Kammussla crudo med mangodressing
- AvLena Söderström
Kammussla har en fin delikat smak och är aningen söt. Därför passar den utmärkt att servera rå i en crudo, här med exotisk mangodressing.
Kammussla crudo med mangodressing
Du kan använda färska kammusslor eller köp frysta och låt tina i kylskåp över natten.
6 portioner
Tid: 20 minuter
Du behöver:
12 kammusslor eller pilgrimsmusslor
½ stor mango
½ stjälk blekselleri
4 msk mangovinäger (eller vanlig)
4 msk olivolja
50 g forellrom
Ätbara blomblad
Färska örter, t ex dill och timjan
Gör så här:
- Ta bort muskeln och skär varje mussla i 3–4 skivor. Täck över och ställ kallt.
- Skala och skär mangon i fina tärningar. Ansa och finhacka selleristjälken.
- Vispa ihop mangovinäger och olivolja i en skål.
- Fördela hälften av dressingen på ett serveringsfat. Lägg på musslorna. Toppa med mango och selleri. Ringla över resten av dressingen. Garnera med forellrom, blomblad och färska örter.
Foto: Lena Söderström
