Auberginerullar med tomat och mozzarella

Recept på auberginerullar med tomat och mozzarella

Underbart goda, krämiga och nyttiga. Bjud på auberginerullar med tomat och mozzarella. Servera med bröd.
09 mars, 2020

2 portioner

Du behöver:

300 g aubergine

Olivolja

1 stor tomat

125 g mozzarella

1 knippe färsk basilika

250 g körsbärstomater

2 tsk vit balsamvinäger

2 tsk olivolja

Salt och nymalen svartpeppar

150 g grovt bröd

Gör så här:

  1. Skär auberginen i tunna skivor på längden, 12 stycken.
  2. Spreja eller pensla dem med olivolja på båda sidor.
  3. Stek i stekpanna tills de är mjuka och fått färg.
  4. Skär 6 skivor av den stora tomaten och mozzarellan.
  5. Lägg två skivor aubergine ovanpå varandra och lägg en skiva tomat och en skiva mozzarella på dem.
  6. Lägg på en kvist basilika och rulla ihop aubergineskivorna över som ett paket.
  7. Stek i ugnen på 225° i 5 minuter tills de blir varma och osten smält något.
  8. Hacka tomaterna grovt och vänd dem i olivolja och balsamvinäger.
  9. Strö över hackad basilika och krydda med salt och peppar.
  10. Strö tomatsalladen över auberginerullarna och servera med bröd.
Recept på auberginerullar med tomat och mozzarella

Auberginerullar med tomat och mozzarella.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Gratinerad penne med spenat, ricotta och mozzarella

Auberginebakelse med chèvre och rotfruktschips

Medelhavspasta med zucchini och mozzarella

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: