Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

Lobster rolls i smöriga briochebröd

03 okt, 2025
Recept på lobster rolls
Lägg hummer, sallad, smör, majonnäs och finhackad gräslök i ett smörigt briochebröd – då får du riktigt läckra lobster rolls!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du torsk med fänkålssallad och pepparrotsräkorBrand logo
Så gör du torsk med fänkålssallad och pepparrotsräkor

Lobster rolls

Ett smörigt briochebröd blir perfekt till en frestande lobster roll.

Annons

6 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

2 kokta humrar
100 g smör
2 msk finhackad gräslök
Salt
6 tjocka skivor briochebröd
6 blad frisésallad
3 msk majonnäs
2 msk finhackad gräslök
6 stjälkar selleri
3 salta inlagda gurkor
Salta potatischips

Gör så här:

  1. Skala humrarna och skär hummerköttet i grova bitar. Smält smöret i en liten kastrull och tillsätt gräslök, hummerkött och salt. Håll blandningen varm.
  2. Skär brödet på mitten, utan att skära helt igenom, så att de kan stå. Rosta sedan brödskivorna lätt på varje sida i en stekpanna.
  3. Skölj och torka salladen, fördela den på bröden tillsammans med lite majonnäs och hummer­blandningen. Strö över lite gräslök före servering.
  4. Skölj sellerin och skär dem i stavar. Servera lobster rolls med selleri,saltgurka och chips.
Drinkar #3 - Grapefrukt spritz med chilisockerBrand logo
Drinkar #3 - Grapefrukt spritz med chilisocker

Foto: Columbus Leth

Annons