rädisor, groddar, wasabimajonnäs och färsk koriander.

Annons
Recept på vegetarisk umamiburgare med kimchi och majonnäs

7. Oemotståndlig bibimbap med sriracha

Bibimbap är en omåttligt populär rätt signerad det koreanska köket som har fått stor spridning runt om i världen. Denna vegetariska tolkning innehåller bland annat läckra polkabetor, soja, kryddig srirachamajonnäs och koriander. Mums, säger vi!

Recept på vegetarisk bibimbap med sriracha

8. Ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk

Trött på traditionell ärtsoppa? Här har du en ny variant med en asiatisk touch. Använd frysta ärter för att slänga ihop en kryddig och pigg soppa perfekt för våra svalare månader. Häll upp i skålar och toppa med koriander och hackad grön chili vid servering.

Annons
Recept på ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons