Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Pasta med paprikapesto, grönsaker och oliver

05 jan, 2023 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på pasta med paprikapesto, grönsaker och oliver
Grön pasta med paprikapesto, zucchini, oliver, kapris och givetvis det viktigaste av allt: riven parmesan!
Annons
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskostBrand logo
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskost

Pasta med paprikapesto, grönsaker och oliver

Vegetariskt med härliga smaker från grönsaker och oliver, kapris och parmesan.

Vegetarisk pasta med paprikapesto, grönsaker och oliver

4 portioner

Annons

Du behöver:

400 g pappardelle eller annan god pasta
Salt

Paprikapesto:

1 paprika
2 vitlöksklyftor
½ näve bladpersilja
1 msk olivolja till stekning
1 msk koncentrerad tomatpuré
3 msk solrosfrön
3 msk parmesan
½ citron
½ dl olivolja
Salt och nymalen svartpeppar

Grönsaker:

1 zucchini
2 paprikor
8 stora kaprisbär
1 msk olivolja till stekning
Äppelcidervinäger
Salt och nymalen svartpeppar
100 g kalamataoliver

Till servering:

100 g parmesan

Gör så här:

  1. Paprikapesto: Skölj och tärna paprikan. Skala vitlöken och hacka grovt. Skölj och hacka persiljan. Stek paprika och vitlök i en gryta i olja i 3–4 minuter, tills allt är mjukt.
  2. Tillsätt tomatpuré och solrosfrön och stek i ytterligare en minut. Mixa paprikaröran med persilja, riven parmesan, citronsaft, olja, salt och peppar med blender eller mixerstav. Mixa till slät konsistens.
  3. Grönsaker: Skölj zucchini och paprikor och skär i grova bitar. Skär kaprisen i stora bitar. Stek paprika och zucchini i olja i en stekpanna i 3–4 minuter, tills allt är mjukt. Smaka av med vinäger, kapris, salt och peppar.
  4. Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Vänd ihop pastan med paprikapeston, stekta grönsaker, kapris och oliver.
  5. Servera i djupa tallrikar, toppa med lite persilja och rejält med färskriven parmesan.

Foto: Columbus Leth, Lisa Björner

Annons