Brunchpizza med ägg och spenat

Recept på brunchpizza med ägg och spenat

Matig pizza med det lilla extra! Denna pizza med ägg och spenat är en ny favorit. Toppa med babyspenat, parmesan och chiliflingor.
20 februari, 2020

2 pizzor

Du behöver:

2 färdiga pizzadegar

Fyllning:

4 potatisar

200 g färsk mozzarella

2 msk olivolja

1 tsk torkad oregano

1 tsk torkad rosmarin

Salt och svartpeppar

4 ägg

8 skivor parmaskinka

Till servering:

25 g färsk babyspenat

25 g parmesan

½ kruka gräslök

½ tsk chiliflingor

Gör så här:

  1. Täck två ugnsplåtar med bakplåtspapper och lägg en pizzabotten på varje plåt.
  2. Värm ugnen till 250°.
  3. Skrubba potatisarna och skär dem i riktigt tunna skivor, gärna med en mandolin.
  4. Riv mozzarellan i mindre bitar.
  5. Pensla pizzorna med olja och fördela potatisskivorna över.
  6. Lämna 2 cm degkant fri från fyllning.
  7. Fördela mozzarella över potatisen, krydda med oregano, rosmarin, salt och peppar.
  8. Knäck två ägg över varje pizza.
  9. Lägg på parmaskinka.
  10. Grädda pizzorna spröda och gyllene i ugnen i 10–15 minuter.
  11. Fördela babyspenat över, hyvla parmesan över och strö lite hackad gräslök och chili över pizzan.
Recept på brunchpizza med ägg och spenat

Brunchpizza med ägg och spenat.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft, Fabian Björk

LÄS MER:

Bjud på ljus pizza med betor och chèvre

Päron- och gorgonzolapizza med valnötter

Fullkornspizza med parmaskinka och potatis