Vegetarisk bibimbap med sriracha

Recept på vegetarisk bibimbap med sriracha

Läcker, matig och smakrik! Bjud på vegetarisk bibimbap med srirachamajonnäs, soja och koriander. Godare blir det inte...
15 april, 2020

4 personer

Bibimbap:

2 morötter

3 rödbetor

1 polkabeta

2 msk flingsalt

nymalen svartpeppar

2 msk rapsolja

250 g hård tofu

2 msk rapsolja

Sås:

2 msk sesamolja

1 msk soja

2 tsk risvinäger

2 tsk vita sesamfrön

1 tsk socker

1 tsk flingsalt

1/2 msk vitpeppar

Till servering:

4 ägg

8 dl kokt jasminris

Srirachasås:

Soja

Koriander

Gör så här:

  1. Skala polkabetan, hyvla tunt, lägg skivorna i isvatten.
  2. Skala morötter och rödbetor.
  3. Skär moroten i stavar och de röda betorna i bitar.
  4. Ringla över oljan, salta och peppra.
  5. Ugnsbaka på 200° i cirka 40 minuter tills de är mjuka.
  6. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  7. Blanda alla ingredienser till såsen.
  8. Fräs tofun i olja i stekpanna, tillsätt såsen och rör om.
  9. Knäck äggen i stekpannan och stek dem bara på ena sidan, med gulan intakt.
  10. Låt polkabetorna rinna av.
  11. Fördela ris i skålar, lägg på grönsaker och tofu, ringla över all sås.
  12. Lägg sist på ägget.
  13. Servera med srirachamajonnäs, soja och koriander.
Recept på vegetarisk bibimbap med sriracha

Vegetarisk bibimbap med sriracha.

Av: Sanna Käkälainen
Foto: Fabian Björk

LÄS MER:

Matig bibimbap med kimchi och quorn

Framtidens smaker och kök – vi spanar in mattrenderna för 2020

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: