Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Grön sparris med nässlor och citronverbena

12 jul, 2022 
AvMorten Shou
Recept på grön sparris med nässlor och citronverbena
Det är nu när sparrisen är som bäst som den förtjänar att skina – servera den med nässlor och frisk citronverbena.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Whiskey & yoghurtglass – så gör du lyxigaste pinnglassen i sommarBrand logo
Whiskey & yoghurtglass – så gör du lyxigaste pinnglassen i sommar

Grön sparris med nässlor och citronverbena

Hittar du inte nässlor, öka mängden spenat.

Bjud på grön sparris med nässlor och citronverbena

4 portioner

Annons

Du behöver:

20 g pumpafrön
20 g hasselnötter
50 g babyspenat
70 g späda brännässlor
2 dl grönsaksbuljong
Havssalt
12 gröna sparrisar
4 pak choi
1 kruka citronverbena

Garnering:

1 näve bronsfänkål (lakritsdill)
Olivolja

Gör så här:

  1. Rosta pumpafröna och hasselnötterna i en varm, torr stekpanna tills de doftar. Låt svalna och hacka grovt.
  2. Blanchera spenat och nässlor i lättsaltat kokande vatten i en kastrull. Vrid vattnet ur bladen. Mixa spenat och nässlor och tillsätt lite buljong i taget tills du får en krämig mörkgrön sås. Smaka av med salt.
  3. Skölj sparris och pak choi, bryt av den nedre träiga delen på sparrisarna och kasta den. Blanchera sparris och pak choi i 2–3 minuter i lättsaltat vatten i en kastrull, så de fortfarande har tuggmotstånd.
  4. Fördela sparris, pak choi och nässelsås på tallrikar. Plocka örterna och strö dem och rostade nötter över. Droppa lite olivolja över och servera.

Foto: Stine Christiansen

Annons