Lyxig nyårsmeny med det lilla extra – 6 recept

  • AvLena Söderström
Lyxig nyårsmeny med det lilla extra – 6 recept
Fira in det nya året med glitter, elegans och förtrollande smaker. I vår inspirerande meny väntar allt från lyxiga tilltugg till en festlig och klassisk huvudrätt och en söt avslutning som imponerar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Sötsura vindruvor med champagne

Brand logo
Sötsura vindruvor med champagne

Denna meny sätter guldkant på vilken fest som helst, oavsett vad som firas! Inled med festligt sockervaddsbubbel och lyckokakor som ger ledtrådar om vad som väntar. Duka upp lyxigt gott plock till förrätt med kammussla crudo och minimunkar med krämig hummerröra. Den vispade tryffeldippen är god till allt men servera med chips för ett gott litet snacks. Huvudrätten är lätt menyns stjärna och då blir det helstekt oxfilé med jordärtskockspuré, rödvinssås och smörstekt shiitake. Avsluta festmåltiden med en minst lika festlig dessert – champagnesyllabus med rommarinerad bär och ett tjusigt sockerflarn. Skål för det!

Sockervaddsbubbel

Sockervaddsbubbel och pimade fortune cookies
Lena Söderström

Sockervadden smälter direkt då man häller på vin och förvandlas till en härlig drink med guldiga flingor.

Recept: Sockervaddsbubbel och pimpade fortune cookies

Kammussla crudo med mangodressing

Kammussla crudo med mangodressing

Du kan använda färska kammusslor eller köp frysta och låt tina i kylskåp över natten.

Recept: Kammussla crudo

minimunkar med hummerröra

Minimunkar med hummerröra och örtmarinerade oliver
Lena Söderström

Frasigt tillbehör med krämig röra – mums!

Recept: Minimunkar med hummerröra och örtmarinerade oliver

Vispad tryffeldipp

Vispad tryffeldipp

God att dippa chips i men passar till det mesta!

Recept: Vispad tryffeldipp

Så gör du en läskande Negroni

Brand logo
Så gör du en läskande Negroni

Helstekt oxfilé med jordärtskocks­puré

Helstekt oxfilé med jordärtskockspuré, rödvinssås och shiitake

Klassiker man aldrig tröttnar på – servera gärna med den klassiska rödvinssåsen.

Recept: Helstekt oxfilé med jordärtskockspuré

Champagnesyllabub med bär

Champagnesyllabub med bär och sockerflarn

En festmåltid förtjänar att avslutas med en festdessert!

Recept: Champagnesyllabub