Det fina med pasta är att det är enkelt och att det går att servera på många olika sätt med många olika tillbehör! Laga en hel middag direkt i pannan och slipp disken. Eller varför inte en fräsch spaghetti med brysselkål och pistach?
Vår favorit är svamppastan. Det räcker med att fräsa svampen i olivolja med salt och peppar så är det klart, både lyxigt och gott! Oavsett vilken du väljer, glöm för guds skull inte det viktigaste av allt – parmesanen!
Här kommer sex vegetariska pastarecept med smaker som passar alla!
One pot pasta
Krämig smakrik pasta och minimalt med disk eftersom du tillagar allt i en och samma panna.
Till recept>>
Rigatoni med aubergine, körsbärstomater och valnötter
Aubergine och rikligt med parmesan ger rätten lite läcker krämighet och härlig sälta.
Till recept>>
Spaghetti med spenat och zucchini
Tips! Använd gärna en spiralizer (grönsakssvarv) för att skära zucchinin i långa strimlor till denna krämiga spaghetti med spenat.
Till recept>>
Pasta med pistasch, brysselkål och getost
Brysselkål som får vända i pannan tillsammans med lite olivolja blir härligt knaprig och smakrik. Toppa med hackade pistachnötter!
Till recept>>
Rigatoni med pumpa, svartkål och vitost
Härligt färg- och smakrik rätt med krämig vitost som pricken över i.
Till recept>>
Linguine med svamp och hasselnötter
Fördelen med det här receptet är att du kan använda vilken svamp du vill!
Till recept>>
LÄS MER:
Vin till pasta och pizza - goda drycker till italiensk mat