Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Kika in hemma hos Melimeli-grundaren Amelia widell

27 okt, 2020 
AvCecilia von Mentzer
AvCecilia von Mentzer
Amelia Widell gillar högt tempo och är en sann entreprenör. Hemmet är hennes borg och hon inreder med sin egen design i fokus.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Kika in hemma hos Melimeli-grundaren Amelia WidellBrand logo
TV: Kika in hemma hos Melimeli-grundaren Amelia Widell

Redan som nioåring byggde Amelia Widell ett eget soffbord. Kanske inte det vackraste världen sett men hennes snälla föräldrar hade det framme i många år. Att hon skulle starta ett eget designföretag senare i livet kom alltså inte som en blixt från en klar himmel.

Amelia Widell vardagsrum vindsvåning Södermalm

– Jag har aldrig varit någon skolperson, och är uppfostrad enligt devisen att man kan bli vad man vill. Med många, goda förebilder runt om mig, säger Amelia.

Annons
Amelia WIdell Melimeli Södermalm

Hon gillar högt tempo, hoppade av konstskolan hon började på efter gymnasiet för att arbeta med tv, reklam och så småningom som stylist. Men som den entreprenörssjäl hon är kände hon att hon ville skapa egna produkter och sälja dem. Idén till hennes företag Melimeli var född.

– Jag började med soffor i två färger och sålde dem via nätet. 2015 såldes inte mycket möbler på det sättet men jag fick snurr direkt. Och sedan har det bara rullat på.

Amelia Widell hemma hos Södermalm

Numera har Melimeli eget showroom, och har utökat sitt sortiment med fåtöljer, fler soffor, mattor och andra textilier. Men just stora soffor är företagets usp och folk tycks aldrig tröttna på dem.

Annons

– Soffor är verkligen en central del av ett hem. Själv anpassar jag hemmet efter soffan!

Amelia Widell vindsvåning Södermalm teverum

För givetvis inreder Amelia och sambon Valle med hennes design i nya lägenheten. I mars i år sålde de bostaden på Åsögatan (som ELLE Decoration hälsat på i!) och flyttade till en vindsvåning på 140 kvm mellan Zinkensdamm och Hornstull i Stockholm. Här har den nya familjen satt bo med dottern Luca, 9, som Amelia har i ett tidigare förhållande, och gemensamma dottern Lucie, som är 18 månader.

Annons

– Jag var lite rädd för förändring eftersom jag har bott nio år på Åsögatan och var rotad i de kvarteren, Söder är ju så stort. Men vi har redan bott in oss här och gillar verkligen de nya kvarteren.

Amelia Widell Södermalm vindsvåning terrass

Lägenheten består av terrass, ett stort rum om 50 kvadratmeter, tre sovrum och badrum. Det ena sovrummet agerar tv-rum just nu, eftersom Lucie inte behöver ett eget rum.

Amelia Widell Södermalm vindsvåning kitchen
Amelia Widell kök hylla keramik södermalm
Annons

– Vi målade om när vi flyttade in och fräschade upp köket med nya luckor, stenskiva och ny spis. En klimat-smart renovering, det finns ingen anledning att riva ut saker som är helt funktionella.

Amelia Widell vindsvåning matbord daggvas muranolampa Melimeli

– Vindsvåningar kan kännas rätt själlösa och jag tycker att vår saknade karaktär, den var alldeles för vit. Vi har därför maxat den med vackra Muranolampor, kaxiga Panton-stolar och färger. Hellre få men maxade saker, än för mycket prylar.

Annons

Nu känns parets nya hem allt annat än karaktärslöst. Färgerna är harmoniska, stilen känns modernt bohemisk. Det syns att här bor en stylist som vet precis hur man mixar ”rätt”.

– Jag är väldigt svag för det marockanska som jag blandar upp med franska och italienska inslag. Jag kan absolut plocka in trender, men jag satsar gärna på saker som jag tänker ska följa med mig hela livet.

För Amelia är hemmet en plats för återhämtning och hon får energi av att det är vackert och undanplockat.

Amelia Widell Melimeli vindsvåning södermalm

– Nu när vi lever mitt under en pandemi har vi ju varit hemma mycket mer än vanligt. Då känns det som en väldigt bra investering att göra det fint och trivsamt hemma.

Annons

Foto: Stellan Herner
Stylist: Sasa Antic

SE ALLA BILDERNA HÄR OCH LÄS MER OM INREDNINGEN I BILDSPELET:

LÄS MER HÄR:
11 snygga och tidlösa DIY-projekt att inspireras av
Trendspaning: Trä är trendigaste materialet just nu – 10 stylingtips

Se också: Hetaste trenderna från Stockholm design week 2022Brand logo
Se också: Hetaste trenderna från Stockholm design week 2022

Skapa magi i sovrummet med en snygg sänggavel – 15 köptips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons