Rigatoni med aubergine och valnötter

Recept på rigatoni med aubergine, körsbärstomater och valnötter

Bjud på en pasta som har allt! Aubergine och valnötter ger härlig konsistens och rikligt med parmesan är ju ett måste!
12 februari, 2021

Rigatoni med aubergine, körsbärstomater och valnötter

Aubergine och rikligt med parmesan ger rätten lite läcker krämighet och härlig sälta.

4 portioner

Du behöver:

400 g rigatoni
2 auberginer
4–6 vitlöksklyftor
500 g körsbärstomater
50 g valnötter
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Till servering:

1 handfull bladpersilja, hackad
100 g riven parmesan

Gör så här:

  1. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Skär aubergine i små tärningar och hacka vitlöken. Halvera tomaterna och hacka nötterna grovt. Stek aubergine och vitlök i olja tills auberginen är riktigt mjuk.
  2. Tillsätt tomater och valnötter och låt steka med i ca 4 minuter. Vänd ner den nykokta pastan och smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela på tallrikar och strö hackad persilja och rikligt med riven parmesan över.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Grillad aubergine med parmesan