Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Så friade prins Harry till Meghan Markle

09 dec, 2022 
AvLinda Strömbäck
prins Harry och Meghan Markle på bröllopsdagen
Nyligen släpptes den första delen av dokumentärserien Harry & Meghan. I serien berättar paret hur Harry friade till Meghan 2017 – och att Meghans hund Guy spelade en viktig roll. Vi har samlat (de tidigare hemliga) detaljerna kring frieriet här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Prins Harry och Meghan Markel - parets kärlekshistoriaBrand logo
Prins Harry och Meghan Markel - parets kärlekshistoria

I den nya Netflix-dokumentären Harry & Meghan får tittarna en nära inblick i det kungliga parets liv. Vi får även möta vänner och familjemedlemmar som för första gången delar med sig av sina perspektiv, och vi får också ta del av detaljerna bakom parets beslut att lämna det brittiska kungahuset. Men utöver valet att avsäga sig sina kungliga titlar delar Harry och Meghan även med sig av fina detaljer från sin kärlekshistoria – däribland Harrys frieri.

Läs allt om det kungliga frieriet här!

Prins Harry frieri till Meghan

I ett avsnitt av dokumentärserien berättar Harry om novemberkvällen han friade till Meghan. Paret hade då dejtat i ett och ett halvt år, och Meghan och hunden Guy hade flyttat till London. I parets hem Nottingham Cottage förberedde Harry ett frieri där hunden Guy spelade en viktig roll. Trots Harrys osäkerhet om Meghan skulle godta hans ring, så hade han ändå Guy som gisslan, säger Harry skämtsamt i serien.

Annons

Efter att Harry frågat sin farmor drottning Elizabeth om lov, förberedde han sedan ett frieri med elektriska ljus i parets trädgård. Under kvällen medan paret lagade mat tillsammans, öppnade Harry en flaska champagne – vilket gjorde Meghan misstänksam direkt.

Bilder från dokumentär-serien Harry & Meghan
Bilder från dokumentärserien Harry & Meghan

– Jag öppnade en flaska champagne samtidigt som Meghan stekte kyckling, vilket nog avslöjade mig lite. ”Du dricker ju inte champagne, vad firar vi?” frågade hon och jag svarade ”Oj, jag vet inte, vi hade den över bara” svarade jag.

– Det var dessutom en magnumflaska, berättar Meghan i serien och skrattar.

Friade i trädgården

Meghan blev sedan tillsagd att inte tjuvkika, medan Harry gick ut i trädgården och la fram filtar och tände ljus. Och även om hon blivit tillsagd, kunde Meghan inte hålla sig från att ringa sin vän Jess och berätta vad som höll på att hända. I en inspelning från kvällen hörs Meghan säga: ”Herregud, Jess. Det händer nu. Det händer nu. Det händer nu. Herregud. Han säger att jag inte får tjuvkika.”

I trägården satt sedan Harry, med hunden Guy vid sin sida, och frågade Meghan om hon ville gifta sig med honom.

Meghan, Harry och Guy vid frieriet
Meghan, Harry och Guy vid frieriet

– Han gick ner på knä och jag sa direkt ”Ja!”, jag var så glad och kände herregud vi ska verkligen göra det här, berättar Meghan.

Efter frieriet anordnades även en förlovningsfest – där alla gästerna vad klädda i djur-onesies. Meghan och Harry bar pingvin-onesies, eftersom de från och med då skulle bli varandras partners livet ut.

Källa: ELLE.com, Foto: TT, Instagram

Annons