Lyxiga minimunkar med hummerröra

  • AvLena Söderström
Recept på minimunkar med humerröra
Friterade och frasigt goda minimunkar serveras här med krämig hummerröra. Kombinera gärna med örtmarinerade oliver.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Så gör du torsk med fänkålssallad och pepparrotsräkor

Brand logo
Så gör du torsk med fänkålssallad och pepparrotsräkor

Lyxiga minimunkar med hummerröra

Frasigt och underbart tilltugg!

20 stycken

Tid: 35 minuter

Du behöver:

1 ½ dl grekisk yoghurt, 10 %
2 dl vetemjöl
½ msk bikarbonat
½ krm smulat flingsalt
5 dl majsolja, till fritering

Fyllning:

1 ¼ dl majonnäs
1 msk finhackad gräslök
1 tsk finhackad körvel
1 stor kokt hummer

Till servering:

¼ ask smörgåskrasse, klippt
1 tsk grovmortlad rosépeppar
Citron

Gör så här:

  1. Häll yoghurt i en bunke. Vänd ner mjölet blandat med bikarbonat och salt. Rör till en slät deg. Lägg degen i en spritspåse med rund tyll.
  2. Värm oljan i en liten tjockbottnad gryta, ca 2 liter till 175º, eller lägg i en bit vitt bröd som ska bli gyllene på 1 minut.
  3. Spritsa degen direkt i oljan, ca 2 cm långa bitar, det blir ca 10 stycken. Klipp av smeten med en sax. Fritera munkarna gyllene, vänd dem med hålslev då och då.
  4. Lägg munkarna på ett fat med dubbelvikt hushållspapper, låt rinna av och svalna. Gör på samma sätt med resten av degen.
  5. Fyllning: Blanda majonnäs, gräslök och körvel, ställ kallt. Hacka hummerköttet i små bitar. Blanda ihop.
  6. Skär ett snitt i munkarna, använd gärna brödkniv. Fyll munkarna med hummerröran. Lägg dem på ett serveringsfat.
  7. Garnera munkarna med krasse, rosépeppar och citronbitar.

Örtmarinerade ­oliver

Marinera oliver med citron, chili och örter och servera som tilltugg.

6 portioner

Tid: 15 minuter

Du behöver:

5 dl blandade oliver
1 vitlöksklyfta, hackad
2 bitar citronskal
½ mild färsk röd chilifrukt, hackad
1 knippe färska örter, t ex oregano eller timjan
1 msk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
½ tsk citronpeppar
½ citron, färskpressad saft

Gör så här:

  1. Blanda oliver, vitlök, citronskal, chili och örter i en värmetålig skål.
  2. Mät upp resten av ingredienserna i en liten kastrull och värm upp på medelstark värme under omrörning.
  3. Häll den varma marinaden över oliverna. Täck över. Låt kallna och marinera i kylskåp i 2–3 timmar eller över natten.

Drinkar #6 - Negroni sbagliato toppad med apelsinzest

Brand logo
Drinkar #6 - Negroni sbagliato toppad med apelsinzest

Foto: Lena Söderström