Grillad aubergine med parmesan

Grillad aubergine med parmesan.

Även de som vanligen inte är så förtjusta i aubergine brukar älska denna rätt. De grillade aubergineskivorna blir till matiga biffar. Servera gärna med en kall yoghurtsås.
08 maj, 2017

4 personer

Tid: 50 minuter

Du behöver:

1 aubergine

salt

50 g finriven parmesan

2 ägg

svartpeppar

Gör så här:

Skär auberginen i tjocka skivor. Salta rejält på båda sidor och låt ligga minst i en halvtimme. Saltet drar ut en del av vätskan och gör auberginen fastare i konsistensen. Torka bort salt och utdragen vätska.

Blanda ost och ägg. Pensla blandningen på auberginen. Peppra ordentligt. Grilla på båda sidor, inte direkt över glöden. Servera gärna med en kall yoghurtsås.

Grillad aubergine med parmesan.

Grillad aubergine med parmesan.

Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: