Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Bloggarnas 12 bästa pastarecept

23 okt, 2020 
Bloggarnas bästa pastarecept
Pasta funkar lika bra en trött vardagskväll som en lyxig helgbjudning och här har vi samlat 12 av ELLEs bloggares bästa pastarecept. Sno rakt av och ät som en influencer ikväll!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Få saker slår en god pasta, och dessutom går det att variera i all oändlighet – från vardag till lyx, avancerat till enkelt. Låt dig inspireras av våra bloggares godaste pastarecept.

1. Elsa Billgrens pasta med pilgrimsmusslor

Elsa Billgren pilgirimsmusslor pasta

Elsa tipsar om den här lyxiga skaldjurspastan med chili och persilja inspirerad av Siri Barje. Drömmigt men enkelt, perfekt för en härlig söndagsmiddag!

2. Sandra Beijers kantarellpasta

Sandra Beijer kantarellpasta

Den här pastan känns som en kantarelltoast – fast i pastaformat. Snåla inte med kantarellerna och laga till dig själv och någon du älskar är Sandra råd, som vi följer direkt!

Annons

3. FOODJUNKIES CITRONPASTA

Foodjunkie pasta citron

Edita "Foodjunkie" Renlund talar sig varm om den oslagbara kombinationen pasta och citron. Fräscht, gott och hur simpelt som helst att laga.

4. Nicole Falcianis vodkapasta

Vodkapasta Nicole Falciani

Den berömda Penne Alla Vodka har länge varit en favorit bland influencers, och det är verkligen en elegant rätt att bjuda på. Här ger oss Nicole sin take på klassikern.

Annons

5. Sofia Woods italienska bondpasta

Sofia Wood italiensk pasta pesto potatis

Sofia slår ett slag för den otippade kombinationen pasta och potatis. I den här rätten samsas pastan och potatisen med gröna bönor och pesto, och det blir helt enkelt magi.

6. Sofia Woods grundrecept på egen pasta

Sofia Wood hemmagjord egen pasta

Är du sugen på att ta matlagningen till nästa nivå? Här delar Sofia med sig av allt hon lärt sig om att göra egen pasta, och ger sina bästa tips för att nybörjare ska våga sig på.

Annons

7. Catarina Königs Pasta Arrabiata

Mästerkocken Catarinas Arrabiata ska ha lite hetta i såsen – och toppas med både mozzarella och parmesan. Som hon själv uttrycker det: Perfekt, enkel mitt i veckan-lyx!

8. Linnea Henrikssons svamp- och svartkålspasta

Linnea Henriksson pasta kål svamp

"Jag ska erkänna. Varje gång nån sagt 'alltså, det är såååå gott med spagetti och kål' så har jag lite tänkt att den personen saknar 1) lust på livet eller 2) fungerande smaklökar."

Annons

Linnea har blivit omvänd, och vi också! Det här receptet med svart- eller grönkål och svamp får det att vattnas i munnen.

9. Michaela Delers spicy chili pasta

Michaela Deler pasta salami stark

Den här krämiga pastan får sitt sting från stark salami och massor av vitlök och chili. Enkelt, gott och HETT!

10. Johanna Bradfords Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio Johanna Bradford

Till och med ELLEs profiler inspireras av varandra – här har Johanna tolkat Sofia Woods Spaghette aglio e olio med långsamt rostade tomater och svartkål. Testa du med!

Annons

11. Anja Fosnor Wärn lagar grönkålspasta på 15 minuter

Anja Fosnor Wärn pasta grönkål

I det här receptet provar Anja på Jessica Frejs enkla och delikata grönkålspasta. Klart på en kvart och perfekt vardagsmat. För de minsta, kräsna middagsgästerna byter Anja ut grönkålen mot varmrökt lax – tips!

12. Nina Campionis vegetariska Carbonara

Vegetarisk pasta Carbonara Nina Campioni

Nina bjuder på ett recept som vem som helst kan klara av, och vi tackar och tar emot. En vegetarisk version av den klassiska Carbonaran med zucchini och pecorino – mums!

Julia Tuvesson om nya boken "Brynt smör"Brand logo
Julia Tuvesson om nya boken "Brynt smör"

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons