Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Spenatplättar med räkor och sparris

14 apr, 2023 
AvRedaktionen ELLE
Recept på spenatplättar med räkor och sparris
Grönt och gott med smak av vår – det är dessa spenatplättar med räkor och sparris.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpastaBrand logo
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpasta

Spenatplättar med räkor och sparris

Vårens grönska letar sig ända in i plättarna.

Läckra gröna spenatplättar med räkor och sparris

6 personer

Annons

Du behöver:

25 g färsk spenat
1 dl mjölk
50 g vetemjöl
¼ tsk salt
¼ tsk bakpulver
1 ägg
25 g smör

Tillbehör:

300 g grön sparris
200 g skalade räkor
1 dl crème fraiche
1 kruka färsk dill

Gör så här:

  1. Ånga av spenaten hastigt i en stekpanna tills den mjuknar. Mixa den slät med mjölken. Vispa ihop mjöl, salt, bakpulver och ägg i en skål. Tillsätt spenatmjölken lite i taget och vispa slätt. Stek smeten till små plättar i smör. Låt svalna.
  2. Bryt av och kasta den nedre träiga delen på sparrisen. Häll kokande vatten över sparrisarna i en skål och låt stå 2 minuter. Servera plättarna toppade med sparris, räkor, crème fraiche och dill.

Recept och foto: Skovdal nordic

Annons