Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Därför bar Meghan Markle nästan alltid beige när hon var en del av kungahuset

12 dec, 2022 
Därför bar Meghan nästan alltid beige när hon var en del av kungahuset
Under tiden då Meghan Markle och prins Harry bodde i Storbritannien såg vi sällan hertiginnan av Sussex bära starka färger. Nu berättar Meghan varför!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Prinsessan Dianas stilresa genom tidernaBrand logo
Prinsessan Dianas stilresa genom tiderna

Det var i början på 2020 som prins Harry och Meghan Markle meddelade att de lämnar det brittiska kungahuset och under förra året kom nyheten att paret, som numera är bosatta i Los Angeles, skulle släppa en dokumentärserie tillsammans med Netflix.

Serien beskrivs som en närmre inblick i Harry och Meghans kärlekshistoria och ska ge nya perspektiv på händelserna som skedde i kungahuset.

Megan Markle om varför hon sällan bar färg i Storbritannien

Nu har de första avsnitten av dokumentären haft premiär och efter att ha sett dem bjuds vi även på en modedetalj som vi inte tidigare kände till. I det tredje avsnittet berättar Meghan Markle nämligen om sina klädval under tiden då hon bodde i Storbritannien och lyfter fram att hon nästan aldrig bar starka färger under offentliga tillställningar med kungafamiljen. Istället sågs hon nästan alltid iklädd mer dova färger så som ljusbrunt, beige och vitt.

Annons
Meghan Markle beige kappa

”När jag var i Storbritannien bar jag sällan färgglada kläder. Det var genomtänkt” berättar hon.

Till skillnad mot vad många säkert tror så menar hertiginnan av Sussex i dokumentärserien att det inte finns en särskild kurs eller någon som säger åt dig vad som är rätt och fel i kungliga sammanhang när du blir en del av den brittiska kungafamiljen. Utan Meghan behövde lära sig mycket på egen hand. Så också vissa moderegler.

Meghan Markle beige trenchcoat

”Som jag förstod det får du aldrig bära samma färg som drottningen vid en grupptillställning. Men du ska inte heller bära samma färg som någon av de andra överordnande i familjen. Så jag tänkte: Vilken färg skulle de förmodligen aldrig bära? Kamel? Beige? Vitt?”, säger hon och fortsätter:

Annons

”Så jag bar ofta dämpade färger, men det var för att smälta in”.

Meghan Markle i beige kappa

Uttalandet kommer i samband med ett inslag i dokumentären från när Meghan – till skillnad mot hennes mer blygsamma klädval i Storbritannien – får en knallröd Carolina Herrera-klänning uppsydd till sig inför ”Salute to freedom”-galan i New York, i november 2021.

Harry och Meghan på Salute to Freedom-galan, 2021.
Harry och Meghan på Salute to Freedom-galan, 2021.

Foto: TT/Netflix

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons