Lobster rolls i smöriga briochebröd
03 okt, 2025
Lägg hummer, sallad, smör, majonnäs och finhackad gräslök i ett smörigt briochebröd – då får du riktigt läckra lobster rolls!
Annons
Lobster rolls
Ett smörigt briochebröd blir perfekt till en frestande lobster roll.
Annons
6 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
2 kokta humrar
100 g smör
2 msk finhackad gräslök
Salt
6 tjocka skivor briochebröd
6 blad frisésallad
3 msk majonnäs
2 msk finhackad gräslök
6 stjälkar selleri
3 salta inlagda gurkor
Salta potatischips
Gör så här:
- Skala humrarna och skär hummerköttet i grova bitar. Smält smöret i en liten kastrull och tillsätt gräslök, hummerkött och salt. Håll blandningen varm.
- Skär brödet på mitten, utan att skära helt igenom, så att de kan stå. Rosta sedan brödskivorna lätt på varje sida i en stekpanna.
- Skölj och torka salladen, fördela den på bröden tillsammans med lite majonnäs och hummerblandningen. Strö över lite gräslök före servering.
- Skölj sellerin och skär dem i stavar. Servera lobster rolls med selleri,saltgurka och chips.
Foto: Columbus Leth
Annons