Prins Harry jämför Meghan med Diana – 3 likheter som faktiskt stämmer

13 dec, 2022 
AvEmma Castman
Prins Harry och Meghan
Just nu är Harry & Meghan serien på allas läppar! Här listar vi tre likheter mellan Meghan och prinsessan Diana – som inte går att bortse från.
Annons
5 saker om Meghan Markle som du kanske inte visste
5 saker om Meghan Markle som du kanske inte visste

I den nya dokumentserien Harry & Meghan åskådliggör prins Harry och Meghan Markle sin kärlekshistoria och de svårigheter de mötte i sina roller som kungliga familjemedlemmar.

Netflixproduktionen har, inte helt oväntat, skapat stora rubriker världen över – och förutom att låta tittarna få ta del av hur parets gemensamma resa tog fart diskuterar de även hur deras relation återspeglar mycket av det som prinsessan Diana fick uppleva under sin tid.

Så lika är Meghan Markle och prinsessan Diana

Harry jämför flera gånger Meghan med sin bortgångna mamma – och betonar att han tycker att de påminner mycket om varandra.

Annons

"Hon har samma medkänsla, hon har samma empati, hon har samma självförtroende, hon har den här värmen om sig.", säger han bland annat i serien.

Här listar vi fler exempel på likheter mellan prinsessan Diana och Meghan!

De var mer moderna än vad kungafamiljen kanske önskade

Både Meghan och Diana drog på sätt och vis in den brittiska monarkin i den moderna världen.

Prinsessan Diana blev snabbt en stil- och skönhetsikon som hela världen kände till, och hon tog med kungafamiljen in i en ny tid med sin bobfrisyr och sina moderna klädval.

Samtidigt hade Meghan ett eget liv och en egen karriär innan hon träffade prins Harry 2016, och symbolisera på så sätt den moderna kvinnan.

"Det faktum att jag dejtade en amerikansk skådespelerska var förmodligen det som oroade dem mer än något annat i början.", kommenterar Harry i dokumentären.

De drabbades hårt av media

Meghan fick uppleva flera attacker från media, medan prinsessan Diana var notoriskt förföljd av paparazzi fram till hennes död 1997.

Annons

"Min mamma blev trakasserad under hela sitt liv med min pappa. Och efter att de separerat nådde trakasserierna nya nivåer. I samma ögonblick som hon skilde sig, i samma ögonblick som hon lämnade institutionen, var hon ensam.", säger Harry i dokumentären.

Även Meghan kommenterar medias jakt och säger att hon kände att det inte spelade någon roll vad hon gjorde, de hade ändå bestämt sig för hur hon skulle framstå:

"Oavsett hur mycket jag försökte, hur bra jag var, och vad jag gjorde, hittade media sätt att förstöra mig."

De förändrade sina liv för att bli en del av familjen

Meghan gav upp sin Hollywoodkarriär för att bli en del av den brittiska kungafamiljen och få vara med den hon älskar. Något Harry kommenterar:

"Meghan offrade allt hon kände till om livet, friheten hon hade, för att bli en del av min värld."

Även Diana offrade sitt liv för det kungliga livet och blev som sagt förföljd av paparazzis fram till sin död.

Annons

"Jag var livrädd. Jag ville inte att mammas historia skulle upprepa sig.", säger Harry.

Artikelinspiration: Your Tango

Foto: TT

Annons