Spenatvåfflor med avokado, ägg och rostade kikärter

Recept på spenatvåfflor med avokado, ägg och rostade kikärtor

Columbus Leth
Börja dagen på bästa sätt – med en riktigt lyxig frukost bestående av spenatvåfflor med stekt ägg, avokado och rostade kikärtor.
10 januari, 2022
1:21

Efter reklamen: 4 tips för en lyxig brunch hemma

(1:21)

Spenatvåfflor med avokado, ägg och rostade kikärter

God lunch eller läcker start på dagen.

Ät spenatvåfflor med avokado, ägg och rostade kikärtor till frukost
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

65 g färsk spenat
2 stora ägg
2 dl mjölk
180 g (3 dl) vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 msk smör till stekning

Rostade kikärter:

1 förpackning kikärter (burk eller kartong)
1 ½ msk olivolja
1 tsk mald spiskummin
½ tsk chilipulver
½ tsk salt till servering
4 ägg
1 msk olivolja för stekning
2 avokador
4 msk sesamfrön

Gör så här:

  1. Skölj och torka spenaten. Blanda alla ingredienser till våffelsmeten till en jämn smet.
  2. Värm våffeljärnet – använd gärna ett våffeljärn för belgiska våfflor. Pensla järnet med lite smält smör och grädda våfflorna tills de är gyllene och genomstekta. Det blir 4–6 våfflor av smeten.
  3. Rostade kikärter: Skölj kikärterna, låt rinna av och blanda dem väl med olja och kryddor i en skål. Stek kikärtsblandningen i en stekpanna i 5–8 minuter tills den är gyllene.
  4. Stek äggen i en het panna med lite olja. Skala och skiva avokadorna. Servera våfflorna med stekt ägg, avokado och rostade kikärter och strö över sesamfrön.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth