Pasta al pomodoro med burrata

Recept på pasta al pomodoro med burrata

Columbus Leth
Enkla men ack så goda pasta al pomodoro med solmogna tomater för tankarna till Italien. Toppa med burrata och generöst med basilika för extra lyx!
14 mars, 2022
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Pasta al pomodoro med burrata

Solmogna tomater, god spaghetti, rikligt med basilika och burrata på toppen, vi är genast i Italien!

Laga en pasta al pomodoro med burrata
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

500 g spaghetti (gärna färsk)
250 g körsbärstomater
1 burrata (eller färsk mozzarella)
1 msk olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
1 handfull färsk basilika

Tomatsås:

1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja till stekning
¾ dl rödvin
1 förpackning hela tomater utan skinn
3 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
½ tsk torkade chiliflingor
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Stek försiktigt i lite olja i en stekpanna, ca 2 minuter. Tillsätt rödvin och låt koka ner till halva mängden.
  2. Tillsätt tomaterna ur burk, tomatpuré, oregano och chili. Låt såsen sjuda i 5 minuter. Mixa såsen i en hög bunke med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Häll bort vattnet och vänd ner spaghettin i tomatsåsen. Skölj och halvera körsbärstomaterna och vänd ner i spaghettin med tomatsås.
  4. Dela burratan och fördela över spaghettin. Droppa lite god olivolja över, strö salt och peppar över. Skölj basilikan och lägg på en generös näve. Servera genast.

Foto: Columbus Leth