Lyxig nyårsmeny med det lilla extra – 6 recept
- AvLena Söderström
Denna meny sätter guldkant på vilken fest som helst, oavsett vad som firas! Inled med festligt sockervaddsbubbel och lyckokakor som ger ledtrådar om vad som väntar. Duka upp lyxigt gott plock till förrätt med kammussla crudo och minimunkar med krämig hummerröra. Den vispade tryffeldippen är god till allt men servera med chips för ett gott litet snacks. Huvudrätten är lätt menyns stjärna och då blir det helstekt oxfilé med jordärtskockspuré, rödvinssås och smörstekt shiitake. Avsluta festmåltiden med en minst lika festlig dessert – champagnesyllabus med rommarinerad bär och ett tjusigt sockerflarn. Skål för det!
Sockervaddsbubbel
Sockervadden smälter direkt då man häller på vin och förvandlas till en härlig drink med guldiga flingor.
Recept: Sockervaddsbubbel och pimpade fortune cookies
Kammussla crudo med mangodressing
Du kan använda färska kammusslor eller köp frysta och låt tina i kylskåp över natten.
Recept: Kammussla crudo
minimunkar med hummerröra
Frasigt tillbehör med krämig röra – mums!
Recept: Minimunkar med hummerröra och örtmarinerade oliver
Vispad tryffeldipp
God att dippa chips i men passar till det mesta!
Recept: Vispad tryffeldipp
Helstekt oxfilé med jordärtskockspuré
Klassiker man aldrig tröttnar på – servera gärna med den klassiska rödvinssåsen.
Recept: Helstekt oxfilé med jordärtskockspuré
Champagnesyllabub med bär
En festmåltid förtjänar att avslutas med en festdessert!
Recept: Champagnesyllabub

