Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

En tillbakablick: 9 virala popkulturella ögonblick under 2023

28 dec, 2023 
AvPenellope Ness
De 9 mest virala popkulturella ögonblicken år 2023
2023 var ett år med flera stora popkulturella händelser. Allt från kändisuppbrott, graviditeter och andra chockerande ögonblick – här är några av de mest virala ögonblicken vi minns från året som varit!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min look #5 - AwaBrand logo
Min look #5 - Awa

Popkulturen bjöd på flera virala ögonblick under 2023, några mer diskuterade på sociala medier än andra. Från kändisgraviditeter, giftermål och separationer till ikoniska filmpremiärer, hade 2023 ingen brist på virala popkulturella ögonblick.

9 Virala popkulturella ögonblick 2023

Innan vi lämnar 2023 bakom oss och ger oss in i det nya året ser vi tillbaka på några av de största ögonblicken inom popkulturen.

1. Prins Harrys självbiografi

Prins Harry

Året började med en besatthet av de brittiska kungligheterna, och i januari 2023 släppte prins Harry sin självbiografi, Spare. Boken ger insikter om hans liv och diskuterar ämnen som prinsessan Dianas död, kärleken till Meghan Markle och mer.

Annons

Trots att han delar många detaljer om sin mammas död, sitt deltagande som soldat i den brittiska armén och ger en inblick i medias påverkan, går han också in på vad många anser vara en överdrivet detaljrik beskrivning av sin köldskada. Snabbt blev hans frostskada i de "intima delarna," som han skrev, det mest omtalade från självbiografin på sociala medier.

2. Rihannas graviditetsavslöjande

Rihanna

Det vi framförallt minns från Super Bowl 2023 är Rihannas framträdande, som den första gravida artisten med en show under halvtidsuppträdandet. Inte bara det, utan hon använde årets största amerikanska fotbollsmatch för att avslöja sin graviditet för världen. Rihanna svävade i luften, iförd en ikonisk röd look och en babykula.

Annons

Debatterna på sociala medier var intensiva då vissa fans inte ville anta att hon var gravid. Sociala medier fylldes av osäkerhet när användare debatterade om det var okej att anta att hon var gravid. Men efter hennes bekräftelse påminde hennes framträdande om Beyoncés framträdande på Grammy 2017 med ett gravidavslöjande.

3. Kylie Jenner och Timothée Chalamet

Kylie Jenner och Timothée Chalamet

Misstankarna om Kylie Jenners och Timothée Chalamets förhållande började redan i april 2023, främst tack vare Instagramkontot Deuxmoi. I juli dök den första bilden upp när Kylie hälsade på hemma hos Timothée.

Annons

Efter en månad av rykten om deras uppbrott och omständigheterna kring deras förhållande dök Kylie Jenner och Timothée Chalamet upp på Beyoncés Rennaisance Tour tillsammans, vilket markerade deras första offentliga framträdande som ett par. Nyligen började Kylie kalla Timothée sin pojkvän och bekräftade därmed detta popkulturella rykte.

4. Popikoner på turné

Taylor Swift
Beyoncé
Annons

Både Beyoncé och Taylor Swift inledde sina turnéer i år. Beyoncés Renaissance Tour genererade nästan 600 miljoner dollar och Taylor Swifts The Eras Tour omsatte en miljard dollar, vilket rankar dem bland de mest inkomstbringande musikturnéerna någonsin.

Men det rådde ingen rivalitet mellan de två stjärnorna. Både Beyoncé och Swift har visat oändligt stöd för varandra och visat kärlek till varandra både i verkligheten och på sociala medier.

5. BARBENHEIMER

Barbie
Annons
Oppenheimer

Den 21 juli 2023 hade två av årets mest efterlängtade filmer premiär samma dag. Det påminde om den minnesvärda dagen 2008 när både Mamma Mia och The Dark Knight hade sina premiärer. 2023 stod Barbie och Oppenheimer som rivaler på biograferna.

Även om de två filmerna riktade sig till olika målgrupper, lockade de många biobesökare som ville uppleva båda verk av två av nutidens mest framstående regissörer, nämligen Greta Gerwig och Christopher Nolan.

Annons

6. Taylor Swift och Travis Kelce

Taylor Swift och Travis Kelce

När den amerikanska fotbollsspelaren Travis Kelce först nämnde att han ville ge ett vänskapsarmband till Taylor Swift, blev både Swifties och sportfans misstänksamma. Kort därefter syntes Taylor på sin första Kansas City Chiefs-match för att stötta Travis på fältet, vilket blev ett viralt ögonblick på sociala medier. Travis Kelces tröjförsäljning sköt i höjden, NFL blev besatta av Taylor Swifts närvaro på läktaren.

Annons

Några månader senare bekräftade Taylor Swift äntligen att de hade dejtat under en tid. När vi går in i det nya året kan vi förhoppningsvis vänta oss fler popkulturella ögonblick från detta ikoniska par.

7. Joe Jonas och Sophie Turner

Joe Jonas och Sophie Turner

2023 har varit året med flera kändisuppbrott, från Kylie Jenner och Travis Scott till Meryl Streep och Don Gummer. Men ett av de mest chockerande och virala uppbrotten var Joe Jonas och Sophie Turner.

Efter två års äktenskap och två barn lämnade Joe Jonas in en ansökan om skilsmässa i september 2023. Det som verkligen skakade internet var när det avslöjades att Sophie Turner inte visste om skilsmässan förrän det blev känt på sociala medier. De två hamnade därefter i en intensiv vårdnadstvist, men lyckades till slut komma överens.

Annons

8. Modeveckans omtalade looks

Doja Cat
Kylie Jenner
Annons

Under modeveckan i Paris tog Doja Cat och Kylie Jenner modevärlden med storm. Dessa två ikoner visade upp sin unika stil och skapade minnesvärda ögonblick på det prestigefyllda evenemanget.

Doja Cat, känd för sin konstnärliga och vågade sminkning, stal showen med sin helröda look täckt i 30 000 Swarovski-kristaller. Hennes närvaro på Schiaparellis visning blev genast samtalsämnet på sociala medier och bland modeentusiaster. Samtidigt imponerade Kylie Jenner, en ständig modeikon, i en klänning med ett faux lejonhuvud.

9. Kackerlacka på Met-galan

Medan fans väntade på att Rihanna skulle anlända till den prestigefyllda Met-galans röda matta började en kackerlacka springa upp för trapporna. Variety var först med att rapportera om observationen och sa "En kackerlacka har anlänt till #MetGala."

Omedelbart exploderade sociala medier med memes som ikoniserade det udda Met Gala-ögonblicket. Kort efter observationen publicerade Variety ett avskedsinlägg till kackerlackan. Det är säkert att säga att denna legendariska kackerlacka stal showen.

2023 har varit fullspäckat med minnesvärda popkulturella ögonblick, från spektakulära artistframträdanden till oväntade kärleksrelationer och ikoniska filmögonblick. Vilka av dessa händelser kommer du bäst minnas från 2023?

Foto: TT
Källa:

Annons