Omelettwraps med rökt lax

Omelettwraps med rökt lax.

Tänk tortilla, fast brödet är utbytt mot krämig omelett. Fyllningen består av rökt lax, cream cheese, avokado, spetskål och soltorkade tomater.
19 februari, 2018

4 personer

Du behöver:

200 g babyspenat

8 ägg

1 dl mjölk

50 g färskriven parmesan

salt och färskmalen svartpeppar

olivolja, till stekning

500 g rökt lax

2 avokador

½ huvud spetskål

1 kruka dill

50 g soltorkade tomater i olja

6–8 msk cream cheese, gärna med smak.

Gör så här:

Skölj spenaten och grovhacka den. Vispa ägg, mjölk och parmesan i en skål, rör ner spenat. Krydda med salt och peppar.

Värm olja i en stekpanna och häll ut ett tunt lager äggsmet i pannan. Låt sätta sig 1 minut, vänd och låt steka 1 minut på andra sidan. Lyft ur pannan och stek sju omeletter till.

Skär rökt lax i strimlor. Skär avokadon i tunna skivor. Skölj spetskålen och skär i tunna strimlor. Hacka dillen fint. Strimla soltorkade tomater. Bred ett tunt lager cream cheese över varje omelett, fördela lax, spetskål och soltorkade tomater över omeletten. Rulla ihop omeletten och servera.

Omelettwraps med rökt lax.

Omelettwraps med rökt lax.

Av: Mai Knauer
Foto: Columbus Leth