Bloggarnas 12 bästa pastarecept

Bloggarnas bästa pastarecept

Pasta funkar lika bra en trött vardagskväll som en lyxig helgbjudning och här har vi samlat 12 av ELLEs bloggares bästa pastarecept. Sno rakt av och ät som en influencer ikväll!
23 oktober, 2020
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
Slå på ljud

Få saker slår en god pasta, och dessutom går det att variera i all oändlighet – från vardag till lyx, avancerat till enkelt. Låt dig inspireras av våra bloggares godaste pastarecept.

1. Elsa Billgrens pasta med pilgrimsmusslor

Elsa tipsar om den här lyxiga skaldjurspastan med chili och persilja inspirerad av Siri Barje. Drömmigt men enkelt, perfekt för en härlig söndagsmiddag!

Se hela receptet här.

2. Sandra Beijers kantarellpasta

Den här pastan känns som en kantarelltoast – fast i pastaformat. Snåla inte med kantarellerna och laga till dig själv och någon du älskar är Sandra råd, som vi följer direkt!

Hela receptet hittar du här.

3. FOODJUNKIES CITRONPASTA

Edita "Foodjunkie" Renlund talar sig varm om den oslagbara kombinationen pasta och citron. Fräscht, gott och hur simpelt som helst att laga.

Se receptet här!

4. Nicole Falcianis vodkapasta

Den berömda Penne Alla Vodka har länge varit en favorit bland influencers, och det är verkligen en elegant rätt att bjuda på. Här ger oss Nicole sin take på klassikern.

Receptet hittar du här.

5. Sofia Woods italienska bondpasta

Sofia slår ett slag för den otippade kombinationen pasta och potatis. I den här rätten samsas pastan och potatisen med gröna bönor och pesto, och det blir helt enkelt magi.

Se hela receptet här.

6. Sofia Woods grundrecept på egen pasta

Är du sugen på att ta matlagningen till nästa nivå? Här delar Sofia med sig av allt hon lärt sig om att göra egen pasta, och ger sina bästa tips för att nybörjare ska våga sig på.

Recept och råd hittar du här.

7. Catarina Königs Pasta Arrabiata

Mästerkocken Catarinas Arrabiata ska ha lite hetta i såsen – och toppas med både mozzarella och parmesan. Som hon själv uttrycker det: Perfekt, enkel mitt i veckan-lyx!

Här ser du hela receptet.

8. Linnea Henrikssons svamp- och svartkålspasta

"Jag ska erkänna. Varje gång nån sagt 'alltså, det är såååå gott med spagetti och kål' så har jag lite tänkt att den personen saknar 1) lust på livet eller 2) fungerande smaklökar."

Linnea har blivit omvänd, och vi också! Det här receptet med svart- eller grönkål och svamp får det att vattnas i munnen.

9. Michaela Delers spicy chili pasta

Den här krämiga pastan får sitt sting från stark salami och massor av vitlök och chili. Enkelt, gott och HETT!

Receptet hittar du här.

10. Johanna Bradfords Spaghetti aglio e olio

Till och med ELLEs profiler inspireras av varandra – här har Johanna tolkat Sofia Woods Spaghette aglio e olio med långsamt rostade tomater och svartkål. Testa du med!

Här ser du hela receptet.

11. Anja Fosnor Wärn lagar grönkålspasta på 15 minuter

I det här receptet provar Anja på Jessica Frejs enkla och delikata grönkålspasta. Klart på en kvart och perfekt vardagsmat. För de minsta, kräsna middagsgästerna byter Anja ut grönkålen mot varmrökt lax – tips!

Receptet hittar du här.

12. Nina Campionis vegetariska Carbonara

Nina bjuder på ett recept som vem som helst kan klara av, och vi tackar och tar emot. En vegetarisk version av den klassiska Carbonaran med zucchini och pecorino – mums!

Se hela receptet här!

Julia Tuvesson om nya boken "Brynt smör"
Slå på ljud