Kammussla crudo med mangodressing

  • AvLena Söderström
Recept på kammussla crudo med mangodressing
Kammussla har en fin delikat smak och är aningen söt. Därför passar den utmärkt att servera rå i en crudo, här med exotisk mangodressing.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Så gör du den klassiska drinken Whiskey Sour

Brand logo
Så gör du den klassiska drinken Whiskey Sour

Kammussla crudo med mangodressing

Du kan använda färska kammusslor eller köp frysta och låt tina i kylskåp över natten.

Kammussla crudo med mangodressing

6 portioner

Tid: 20 minuter

Du behöver:

12 kammusslor eller pilgrimsmusslor
½ stor mango
½ stjälk blekselleri
4 msk mangovinäger (eller vanlig)
4 msk olivolja
50 g forellrom
Ätbara blomblad
Färska örter, t ex dill och timjan

Gör så här:

  1. Ta bort muskeln och skär varje mussla i 3–4 skivor. Täck över och ställ kallt.
  2. Skala och skär mangon i fina tärningar. Ansa och finhacka selleristjälken.
  3. Vispa ihop mangovinäger och olivolja i en skål.
  4. Fördela hälften av dressingen på ett serveringsfat. Lägg på musslorna. Toppa med mango och selleri. Ringla över resten av dressingen. Garnera med forellrom, blomblad och färska örter.

Foto: Lena Söderström