Nystarta inredningen – 7 trendiga uppdateringar

nystart i hemmet – trendiga inredningstips

Ge ditt hem en uppdatering inför det nya året. Med små förändringar eller en ny favoritdetalj kan du förvandla känslan i ett helt rum. Vi har samlat sju trendiga tips att inspireras av!
04 januari, 2021
Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att hålla koll på
Slå på ljud

Nytt år, nya möjligheter! Ge hemmet en nystart efter att julens dekorationer åkt ut. Botanisera bland årets trender och hitta de tendenser du älskar och får glädje av i vardagen – och våga satsa fullt ut på din personliga stil!

Här är sju trendiga (och enkla!) sätt att ge inredningen hemma en uppdatering:

1. Värna om vintage

originalkök som tagits till vara i renoveringen och fått ny färg

Hos Kajsa Bengtsson behölls överskåpen i original, medan underskåpen byggdes i matchande, äldre stil. Foto: Pella Hedeby Styling: Emma Persson Lagerberg | Syns i: Stämningsfullt och personligt hem i Malmö

Uppdatera inredningen genom att ta hand om det du har. Riv inte ut det gamla köket utan slipa och måla om det i stället! Vintageporslin på några öppna hyllplan blir en trendig inredningsdetalj och genom att byta ut knopparna på luckorna kan du enkelt förändra stilen i köket.

2. Addera mysigt fluff

fluffiga och mjuka inredningsdetaljer är trendiga 2021

Mysigt och mjukt i Johan Ferner Ströms och Mia Bolins hem. Foto: Jonas Ingerstedt Styling: Filippa Egnell | Syns i: Industriell minimalism i gamla chokladfabriken

De fluffiga, mjuka detaljerna är särskilt inne just nu, när vi boar hemma. Förvandla din vanliga fåtölj till en mysig trendmöbel genom att hänga en fårskinnsfäll över den. Är du ute efter en ny matta? En långhårig variant mjukar upp och ger en ombonad touch i inredningen.

3. DIY-konst

DIY-tavla med spackel och väggfärg som blivit över hos Chili Bendt

Tavla av spackel hemma hos Chili och Gustav Bendt. Foto: Jonas Ingerstedt Styling: Agnès Rosa Beckman | Syns i: Chili och Gustav Bendts retrohem i Tallkrogen

Spackeltavlan har blivit något av ett Instagram-fenomen tack vare att DIY-projektet är så enkelt att göra själv. Allt du behöver är en canvas, överblivet spackel, valfritt verktyg och eventuellt lite färg. Voilà!

4. Måla in en möbel

inmålade skåp, ton i ton i blått, hos Amelia Widell på Södermalm

Monokromt och harmoniskt i ljusblått hemma hos Amelia Widell. Foto: Stellan Herner Styling: Saša Antić | Syns i: Kika in hemma hos Melimeli-grundaren Amelia Widell

Vi får inte nog av trendigt inmålade möbler! Resultatet blir stilsäkert och ger en lyxig, skräddarsydd känsla om du så målar en byrå, en hylla eller ett skåp i hemmet.

5. Glatt i gult

medelhavsinredning med gul väggfärg hos helena sand

Trendig medelhavskänsla med solgult hos Helena Sand. Foto: Lina Östling Styling: Mari Strenghielm | Syns i: Färgstarkt och charmigt hemma hos Helena Sand

Plocka in årets stora trendfärg och ge hemmet en härlig energikick! Uppdatera så smått med en lampskärm eller några textilier i gult – eller varför inte slå på stort och måla om en vägg eller ett helt rum?

Tips! Fullända medelhavskänslan som det gula ger i inredningen med en rustik kruka och grönska, gärna i storlek större som tar för sig.

6. DIY-spegelvägg

DIY spegelvägg tips och inspiration

Vi älskar spegelväggen i konstnärerna Jakob Solgrens och Gustav Nordenskiölds kök! Foto: Karin Björkquist | Syns i: Gammalt möter nytt hos konstnärerna i Stockholm

80- och 90-talsklassikern är tillbaka! Den trendiga spegelväggen skapar du enkelt genom att hänga upp valfria speglar på den tomma väggen i hemmet. Kvadratiskt och minimalistiskt som här ovan, eller varför inte i olika former och stilar för en eklektisk look?

7. Plocka in naturen

bohemisk inredning med mycket gröna växter

Charmigt och bohemiskt i Susan Mogensens vinterträdgård. Foto: Andrea Papini Styling: Alexandra Papini

Många njuter av naturen mer än någonsin just nu och därför vill allt fler få in den naturnära känslan i hemmet. Gröna växter gör inomhusluften renare, medan möbler i trä gör inredningen taktil och hemtrevlig.

Läs mer:

Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att ha koll på

70-talet är tillbaka i inredningen – 9 trender vi älskar 2021

Årets stora färgtrender 2021 – enligt Pantone

Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att ha koll på
Slå på ljud