Potatistarte med pesto och parma

Recept på potatistarte med pesto och parma

Bjud på en enkel och god tarte! Denna variant med potatis, pesto och parma är supergod.
27 februari, 2020

4 portioner

Du behöver:

250 g potatis

4 naanbröd

Pesto:

1 kruka färsk basilika

1 dl olivolja

30 g pinjekärnor

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

Till servering:

200 g lufttorkad skinka

2 msk svart sesamfrö

Gör så här:

  1. Koka potatisarna mjuka i lätt saltat vatten.
  2. Låt kallna och skär sedan i skivor.
  3. Värm ugnen till 200°.
  4. Mixa basilika med olja, pinjekärnor, salt och peppar med en minihackare eller stavmixer.
  5. Bred peston över naanbröden, fördela potatisskivorna över och grädda i ugnen i 10 minuter.
  6. Lägg lufttorkad skinka över bröden, strö sesamfrö över och servera.
Recept på potatistarte med pesto och parma

Potatistarte med pesto och parma.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft, Fabian Björk

LÄS MER:

Tarte flambée med kallrökt lax och citroncrème

Bjud på tomattarte med ansjovis

Äggtarte med parmaskinka, lagrad ost och sparris

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: