Pasta al pomodoro med burrata
Solmogna tomater, god spaghetti, rikligt med basilika och burrata på toppen, vi är genast i Italien!
4 portioner
Du behöver:
500 g spaghetti (gärna färsk)
250 g körsbärstomater
1 burrata (eller färsk mozzarella)
1 msk olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
1 handfull färsk basilika
Tomatsås:
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja till stekning
¾ dl rödvin
1 förpackning hela tomater utan skinn
3 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
½ tsk torkade chiliflingor
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Skala och hacka lök och vitlök. Stek försiktigt i lite olja i en stekpanna, ca 2 minuter. Tillsätt rödvin och låt koka ner till halva mängden.
- Tillsätt tomaterna ur burk, tomatpuré, oregano och chili. Låt såsen sjuda i 5 minuter. Mixa såsen i en hög bunke med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
- Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Häll bort vattnet och vänd ner spaghettin i tomatsåsen. Skölj och halvera körsbärstomaterna och vänd ner i spaghettin med tomatsås.
- Dela burratan och fördela över spaghettin. Droppa lite god olivolja över, strö salt och peppar över. Skölj basilikan och lägg på en generös näve. Servera genast.
Foto: Columbus Leth