Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

13 lättlagade och lyxiga recept

31 mar, 2020 
Är du ute efter härliga rätter som både är lättlagade och lyxiga? Vi har samlat 13 favoriter – från pasta med bakade tomater till festliga omelettwraps.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Lättlagat behöver inte betyda att rätten i sig känns simpel och platt. Det finns mängder av lättlagade rätter med riktig lyxkänsla. Oavsett om det gäller fest eller vardag är det alltid härligt att sätta lite extra guldkant på tillvaron. Vi har samlat 13 enkla rätter som inte kompromissar med lyx – varsågoda och hugg in!

1. Pasta med bakade tomater och parma

Pasta är alltid en tacksam komponent i köket. Det går att variera tillbehör och topping i oändlighet och lyxkänslan är inte så svår att tillföra. Den här pastan med bakade tomater och parma är inte bara full av smak utan också en fröjd för ögat. Ett extra litet tidsparande plus är att de bakade tomaterna kan förberedas i förväg – hur bra?

Till receptet >>

Recept på pasta med bakade tomater och parma
Pasta med bakade tomater och parma.

2. Sallad niçoise med sparris och marinerade tomater

Sallader är fulla av nyttigheter och smaskiga att knapra i sig oavsett tid på dygnet. Om du råkar vara sugen på lite ny salladsinspiration så kan det här vara receptet för dig! Inspirationen kommer från den franska klassikern sallad niçoise och kompletteras här med vårig sparris och tomat. Mums, så gott!

Annons

Till receptet >>

Sallad niçoise med sparris och marinerade tomater
Sallad niçoise med sparris och marinerade tomater.

3. Morotsvåfflor med färskostfrosting

Ja, ibland slår våffelsuget till. Våfflor kan både gå åt det söta efterrättshållet och det lite matigare hållet. I det här receptet är morotsvåfflan den stora stjärnan och toppas med färskostfrosting, hackade nötter och bär för en lunch- (och brunch)vänlig variant. Här snackar vi riktig vardagslyx!

Till receptet >>

Recept på morotsvåfflor med färskostfrosting
Morotsvåfflor med färskostfrosting.

4. Auberginerullar med tomat och mozzarella

En smakrik favorit som blir färdig på nolltid. Dessa auberginerullar med tomat och mozzarella är allt och lite till – krämiga, smakrika och fullproppade av nyttigheter! En fräsch rätt som gör sig allra godast tillsammans med lite bröd.

Annons

Till receptet >>

Recept på auberginerullar med tomat och mozzarella
Auberginerullar med tomat och mozzarella.

5. Festlig brunchpizza med ägg och spenat

Ingenting säger vardagslyx så mycket som en riktigt god pizza. Den här pizzan passar perfekt både som vanlig måltid och för brunchen. Tack vare att den både innehåller ägg och spenat blir den härligt matig utan att vara för tung. Toppa med babyspenat, parmesan och chiliflingor – du kommer inte bli besviken!

Till receptet >>

Recept på brunchpizza med ägg och spenat
Brunchpizza med ägg och spenat.

6. Crème ninon-soppa

Satsa på en krämig och god soppa! Soppor passar bra oavsett årstid och gör sig bra både kalla och varma. Den här crème ninon-soppan är en lyxigare variant av den klassiska ärtsoppan. Funkar fint som förrätt på festen men också perfekt som lyxlunch eller middag för den delen. Toppa med en liten skvätt cava om så önskas!

Annons

Till receptet >>

Recept på crème ninon soppa
Crème ninon-soppa.

7. Pasta med frasig falafel, ostsås och broccoli

Frasig falafel möter krämig ostsås och krispig broccoli. Den här vegetariska pastarätten är en svårslagen favorit som både smakar gott och ser helt ljuvlig ut. Vi lovar, det är en riktig hit för hela familjen och comfort food när den är som allra bäst. Det tackar vi för!

Till receptet >>

Recept på pasta med falafel, ostsås och broccoli
Pasta med falafel, ostsås och broccoli.

8. Avokadotoast med pocherat ägg

En sann klassiker som vi aldrig får nog av. Unna dig en lyxig och smaskig avokadotoast som är busenkel att göra. Addera pocherade ägg för en härlig, lite sofistikerad restaurangkänsla på hemmaplan. En riktig topprätt helt enkelt!

Annons

Till receptet >>

9. Drömmig fransk tomatpaj

Det finns nog inget smidigare än rätter som tillagas i ugn. Den här franska tomatpajen är superenkel att slänga ihop och smakar gudomligt gott. En frasig, fyllig och smakrik favorit för hela familjen. Strö över basilika vid servering för en sista liten lyxig touch!

Till receptet >>

Recept på fransk tomatpaj
Lättlagad fransk tomatpaj.

10. Potatistarte med pesto och parma

Ute efter en enkel rätt med potatis? Då är det här rätten för dig. Potatistarte i all sin enkelhet är både jättegott och mättande. Denna variant med pesto och parma är svår att toppa. Passar självklart även alldeles utmärkt på brunchbuffén.

Annons

Till receptet >>

Recept på potatistarte med pesto och parma
Potatistarte med pesto och parma.

11. Lättlagad svamppasta med gräddsås

Svamp förknippas allt som oftast med hösten, men passar alldeles utmärkt även andra tider på året. Här i form av en svamppasta med krämig svampsås – en vinnare som alltid går hem. Servera med sidfläsk eller ta bort den och ersätt med annat protein om du är sugen på en (minst lika god) vegetarisk variant.

Till receptet >>

Recept på lättlagad svamppasta med gräddsås
Svamppasta med gräddsås.

12. Omelettwraps med rökt lax

Ja, även wraps kan vara av det lyxigare slaget. Tänk tortilla, fast med ett bröd som är utbytt mot en krämig omelett. Fyllningen består av rökt lax, avokado, cream cheese, spetskål och soltorkade tomater. Självklart kan grönsaker bytas ut efter tycke, smak och säsong.

Annons

Till receptet >>

13. Smaskig lövbiff provençale

En god gryta funkar alltid och är dessutom ett bra sätt att få i sig en mängd av nyttigheter. Den här grytan med lövbiff, gul lök, crème fraiche och senap är svår att inte älska. Allt som allt tar det inte mer än 30 minuter – underbart, tycker vi!

Till receptet >>

LÄS MER:

3 friska och lyxiga vårdrinkar

4 enkla och lyxiga recept med sparris

3 lyxiga (och riktigt goda) chokladefterrätter

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons