Nudelsoppa med bladspenat och svamp

En matig nudelsoppa med spännande smaksättning av kanel, nejlika och stjärnanis. Toppa med sesamfrön, chili, gräslöksblommor och en bit lime.
29 oktober, 2017

4 personer

25 minuter

Buljong:

2 liter ekologisk grönsaksbuljong

1 kanelstång

2 nejlikor

2 stjärnanis

1 tsk fisksås (kan uteslutas om du är vegan)

3–4 cm färsk ingefära (i tunna skivor)

Övriga ingredienser:

1 msk limejuice

250–300 g bovetenudlar (eller valfria nudlar)

10 stora champinjoner (eller annan svamp)

150 g färsk bladspenat

6–8 asiatisk gräslök eller 3 salladslökar (tunt skivad)

1 röd chili (tunt skivad)

2 morötter (skalade och skurna i tunna stickor)

Gör så här:

  1. Börja med buljongen. Lägg allt i en stor kastrull, koka upp och låt sjuda i cirka 15 minuter. Ta upp kanelstång och nejlikor och stjärnanis. Under tiden, skiva svampen och stek hårt i olja och smör. Salta.
  2. Koka nudlarna i buljongen lite kortare än enligt anvisningarna på paketet. Tillsätt morotsstickorna, gräslök (spara blommorna om du har asiatisk gräslök) och lime och koka upp igen.
  3. Lägg bladspenat i botten på fyra skålar och sedan den stekta svampen och häll över den heta buljongen. Toppa med sesamfrön, chili, gräslöksblommor och en bit lime.
Nudelsoppa med bladspenat och svamp.

Nudelsoppa med bladspenat och svamp.

Av: Victoria Nordström
Foto: Lennart Weibull

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: