Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Stylistsystrarna som ligger bakom Kylie Jenners virala looks

13 feb, 2023 
Systrarna som ligger bakom Kylie Jenners virala looks
Alexandra och Mackenzie Grandquist är stylistsystrarna som gjort Kylie Jenner till ett av modevärldens just nu hetaste namn.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
This or that med LoreenBrand logo
This or that med Loreen

Kylie Jenner har verkligen steppat upp sitt modegame på sistone. Det var under Paris Fashion Week hösten 2022 som hon blev kändisen alla pratade om. Ja, få gick nog miste om att Kylie tog över den roll som Kim Kardashian brukar ha under den franska modeveckan, nämligen gästen som levererar den ena modiga looken efter den andra. Kylie Jenner gick fashion-bananas – och internet älskade det!

Först fick hon stor uppmärksamhet när hon entrade Acne Studios visning iklädd en klänning från det svenska modehuset, som sedan syntes på catwalken. Senare samma vecka bar hon bland annat chockrosa från Balenciaga, transparent look i spets signerad Mugler och Loewe-trosor.

Annons

Och även under haute couture-veckan i början på 2023 drog Kylie blickarna till sig på Paris gator. Mins sagt. Inte ens de som inte är särskilt modeintresserade lyckades väl undgå Schiaparellis lejonhuvud på Kylies svarta klänning?

Systrarna som är Kylie Jenners stylister

Så, vad är hemligheten bakom att Kylies outfits syns överallt just nu? Som vanligt stavas svaret en riktigt bra stylist. Och Kylie har tur, för hon har två!

Sedan en tid tillbaka har nämligen systrarna Alexandra och Mackenzie Grandquist arbetat med Jenner och hjälpt henne i sin moderesa. Det var bland annat tack vare dem som Kylies Halloween-look hösten 2023 blev ett riktigt modeögonblick, när hon utklädd till Frankensteins brud, bar en klänning från Jean Paul Gaultiers haute couture-kollektion för SS22.

Annons

Systrarna Grandquist är uppvuxna i en mindre stad i Iowa och berättar i en intervju med Vogue att modeintresset fanns där tidigt eftersom båda deras föräldrar hade ett så gott öga för design. Efter att ha studerat mode i Los Angeles och arbetat ett tag som stylister på olika håll teamade de till slut ihop och formade duon som idag har förmodligen varje stylists stora drömjobb – att arbeta med en så pass inflytelserik person som Kylie.

Systrarna Alexandra och Mackenzie började arbeta med Travis Scott och lärde känna Kylie genom honom. Sedan dess ligger de bakom allt från Kylies look på modegalan CFDA, då hon bar en klänning från Muglers historiska arkiv till den skräddarsydda miniklänningen från Coperni som hon bar under Paris modevecka.

Annons

Så är Kylie Jenner att arbeta med

Så hur är då Kylie att arbeta med? Enligt Alexandra och Mackenzie är hon proaktiv och väldigt samarbetsvillig och de berättar i intervjun att de har en ständig och kreativ dialog. Stylistsystrarna gör konstant research samtidigt som Kylie också skickar förslag till dem.

Vidare lyfter de det faktum att Kylies varierande stil alltid leder till roliga och spännande stylingmöjligheter.

– Vi kommunicerar alla så mycket som möjligt – vi slutar aldrig att researcha, och hon skickar också alltid oss inspiration, idéer och sådant hon älskar, säger Mackenzie och fortsätter:

– Jag har alltid älskat att Kylie kan bära upp så många olika typer av vibbar och looks – för mig är det intressant, roligt och utmanande på ett bra sätt.

Foto: TT, Instagram

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons