Spaghetti med tomat, chili och vitlök

Recept på spaghetti med tomat, chili och vitlök

Betina Hastoft
Vår spaghetti med tomat, chili och vitlök är pastan du lagar när du känner dig extra lat. Enkel, ja men bland det godaste du kan bjuda på!
12 juli, 2022
3 matiga våfflor
1:25

Efter reklamen: 3 matiga våfflor

(1:25)

Slå på ljud

Spaghetti med tomat, chili och vitlök

Enkla råvaror, stora smaker!

Snabblagad spaghetti med tomat, chili och vitlök
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

400 g spaghetti
2 vitlöksklyftor
1–2 röda chilifrukter
2 msk olivolja
600 g körsbärstomater
1 förpackning tomatkross
Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

1 rejäl näve bladpersilja
40 g parmesan

Pasta al pomodoro med burrata

Gör så här:

  1. Koka spaghettin al dente i lättsaltat vatten.
  2. Skala och hacka vitlöken fint. Skölj och hacka chilin fint. Stek vitlök och chili i lite olivolja i en panna med höga kanter.
  3. Skölj och torka körsbärstomaterna och låt dem steka med ett par minuter. Tillsätt tomatkross, låt såsen koka upp och smaka av med salt och peppar. Vänd ner den nykokta spaghettin i såsen.
  4. Servera i djupa tallrikar, toppa med finhackad persilja och riven parmesan.

Foto: Betina Hastoft