5 händelser som prins Harry tar upp i sin självbiografi

09 jan, 2023 
AvEmma Castman
5 händelser som prins Harry tar upp i sin självbiografi
Prins Harrys självbiografi Spare har läckt – och innehållet skapar starka reaktioner runt om i världen. Här är exempel på avslöjanden som fått folk att reagera!
Annons
Harry & Meghans kärlekshistoria
Harry & Meghans kärlekshistoria

Den 10 januari släpps prins Harrys memoarer Spare, men innan lanseringen hann innehållet läcka och avslöjandena i boken har minst sagt fått omvärlden att reagera.

Harry avslöjar nämligen flera anmärkningsvärda detaljer från sitt liv som kunglig – här är fem exempel på (ganska galna) saker som omnämns i boken!

Detaljer från prins Harrys självbiografi Spare

Slagsmålet med prins William

I självbiografin tar Harry upp att William attackerade honom fysiskt under ett bråk 2019. Grälet ska ha handlat om deras offentliga fejd som spelades upp i media och det faktum att William tyckte att Meghan var oförskämd och aggressiv. Diskussionerna eskalerade och ska, enligt prins Harry, resulterat i att prins William blev fysisk.

Annons

”William tog tag i min krage, slet sönder mitt halsband och slog mig till marken”, skriver Harry.

Harry uppger även att William ska ha uppmanat honom att slå tillbaka, ”precis som när de var barn”, men att han ska ha vägrat. Det ska ha uppkommit en synlig skada på Harrys rygg till följd av bråket.

William ska senare ha bett om ursäkt, och i samband med det bett Harry att inte berätta något för Meghan.

Trodde att Diana var försvunnen – inte död

När prinsessan Diana dog i en bilolycka i Paris den 31 augusti 1997 var prins Harry endast tolv år gammal. Han beskriver sorgen efter sin mammas bortgång i boken, och avslöjar att han under lång tid var övertygad om att Diana inte var död utan bara bestämt sig för att försvinna ett tag.

Harry ska ha letat efter bevis och bett om att få se polisens handlingar om kraschen.

I en ny tv-intervju med Anderson Cooper berättar Harry mer om tankarna och när programledaren frågar hur länge han trodde att Diana var försvunnen och inte död svarar han:

Annons

– I åratal. I många, många år. William och jag pratade om det för han hade liknande tankar som jag om det.

Ska ha dödat 25 personer i Afghanistan

Prins Harry har tjänstgjort som helikopterpilot i Afghanistan, och i ett kapitel berättar han att han dödade 25 personer under sina sex uppdrag.

Han säger att han inte tänkte på dem han dödade i Afghanistan som "människor", utan som "schackpjäser" som hade tagits från brädet. Samt att han varken känner ånger eller stolthet över det han gjort.

Skyller delvis nazistskandalen på William och Kate

2005 anlände prins Harry till en fest utklädd till nazist. Händelsen blev en stor skandal – och i en del av självbiografin beskyller Harry nu sin bror och hans fru, prins William och prinsessan Kate, för beslutet.

Enligt Harry ska han nämligen haft svårt att bestämma sig för om han skulle gå utklädd till nazist eller pilot och valt att fråga William och Kate om hjälp.

Annons

”Jag ringde Willy och Kate och frågade vad de tyckte. Båda sa nazistuniformen”, skriver Harry i boken.

Harry har sedan tidigare kallat incidenten ett av sitt ”livs största misstag”.

Tog droger för att dämpa ångesten

Prins Harry avslöjar även att han "tagit kokain" som 17-åring. Han säger att det inte fick honom att känna sig lika glad som andra men att det hjälpte honom att känna sig annorlunda, vilket var det främsta målet.

Prinsen erkände också att han rökt cigaretter och cannabis när han var elev på Eton.

Artikelinspiration: The Hill, Express

Foto: TT

Se Prinsessan Dianas gravidstil
Se Prinsessan Dianas gravidstil
Annons
Innehåller annonslänkar