Ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk

Ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk.

Frysta ärter är suveränt att göra en grön och kryddigt pigg soppa av. Häll upp i skålar och toppa med koriander och hackad grön chili.
19 februari, 2018

6 personer

Du behöver:

2 vitlöksklyftor

2 cm färsk ingefära

½ grön chili

olja, till stekning

75 g spenat

450 g gröna frysta ärter

7 dl färdigblandad grönsaksbuljong

400 g kokosmjölk

½ citron, saft

salt

färskmalen svartpeppar

Till servering:

1 näve koriander

½ grön chili

Gör så här:

Skala vitlöksklyftorna, hacka fint. Skala ingefära, hacka fint. Kärna ur chilin och finhacka. Fräs i gryta i olja i 2 minuter. Skölj spenaten och lägg i grytan tillsammans med ärter. Fräs runt och häll över buljong. Låt koka i 10 minuter.

Ta från värmen och mixa slät med stavmixer direkt i grytan. Ställ tillbaka på spisen och tillsätt kokosmjölk och låt bli varmt. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Häll upp i skålar och toppa med koriander och hackad grön chili.

Ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk.

Ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: