Ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk

19 feb, 2018 
AvRedaktionen
Ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk.
Frysta ärter är suveränt att göra en grön och kryddigt pigg soppa av. Häll upp i skålar och toppa med koriander och hackad grön chili.
Annons

6 personer

Du behöver:

2 vitlöksklyftor

2 cm färsk ingefära

½ grön chili

olja, till stekning

75 g spenat

450 g gröna frysta ärter

7 dl färdigblandad grönsaksbuljong

400 g kokosmjölk

½ citron, saft

salt

färskmalen svartpeppar

Till servering:

1 näve koriander

½ grön chili

Gör så här:

Skala vitlöksklyftorna, hacka fint. Skala ingefära, hacka fint. Kärna ur chilin och finhacka. Fräs i gryta i olja i 2 minuter. Skölj spenaten och lägg i grytan tillsammans med ärter. Fräs runt och häll över buljong. Låt koka i 10 minuter.

Ta från värmen och mixa slät med stavmixer direkt i grytan. Ställ tillbaka på spisen och tillsätt kokosmjölk och låt bli varmt. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Häll upp i skålar och toppa med koriander och hackad grön chili.

Ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk.
Ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons