Spaghetti med tomat, chili och vitlök
Enkla råvaror, stora smaker!
4 portioner
Du behöver:
400 g spaghetti
2 vitlöksklyftor
1–2 röda chilifrukter
2 msk olivolja
600 g körsbärstomater
1 förpackning tomatkross
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
1 rejäl näve bladpersilja
40 g parmesan

Pasta al pomodoro med burrata
Gör så här:
- Koka spaghettin al dente i lättsaltat vatten.
- Skala och hacka vitlöken fint. Skölj och hacka chilin fint. Stek vitlök och chili i lite olivolja i en panna med höga kanter.
- Skölj och torka körsbärstomaterna och låt dem steka med ett par minuter. Tillsätt tomatkross, låt såsen koka upp och smaka av med salt och peppar. Vänd ner den nykokta spaghettin i såsen.
- Servera i djupa tallrikar, toppa med finhackad persilja och riven parmesan.
Foto: Betina Hastoft