Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

7 goda recept med sparris

16 maj, 2023 
AvNami Kawakita
7 goda recept med sparris
Älskade gröna sparris – den fantastiska lilla grönsaken med så många möjligheter! Här är våra 7 favoritrecept med den gröna godbiten!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpastaBrand logo
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpasta

Svensk sparris är i säsong från maj till juni och då är den ju som godast! Grön sparris allra mest, är suverän att koka, steka eller att grilla. Vi kan inte få nog av denna otroliga grönsak som det går att laga så mycket med – de passar utmärkt att läggas på grillen och serveras med fänkål och citronaioli. Den gör sig ju även mycket bra i paj, antingen i en klassisk paj med parmesan och parmaskinka men också som en läcker upp- och nervänd tarte tatin. Vi har här samlat våra favoritrecept med sparris som bara måste testas nu när de är i säsong! Du kommer inte ångra dig!

Annons

GRILLAD SPARRIS MED FÄNKÅL OCH CITRONAIOLI

Kan det bli mer försommar än grillad sparris? Vi säger nej.

Till recept>>

Recept på grillad sparris med fänkål och citronaioli

SPARRISPAJ MED PARMESAN OCH PARMA

Läcker att servera skuren i mindre bitar på buffébordet.

Till recept>>

Annons

SPARRISSALLAD MED VAKTELÄGG OCH GRÄSLÖKSMAJONNÄS

En god, grön sallad där sparrisen såklart är stjärnan!

Till recept>>

God och matig sparrissallad med vaktelägg och gräslöksmajonnäs

FRASIGA SPARRISFLARN MED BURRATA

Flarnen gör du snabbt med färdig pizzadeg – resten är historia!

Till recept>>

Annons

SPENATPLÄTTAR MED RÄKOR OCH SPARRIS

Att sparris och räkor går som handen i handsken är sen gammalt!

Till recept>>

Spenatplättar med räkor och sparris blir en finfin förrätt

TARTE TATIN MED KARAMELLISERAD SPARRIS

Svårslaget god paj som vänds till "rätt" sida vid servering.

Till recept>>

Annons

GRÖN SPARRIS MED NÄSSLOR OCH CITRONVERBENA

Grönt är skönt – och väldigt vackert!

Till recept>>

Bjud på en vacker förrätt med sparris, nässlor och citronverbena
Annons