Brunchpizza med ägg och spenat
- AvRedaktionen
Matig pizza med det lilla extra! Denna pizza med ägg och spenat är en ny favorit. Toppa med babyspenat, parmesan och chiliflingor.
2 pizzor
Du behöver:
2 färdiga pizzadegar
Fyllning:
4 potatisar
200 g färsk mozzarella
2 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad rosmarin
Salt och svartpeppar
4 ägg
8 skivor parmaskinka
Till servering:
25 g färsk babyspenat
25 g parmesan
½ kruka gräslök
½ tsk chiliflingor
Gör så här:
- Täck två ugnsplåtar med bakplåtspapper och lägg en pizzabotten på varje plåt.
- Värm ugnen till 250°.
- Skrubba potatisarna och skär dem i riktigt tunna skivor, gärna med en mandolin.
- Riv mozzarellan i mindre bitar.
- Pensla pizzorna med olja och fördela potatisskivorna över.
- Lämna 2 cm degkant fri från fyllning.
- Fördela mozzarella över potatisen, krydda med oregano, rosmarin, salt och peppar.
- Knäck två ägg över varje pizza.
- Lägg på parmaskinka.
- Grädda pizzorna spröda och gyllene i ugnen i 10–15 minuter.
- Fördela babyspenat över, hyvla parmesan över och strö lite hackad gräslök och chili över pizzan.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen 
Foto: Betina Hastoft, Fabian Björk
LÄS MER:
Bjud på ljus pizza med betor och chèvre