Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Årets stora färgtrender 2021 – enligt Pantone

11 dec, 2020 
pantone årets färg 2021
Hoppfullt, stabilt och trendigt. Årets färg 2021 är en duo som består av Illuminating och Ultimate grey. Läs allt om kulörerna som Pantone utsett till årets färgtrender och ta del av våra tips om hur du inreder med dem.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att hålla koll påBrand logo
Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att hålla koll på

Varje år i över tjugo år har Pantone utsett årets färg, en kulör som ofta har kommit att bli trendsättande och synas inom såväl inredning som diverse olika branscher. I år har färginstitutet valt ut inte bara en, utan två kulörer som årets färg 2021, något som endast skett en gång tidigare, för fem år sedan.

I år föll valet på den gula kulören Illuminating och den grå Ultimate grey. Färgkombinationen beskrivs som optimistisk och som ”ett färgäktenskap som förmedlar ett budskap om styrka och hoppfullhet”. Den ska även symboliserar balansen mellan hopp och förtvivlan, något som blivit bekant för många under det gånga året som kretsat kring pandemin.

Pantone har utsett årets färg 2021

pantone årets färg 2021
Pantone har valt Ultimate grey och Illuminating som årets färger. Foto: Pantone

Att just gul är en av årets färger 2021 är föga förvånande, eftersom den redan seglat upp som en favoritfärg hos såväl färgtillverkare som inredningsföretag. Den nyans av gult som Pantone valt, Illuminating, är en ljus, varm och glad kulör som påminner om soliga dagar.

Annons

Den grå trendfärgen, Ultimate grey, är å sin sida en mer klassisk basfärg som ska symbolisera en stabil grund. Kulören ska även föra tankarna till naturen och strandstenar som står sig i ur och skur.

– Valet av två färger belyser hur olika element kommer samman för att uttrycka ett budskap om styrka och hoppfullhet, som är både varaktigt och upplyftande, säger Leatrice Eiseman, vd för färginstitutet Pantone.

Så inreder du med årets färgtrender

gult hos Beckers i kulören Stäpp 612
Hos Beckers är ett av 2021 års färgteman just Joyful yellow, här med kulören Stäpp 612 målad på väggen intill den grå soffan. Foto: Beckers

Färgerna fungerar såväl individuellt som tillsammans i inredningen. Det kan vara en hel vägg som målas i gult eller varför inte hoppa på trenden med colourblocking och måla väggar och tak i både gult och grått?

sovrum med gula gardiner och grå textilier
Gult och grått gifter sig fint tillsammans och en gul gardin ger känslan av solsken i hemmet. Foto: Ellos Home

Det går även att applicera trenden i hemmets textilier genom att blanda såväl grått som gult i exempelvis bäddningen eller bland textilierna i vardagsrummet. Här ovan får det sobert grå sovrummet en pigg uppdatering av en gardin i gult. Fler tips för hur du kan inreda med just trendfärgen gul hittar du här. För att inspireras av fler färgtrender kan du spana in de fem hetaste färgerna 2021 här.

Läs mer:

Så målar och inreder vi 2021 – 5 färgtrender

Här är de trendigaste färgerna i köket 2021

Så väljer du rätt beige nyans till väggarna

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons