Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Handlar låten om Harry Styles? ELLE reder ut dolda budskapen i Taylor Swifts nya musik

30 okt, 2023 
AvLouise Berglund
Taylor Swift och Harry Styles
Foto: TT
Nyversion av Taylor Swifts album 1989 betyder nya easter eggs. Och nu tror fansen att en av de tidigare osläppta låtarna handlar om exet Harry Styles. ELLE reder ut!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Taylor Swifts stilresa genom årenBrand logo
Taylor Swifts stilresa genom åren

Taylor Swift har släppt sin nyversion av albumet 1989. Det innehåller dessutom fem nya låtar, så kallade vault songs. Sedan tidigare vet vi att de låtarna inte är nyskrivna utan helt enkelt aldrig kom med på originalalbumet som släpptes år 2014. Men även om låtarna inte är nya för artisten själv är de definitivt nya för fansen.

”1989-albumet förändrade mitt liv på så många sätt och jag är så exalterad att meddela att min version av det kommer släppas den 27 oktober. För att vara helt ärlig så är det här min FAVORIT-nyinspelning jag någonsin gjort eftersom de fem vault-låtarna är så galna. Jag kan inte fatta att de ens blev kvarlämnade”, skrev Taylor Swift på Instagram när hon avslöjade den kommande nyversionen.

Annons

Under helgen har analyserna gått varma kring en av de tidigare osläppta låtarna. Nämligen den med titeln Is it over now? På sociala medier har fans publicerat klipp på sig själva där de skriker rakt ut när de hör låten för första gången. Anledningen är att de tror att den handlar om Taylor Swifts uppbrott från Harry Styles. De två artisterna hade en kort men offentlig relation i årskiftet mellan 2012-2013.

Taylor Swift 2012
Taylor Swift i London 2012.Foto: TT

Handlar IS IT OVER NOW? om Harry Styles?

Den som är en äkta swiftie vet att det i princip inte finns någon gräns på hur många ledtrådar och hemliga budskap drottningen av easter eggs verkar kunna placera i sina låtar. Det är inte för inte som begreppet ”invisible string” pratas om kopplat till hela Taylor Swift låtbibliotek. Att lyssna på ny musik från henne blir därför lite som att lägga pussel. När det gäller Is it over now? är det framför allt två teorier kopplat till Harry Styles som diskuteras intensivt:

Annons

Blue dress on a boat-teorin

Inledningen av Is it over now? låter väldigt lik inledningen av låten Out of the woods från samma album, som också sägs handla om Harry Styles. Men framför allt är det låtraden ”Blue dress on a boat” i den nya låten, som skapat diskussion.

År 2013 blev en bild på Taylor Swift iklädd blå klänning där hon sitter ensam bak på en båt viral. Hon har solglasögon på sig och ser inte glad ut. Bilden ska vara tagen efter artistens uppbrott från Harry Styles under en resa till Amerikanska jungfruöarna. Fans tror dessutom att hon senare bar den blå klänningen i musikvideon till låten Out of the woods.

Skoterolyckan-teorin

I låten Out of the woods sjunger Taylor Swift ”Remember when you hit the brakes too soon. Twenty stitches in a hospital room”. Fansen har länge trott att den syftar på en skoterolycka där man tror att Harry Styles var inblandad. Han sågs till exempel med ett plåster i ansiktet kring tiden det ska ha skett. Swift har senare i en lång intervju med Rolling Stone från 2014 bekräftat att textraden var inspirerad av en skotertur med ett av hennes ex.

Annons

I Is it over now? finns en ytterligare textrad som verkar referera till samma skoterincident. Taylor Swift sjunger ”When you lost control, red blood, white snow”.

Textraden A lying traitor i Taylor Swifts nya låt

Utöver teorierna om båten och skotern finns ytterligare en textrad som skapat rubriker i den nya vault-låten. Anledningen är att den inte framställer den hon nu sjunger om i speciellt härligt ljus. Textraden lyder ”You search in every model’s bed for something greater”. Raden innan innehåller orden ”lying traitor”.

Det här vore heller inte första gången som Taylor Swift passar på att ge hintar om ett ex via en låt. Men same goes för Harry Styles. På hans album Harry's House som släpptes förra året uppstod diskussioner om låten med titeln Little freak. Textraden ”Your delicate point of view” fick fansen att tro att låten handlar om Taylor Swift med tanke på att hon har en låt med titeln Delicate, som handlar om att bli kär.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons